keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

MietinnässäItsellä on ollut pitkään sisustuksessa mukana aina jokin "teema" tai "juttu". Tähdet olivat hyvin pitkään mukana, sittemmin vähän vuodenaikojen mukaan on ollut sarvipäät tai korennot mm. Nyt on ollut aika laittaa sarvipäät säilöön, ja keväisempää sisustusta tilalle. 

Jo talvella kun aloin kevättä odottamaan, odotin yhtä kovasti että saan kaivaa korento juttuja esille. Nyt kun sen aika olisi, niin onkin hieman mieli muuttunut. Haluanko kuitenkaan korentoja esille?! 
Kun pohdin mielessäni tuota edellistä kysymystä, mieleen tulee seuraavaksi kysymys: mitä sitten tilalle?! Ja kun tuota kysymystä pohdin, tulee mieleen: tarvitseeko aina kotona sitten olla se "teema" tai "juttu"?!

Luulen kuitenkin, että kun viime loppukesästä tuli hamstrattua vaikka mitä korento ja pörri juttua, niin iski vähän ähky asialle, ja se ei ole kokonaan laantunut vieläkään. Vaikka ovatkin olleet visusti piilossa koko syksyn / talven. 

Miksi sitten aina pitää hamstrata sitä tiettyä asiaa liioin?! Siinäpä kysymys! :-D Kun se jokin iskee, niin se silloin iskee, ainakin itse allekirjoitan tuon ihan täysin. 
Kuitenkin kun katselen korento aiheisia juttuja, ja olen miettinyt mitä laitan esille, niin kyllä se viehätys niissä on. Onhan ne ihania, ei siitä pääse mihinkään. 

Olisinko kuitenkin nyt ottanut hiukan opikseni asiassa?! Että ei kannata missään nimessä liikaa ottaa yhtä aihetta kotiin, loppujen lopuksi se ähky on kuitenkin lopputulos. 

Nyt olen tässä mietintä vaiheessa laittanut vain muutaman korennon esille, ja se tuntuu hyvältä ja rauhalliselta. Ja jos haluan jotain vaihtaa, en ala laittamaan lisää korentoa joka paikkaan, vaan sitten lähtee jokin pois. Olisiko tässä siis ratkaisu asiaan?! 
Edelleen huomaan, että kaupassa kyllä pää kääntyy yhä hanakasti korentoihin, oli se mikä vaan. Mutta olen sitten osannut pitää kuitenkin asian hyvin kurissa, ja ei sitä ihan kaikkea ole tullut ostettua, vaikka ensin niin ihanalta vaikuttaisi. 

Tässäkin asiassa näen kuitenkin hyvän opin, ähkyn kautta sitä on viisastunut! Eli jotakin hyvääkin tässä on ehdottomasti. 

Nyt on hyvä juuri näin, korennot ovat ihania, kun niitä on sopivasti

Onko sinulle tuttua tälläinen samanlainen tilanne, että tulee liikaa hamstrattua? :-)
18 kommenttia:

 1. Minun mielestä kotona ei tarvii olla mitään teemaa ja minä olen nyt kanssa opetellut siihen, että kotoa ei saa löytyi kuin yksi samanlainen juttu tms sisustustavara, jotta en kyllästy ja se on kyllä ollut hyvä ratkaisu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna kommentista! <3

   Siihen tulokseen olen itsekin hiljalleen tullut, nyt kun näitä eri "kausia" olen läpi käynyt ja saanut jostakin sen ähkyn. Että miksipä aina pitäisi sitten olla se joku juttu. Kun voi tosiaan olla mieleinen koti kaikella muulla tapaa :-)

   Ja juuri tuo, että yhden tuotteen taktiilla mennään, se on hyvä! :-)

   Poista
 2. Korennot on ihania, mutta pieninä ripauksina minunkin mielestäni. Olen ihmeen kaupalla jaksanut korentotaulujani (pieniä) katsella ympäri vuoden ja nytkin ne ovat näkösällä päivittäin. Ehkä laitat korentoja pieninä annoksina ja kokeilet tuleeko ähky ja kyllästys? :)

  Kivaa päivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hyvin sanottu Jenni! :-) Pieninä ripauksina, silloin sitä kyllästymistä ei tule :-) Nytkin kun on tuo yksi tyyny ja yhdessä kukkapurkissa suurinpiirtein pörrit, niin se tuntuu oikein riittävältä! :-) Liika on aina liikaa!

   Ihanaa iltaa! <3

   Poista
 3. Mä olen aina ajatellut että kodin sisustus täytyy henkiä.sen teemaa. Mutta nyt olen tullut siihen tulokseen että teen kodistamme just sellaisen kuin haluan, enkä orjallisesti noudata jotain tiettyä kaavaa. Kauniita vaaleita kuvia! Eka on lempparini. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan Jenna! <3 Mukava kuulla tähän mieltä askarruttavaan asiaan mielipiteitä, olen kaikista todella otettu ja onnellinen! :-)

   Kuten Johannalle yllä kirjoitin, että monen kanssa on meinannut se ähky tulla tai on tullutkin, niin tästä on otettu ehdottomasti opiksi :-) Eli kuten juuri sanoit, ei kannata noudattaa mitään kaavaa! Se on juuri niin :-) Tämä on vaan pitänyt opetella ähkyn kautta :-D

   Kiitos paljon, tykkään siitä kuvasta itsekin! <3

   Poista
 4. Meillä ei oikeastaan koskaan ole ollut mitään teemaa. Tai no joo, tähdet meinasi vallata liiaksi jo alaa, mutta sekin saatiin kuriin! :'-D Nyt on homma hyvin ruodussa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne tähdet onkin tainnut vallata monessa kodissa! :-D Huvittaisi nyt ihan itseä mennä lukemaan reipas vuosi taaksepäin postauksia jossa vannoin ja vakuutin että tähdet on ja pysyy! :-D Niin ihania ne on. Mutta kuinkas kävikään... ;-)

   Poista
 5. Itselläni perhostavaraa löytyy parin vuoden hamstraamisen takia ja vähän sama juttu, ei niitä liikaa voi olla esillä. Tuntuu että ne on kauniimpia yksityiskohtina kun vähän rajottaa määrää ;) Mutta sitä ei aina mieti järjellä hyviä löytöjä tehdessään ! Iloista pääsisäisen aikaa sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Ihme hamsteri olen itsekin ollut. :-D Muistan kyllä niin viime loppu kesänkin kun olin niin hullaantunut niihin, ja kaikkea erilaista piti ostaa. Siinä jo hetken tuntui että menikö maku, ja se tunne nyt edelleen. Mutta kun pieninä yksityiskohtina laittaa esille, niin silloin on oikein hyvä :-)

   Kaunista pääsiäistä myös sinulle! <3

   Poista
 6. Minulle meinasi käydä niin. Marokkolaishenkisiä asioita meinasi kotiutua liikaakin, mutta ehdin painaa jarrua ajoissa. Mikä on kenenkin liikaa :D Muutoin kodissani ei ole teemoja. Paitsi tietysti vuodenaikojen mukaan tulee luonnollisesti vaihdeltua tekstiilejä ja lisättyä kynttilöitä syksyisin :) Meiltäkin löytyy muuten yksi korento. Se ei vain ole päässyt seinälle, koska en löydä sille kehyksiä.

  Ihania kuvia <3 Aurinkoista tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli tuttu juttu myös sielläkin tämä :-) Hih. Se on jännä juttu, kun johonkin hullaantuu, niin se on kyllä menoa sitten. Huomaa sen vasta tosiaan kun alkaa se ähky vaivata :-D Mutta, nyt on niin monta kierrosta tämän asian kanssa tehty ( itse siis ) niin olen kyllä opiksi ottanut :-D

   Vuodenaikojen mukaan ehdottomasti sisustus elää, mutta juuri kun ei pelkän tietyn teeman ympärillä kuten esim. just itsellä pörrit ja sarvipäät, niin silloin on hyvä! :-)

   Kiitos kommentista! <3 Ja mukavaa iltaa! <3

   Poista
 7. Hihii! Minulla ei ole enää vuosikymmeniin ollut mitään teemaa. Ikä tekee tehtäväänsä. Tavara josta pidän tarttuu matkaani, on aikansa paikallaan, menee välillä piiloon, ehkä löytyäkseen taas. Se mikä minusta on kotoista ja rauhallista ympärilläni on "sitä teemaa" parhaimmillaan. Joihinkin tavaroihin liittyy niin jykeviä muistoja, että niitä esineitä kuljettaa mukanaan läpi elämänsä. Juurikin helmikuussa syntymäpäiväni aikoihin otin näkyville vauvana saamani visakoivumaljakon. Se ei ole millään lailla "muodikas" mutta minulle sillä on iso arvo ja siksi se on kulkenut matkassani kaikki kotini. Jollain tavalla minua viehättää kodit joissa on ihan omia juttuja ja ideoita, sellaisia joihin tavarat ovat etsiytyneet pysyäkseen ihmisen matkassa pidemmän aikaa. Tykkään sielukkaista kodeista. Niissä joissa on mummolta saatu Singer tai esineitä joihin liittyy enemmän kuin tarjous jossain alennuskorissa - vaikka sekin voi toki olla juuri se juttu joka saa vuosien perästä silmät kostumaan muistoissa. Juuri erään ihmisen kanssa puhuttiin kuinka ei pitäisi kiintyä tavaraan tai hankkia sitä vain hankkimisen vuoksi. Paljon olen itse muuttunut vuosien varrella, mutta yhä huomaan kiintyväni myös tavaraan - onneksi enemmän kuitenkin ihmisiin ja eläimiin. HL

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiallinen kommentti! :-) Näin se homma menee! :-)

   En tiedä alkaako itselläkin liikaa jo vanhuus iskeä kun nuo kaikki vanhat jutut niin vetää puoleensa. Ja ihastelen myös juuri mainitsemaasi sielukkuutta. Siinä on sitä jotain, jotain joka pysäyttää ja joka jää päähän niin mieleen. Siinä on se jokin <3 Sellainen vanha kuitenkin on juuri sitä joka yleensä matkassa pysyy pidempään ja pitkään. Toisin kun ne kaikki purkit ja purnukat jota itsekin myönnän hamstraavani välillä liikaa :-D Ja kuten on joskus mietitty, joku tämän päivän äkillinen ostos voi saada isot siivet ylleen kun se on hyvässä seurassa ostettu ja sille löytyy sitä kautta ihana tarina! <3

   Poista
 8. Se on kyllä niin totta, että aina tulee ähky jossain vaiheessa jos jotain tulee hamstrattua liikaa. Minusta korennot on kauniita, mutta pienessä määrin :) Jotenkin huomaan oman tyylin yksinkertaistuvan koko ajan. Mutta eikös tämän sisustamisen ihanuus olekin noissa kaikissa pienissä jutuissä, joilla saa edulisesti leikitellä vuodenaikojen mukaan ja jos mieli muuttuu, ei kuitenkaan hinta ole ollut se minkä takia noita ei raskisi laittaa pois :)

  VastaaPoista
 9. Kyllä vaan tuttu tunne ;) Nyt meiltä oikestaan löytyy aika monta erilaista tyyliä ihan retrosta maalaisromantiikkaan, ehkä tällainen sekamelska onkin ihan kiva välillä :)
  Ihanaa iltaa Seija <3

  VastaaPoista
 10. Korennot ovat ihania, miksipä siis ei esillä? ;) Mulle iski silloin oisko ollut viime keväänä ihan sama korento kuume ja syksyllä sarvipäät kuume. Onneksi en enää ihan niin kamala hamstraaja ole kuin ehkä reilu vuosi sitten. Silloin tuli kyllä ostettua melkein kaikki mitkä vähänkää näyttä kivalta, nyt osaa jo jonkun verran hallita osto himoja :DD Ja ihan hyväkin, sitä tavaraa nimittäin oli ihan tuhottomasti meilläkin olohuoneessa,onneksi onnistuin karsimaan kaiken ylimääräisen pois silloin. :D

  VastaaPoista
 11. Toi on niin totta, että joskus sitä innostuksissaan tulee hommattua liikaa tiettyä teemaa kotiin ja sitten se kyllästyminen tulee väkisinkin. Itsellä on alkaneet (viimeinkin!) tähdet kyllästyttämään, olinkin odottanut milloin tämä kausi tulee :D Niin se vaan on, että kun kaikkea on sopivassa suhteessa, homma toimii :)

  Korennot on ihania, itsekin laitoin korentopullon ja samaisen korento tuikkukipon nyt esille. Sopivat niin mainiosti kevääseen :)

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...