keskiviikko 12. kesäkuuta 2024

Täällä ollaan + raparperi juttuja

 


Heippa pitkästä aikaa!

Edellisestä postauksesta alkaa olla kuukauden päivät, eipä taida näin pitkää taukoa olla muuten omassa jo 12 -vuotta kestäneessä blogihistoriassa aikaisemmin! Tuntuu muuten ihan hassulta! Aika tiiviisti ja uskollisesti on blogi kaikki nämä vuodet mukana kulkenut. 

Mitään taukoa ei ollut siis edes tarkoitus pitää, aikataulut ja helteiden tuoma väsymys mm. on ottanut aikansa sekä vasta 3-vuotta vanha kamerakin sanoi sopimuksensa irti toukokuun lopussa, joten tässä on ollut erilaisia säätö juttuja toisin sanoen myös kameran suhteenkin.  

Huokaus muuten, että helteetkin hetkeksi helpotti ja luontokin on saanut paljon kaipaamaansa vettä. Tästä jaksaa taas jatkaa ja täällä siis kaikki on hyvin, vaikka hiljaisempaa ollutkin somen puolella! :) 




Tuossa keväällä näin @byjohannatuominen instan puolella ihanan vinkin, että raparperia voi laittaa kasvamaan isoon ruukkuun. No hei, miksipä ei, mutta ei vaan ole tullut mieleen moinen asia! 

Innostuin tuosta kovasti ja ensin metsästelin sopivaa ruukkua ja koria siihen suojaksi, mutta en lopulta löytänyt sopivaa komboa, joten Prismasta onneksi löytyi todella ihana iso ruukku joka sitten sai samalla toimittaa myös sitä korin virkaa jota sopivaa ei koskaan löytynyt. 

Puutarhalta käytiin ostamassa pari raparperin tainta ja istutettiin ne sitten terassin rappuselle ruukkuun. Tämä on kyllä ollut itseasiassa todella hauskaa seurattavaa, koska melkeimpä voi sanoa että ne kasvoivat silmissä! En oikein tiennyt tarkalleen mitä odottaa, joten tämä oli valtava yllätys. 

Mitenkä sitten toimittiin?

Ruukun pohjalle laitettiin ensin ruukkusoraa ja sitten multaa päälle ja raparperit sitten kunnolla mullan sekaan. Ja ei kun vaan vettä reilusti niin kyllä alkaa raparperit kasvamaan! Voit kurkata myös tästä vielä Meillä kotona sivuston vinkit asiaan :) 



Instan puolella törmäsin myös taannoin hyvän kuuloiseen ja nyt myös hyväksi todettuun raparperikakku ohjeeseen jota oli ehdottomasti päästävä kokeilemaan. 

Omat raparperit eivät olleet tuossa vaiheessa vielä kasvaneet tarpeeksi ja taisi olla muutenkin kausi vasta alussa kun ei meinannut kaupastakaan löytyä raparperia. Onneksi viimein onnisti ja pääsin kokeilemaan tätä itselle uutta reseptiä. 

R A P A R P E R I K A K K U 

* 1 ½ dl jogurttia

* 2½ dl sokeria

* 2 kananmunaa

* 3/4 dl öljyä

* 1 tl ruokasoodaa

* 2 ½ dl vehnäjauhoja

* 1 tl vaniljasokeria

* 2 dl raparperia

* ½ dl pekaanipähkinää rouhittuna 


- sekoita jogurtti, sokerit ja kananmuna sekä öljy

- sekoita jauhot ja ruokasooda keskenään ja lisää taikinan joukkoon

- lisää taikinaan raparperit ja sekoita kevyesti

- kaada taikina esim. irtopohjavuokaan ( n. 20cm ) ja ripottele päälle pekaanipähkinät

- paista uunissa 175 asteessa noin 30-40minuuttia

- ripottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua ja tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa


Samalla kertaa tein myös gluteenittoman rapaperipiirakan. Itseasiassa muokkailin hieman talvella hyväksi havaittua Runebergin torttu ohjetta ja se toimi oikein hyvin piirakka muodossakin. Jos haluat kurkata ko. ohjeen niin se löytyy instasta @lemonsleipoo tililtä ja tosiaan Runebergin torttu ohje siellä. 


Mutta nyt kohti uutta päivää! Huomenna olisi edessä mukava reissupäivä, toivottavasti ei ihan liioiksi sataisi :) 


2 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä!!! Aurinkoista kesää. Ritva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, tätä kannattaa kyllä kokeilla :) Oikein mukavaa kesää myös sinulle! :)

      Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...