keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Betonia



Vihdoista ja viimein sain siirrettyä nämä betoni kuvatkin koneelle, ja päästään kurkkimaan tätä projektin ensimmäistä osaa :-)

Kirjoittelinkin taannoin fb:n puolella että mahtavia betoni ja laasti ideoita alkoi tulla mieleen ja netistä löysin vinkkejä ja malleja mukavasti että jälleen saa projektit alkuun. 

Ensin kurvattiin hakemaan pussillinen laastia, betonia olikin jäljellä viime kesän hommista vielä mukavasti ja se riitti ainakin toistaiseksi vielä. 
Olin katsonut valmiiksi laastin mitä ostetaan mutta pussitpa olikin ihan erilaisia kaupassa kuin kuvassa ja mikään ei tuntunut vastaavan tätä katsomaani tuotetta. Myyjä ei kovin avulias ollut ja napattiin mukaan minkä hän sanoi olevan vastaava tuote. 
No näimpäs ei kuitenkaan ollut. Tarkoitus kun oli ostaa todella hienoa laastia niin kaikkea muuta tuo pussillinen oli :-D 

Tiettyihin juttuihin se oli toki ihan ok tuote mutta, suurimpiin ja odotetuimpiin juttuihin liian karkeaa. Joten testiksi meni tämä erä ja nyt viikonloppuna paremmalla onnella sitten uutta kehiin :-)




Kun ne itse pää tuunaukset eivät rouheuden takia mennyt ihan täysin putkeen niin ei kuitenkaan raaskinut kaikkea heittää poiskaan joten aloin muotoilla vaihteeksi tuikkukippoja että koristeita jääneestä massasta. Mukavaa ja leppoisaa puuhaa auringossa ehdottomasti! :-) 

Muutamista sydämistä tuli oikein mieleisiä itselle ja idea syntyi tosiaan vain siinä hetkessä kun massaa jäi. Näissä sitä rouheutta saakin olla ehdottomasti! :-)




Kaikista odotetuin juttu oli lampun tuunaus laastilla. Olen jo tovin aikaa haaveillut betoni valaisimesta, ja löysin oikein hyvät ohjeet tälläisen tuunaukseen Esmeralda's blogista joten, innolla ja ilolla kohti tuunaus puuhia. 
Kaikki menikin hyvin ja onnistuneesti lamppu tuunauksessa, mutta tosiaan, ainoa miinus että loppu tuloksesta tuli liian rouhea. Mukavan näköinen mutta silti aavistuksen liian rouhea. 

Maalle kuitenkin on meidän pesään ollut lamppu etsinnässä joten tämä harjoitus versio saa jäädä sinne ja uutta tuunausta vaan nyt sitten kehiin, joka sitten pääsee kotiin :-) 

Kuvassa lampussa on vasta ensimmäinen kerros ja tuohon kohtaan sen olisikin voinut jättää! :-)




Lisäksi ajattelin tuunailla pari kukkapurkkia lisää koska viime kesän betonista tehdyt purkit eivät ihan täysin onnistuneet. Luin silloin ohjetta lehdestä jossa kehoitettiin laittamaan kelmua ja kelmupa jäikin kiitettävästi kiinni :-D 

Purkeista tuli myös aavistuksen liian rouheita ja vielä en tiedä pääseekö ne käyttöön vai mitä niille käy. 

Betoni nupeista ( ylin kuva ) olen haaveillut myöskin pitkään ja niitä nyt tein jääpala muottiin. Olen antanut ihan rauhassa niiden kuivua jotta saisi täysin ehjänä irti joten se on vielä hiukan kesken. Toisen erän koetan joka tapauksessa myöskin tehdä vielä kananmuna kotelosta ( jääkaappi  versio ), tulisi aika veikeät. 

Tälläisiä tuunaus kuulumisia tänään ja viikonloppuna toivottavasti syntyy vielä lisää ja paremmalla onnella! :-)

25 kommenttia:

  1. Mukavia tuunauksia! Siis tuo lampun tuunaamisen haluisin minäkin, mutta aikoinaan puhuimmekin sen olevan niin sotkuista puuhaa, ettei sitä ihan partsilla tehdä!

    Ihana, kun jaksat tuunailla.!!

    Kivaa keskiviikkoa.

    T: lomalainen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Betoni tuunaukset on niin kivoja :-) syksyllä tein niitä tuikkukippoja parvekkeella. Levitin vaan pari jätesäkkiä lattialle ja siinä sit värkkäsin :-D

      Kiitos samoin ja mukavaa lomaa ♡

      Poista
  2. Ihania betonitouhuja! Hauskat nuo nupit varmasti ja betonivalaisin olisi itsellekin mieleen! :)
    Ihanaa kesäpäivää! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan vielä sinne tästä ihanasta kipinän sytyttämisestä :-) tällä ihanalla tiellä ollaan :-)

      Nupit tosiaan vielä koetan uusiksi kun nuo niin kulmikkaat :-)

      Samoin ja mukavaa reissua ♡♡

      Poista
  3. Tosi hauskoja nuo ovat Seija, minäkin haluaisin joskus kokeilla! Välillä kaikki ei mene niinkuin on suunnitellut, mutta tuunaileminen on niin hauskaa kuitenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten häiden jälkeen otat ohjelmaan betoni hommat, niin mukavaa ja koukuttavaa :-) kaikkea kivaa sitä tästä voi keksiä :-)

      Poista
  4. Toivotaan jatkossa oikein onnistuneita betonitöitä :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti juu taas toinen erä olisi vielä parempi :-)

      Poista
  5. Ihania betonijuttuja! Hitsit, kun olisi mukava itsekin kokeilla tehdä betonista kaikenmoista, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi/ehtinyt! Betoni <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, betoni ♡♡

      Tälle kesää vielä koetat värkätä jotain kun niin taitava olet :-) mahtavia hetkiä touhuta aina näitä :-) koukuttavaa :-)

      Poista
  6. Siis nuohan ovat ihania...juuri rouheisena...tykkään!

    VastaaPoista
  7. Oi kun siellä värkätään! :) Ihania tuunauksia... Kyllä se siitä, harjoitus tekee mestarin!! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Betoni värkkäykset on niin huippua :-) ihan innolla odotan viikonloppua että taas pääsee uuden erän kimppuun :-D

      Poista
  8. Mä karehdin, itse en jaksa mitään ylimääräistä näillä helteillä :D Betonijutut on kivoja ja lopputulokset varmasti palkitsevia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on kyllä olleet niin hauskoja projekteja :-) välillä huvittaa kun kuravelliä sekoittaa :-D mutta ihania tulee :-D

      Poista
  9. Kivoja tuunauksia! Toi betonivalaisin varsinkin kuulostaa tosi mielenkiintoiselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti toinen valaisin tulee olemaan vielä enemmän sellainen mitä ajattelen :-) innolla viikonloppua odottaen :-)

      Poista
  10. Ihania betonijuttuja! Minä olen hannannut betonitöihin ryhtymistä, vaikka mieli tekisi yhtä ja toista, sillä betoni on materiaalina niin kaunista. Jotenkin olen siinä uskossa, että se on jollain tavalla hankalaa. Ehkä pitäisi ottaa vain härkää sarvista ja ryhtyä puuhaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samanlaisilla aatoksilla viime kesänä lähdin ensi kertaa kokeilemaan mutta suotta :-) kuitenkin yllättävän näppärä tehdä :-) koukuttavaa kovasti :-D

      Toivottavasti pääset samaan hauskaan puuhaan :-)

      Poista
  11. Aivan ihania nuo betoniruukut!!! ♥ ♥ Ja hei, mä sain tuunattua liitutaulut, kovasti silloin uhkailin sun postaukseen, mutta että sain aikaseksi! ;D Whuup! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni ♡

      Hei, tosi mahtava juttu :-) se on niin mukavaa puuhaa myös :-) itsekin tuunailin isomman liitutaulun :-)

      Poista
  12. Kaikki tuollaiset betonielementit on kyllä kivoja. Itselläkin on ollut tarkoitus kokeilla tehdä jonkunlaisia betonitöitä ja myös tuo laastilla tuunaus on hyvä idea! Mites tuo lampunvarjostin, pääseekö valo vielä hyvin läpi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ei koskaan saatu valmiiksi asti tuota lampunvarjostinta. Paria kokeiltiin, mutta oli ehkä huonoa materiaalia kun alkoi vaan rapista ja luovutettiin sitten :D

      Poista
  13. Hauska materiaali tuo betoni. Varsinkin nuo lamput näyttää tosi kivoilta. Meillä jäi remontista yli betonimursketta, saisikohan siitä tehtyä jotakin kivaa.

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...