tiistai 2. toukokuuta 2017

Valkoinen ihastus


Tervetuloa toukokuu! 

Niin se on ollut aika vastaanottaa kevään viimeinen kuukausi, toukokuu. Tuntuu ihan uskomattomalta, että kuukauden päästä tähän aikaan ollaan oikeasti kesässä?! Itselle se ei ainakaan meinaa iskostua millään päähän. Jotenkin itsellä on varmaan ajatusta sekoittanut talvinen kaatuminen, ja koko kevään kestänyt toipuminen siitä. Jotenkin vielä oma ajatus jumittaa siellä talvessa! :-D 

Nyt kun sipulikukka kausi alkaa olla ohitse, on hiukan mietittävä mitä sitä kotiin laittaisi ennen kesäkukkia. Tämä tuntuu olevan hiukan sellainen välikausi ettei oikein tiedä mitä sitä laittaisi. Orkidea on itselle aika varma valinta, ja hyväkin sellainen. Tässä vuosien mittaan olen oppinut jopa "hyvin" hoitamaan niitä. Orkidea on täällä aika iki suosikki. Joka vuodenaikaankin sopiva. 

Tämän valkoisen ihanuuden lisäksi kotona kukkii kaksi muuta Orkideaa. Hiukan vaaleanpunaisessa sävyssä. Kukat pääsevät kerran viikossa "kylpyyn", ja ovatkin tyytyväisiä tähän. Loppujen lopuksi aika helppoa, vaikka ennen Orkideat kyllä hyppysissäni nuukahtivat alta aika yksikön. Orkideaa pidetään kuitenkin aika vaikeana kukkana, toisaalta minusta jopa helpompi kun muut! Puolensa ja puolensa tottakai. 

Aikaisemmin keväällä löysin hyllyn päältä tuon jo muutama vuosi sitten tuunaamani betoni ruukun, joka ei käyttöä sitä ennen ollut nähnytkään. Ruukku on ollut nyt koko kevään käytössä, milloin milläkin kukalla ja voi kuinka tykkään! Löysin pienemmän kaverinkin tuolle, joten kaksi Orkideaa kukkii nyt betoniruukuissa. Miten olenkaan voinut vastustaa nuita aikaisemmin?! Tämän hetken ihan ehdottomat lemppariruukut! 

8 kommenttia:

 1. Aurinkoista toukokuuta!
  Ruukku on kaunis ja orkidea soppii siihen mielestäni oikein hyvin, mukavan rouhea. Itse olen kyllä niin tumpelo hoitamaan myös orkideaa, unohdan kylvettää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin! :) Toukokuu on alkanut oikein kauniina! :)

   Kiitos paljon, nyt jaksan ihmetellä kuinka olenkaan voinut pitää ruukkuja piilosalla :)

   Poista
 2. Tuo betoniruukkuhan on aivan ihana! Mukavaa toukokuuta täältä lumen keskeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! :)

   Ihana kuulla, olen niin samaa mieltä! :) Kohtuu kauan meni, että ihastuin ruukkuihin! :)

   Toivottavasti lumet saa pian kyytiä!

   Poista
 3. Ihana toukokuu! Niin huippua, että lämpö ja valo lisääntyy mutta kesä on vasta edessä! <3 Minä olen ihan onneton orkideoiden kanssa - jokaisen kokeiluni olen tappanut hetkessä... :') Tuo betoniruukku on upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, nyt toukokuu antanut kyllä parasta, ihania aurinkoisia päiviä! :)

   Kuulostaa tutulta, ennen kävi aina samoin. En kyllä tiedä mitä olen tehnyt toisin, mutta nykyään Orkideat viihtyy paremmin hyppysissäni! :-D

   Poista
 4. Kaunis orkidea 💕 Ihanaa alkanutta toukokuuta, kyllä on ihanat kevätpäivät ollut nyt 💗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 💛

   Samoin, kauniita kevätpäiviä ollaan saatu nyt ihailla! Tänään taitaa lämpökin kohota korkealle! ☉

   Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...