torstai 9. huhtikuuta 2015

Pari palaa inspistäValokuvilla on päivä päivältä itselleni suurempi ja suurempi merkitys. Uppoudun itse koko ajan enemmän kuvauksen pariin, sekä huomaan yhä useammin uppoutuvani myös inspis kuvien pariin missä milloinkin. 

Vielä muutama vuosi sitten en todellakaan kokenut näin. Tämä kaikki on hiipinyt hiljaa, mutta ottanut sitäkin tukevamman otteen minusta. 
Yhä useammin huomaan hokevani jollekin: "katso nyt tätä kuvaa"! Jään pitkäksi aikaa tuijottamaan jotakin kuvaa / kuvia, ja eläydyn täysin siihen tunnelmaan mikä kuvassa on. 
Välttämättä kuvassa ei tarvitse olla mitään kovinkaan suurta tai ihmeellistä, kuva voi jopa olla hyvinkin yksinkertainen, mutta silti se saa itsessäni sen tunteen aikaan. 

Onko tuollainen tunne tuttu sinulla? :-)
Sellaista viikkoa ei ole että en itse kuvaisi. Useamman kerran viikossa kaivan rakkaan kameran laukusta, ja siitäpä se sitten alkaa. Joskus kuvia tulee otettua vain muutama, mutta yleensä muistikortti saa täytettä reippaasti enemmän. 

Kamera kulkee myös hyvin hyvin usein mukanani minne vain. Olen tullut siihen tulokseen että niin monessa paikassa on mahtavaa kuvattavaa, että olisi sääli jättää kamera kotiin lojumaan. 

Valokuvaus on vienyt ihan täysin mennessään minut. 
Pääsiäisenä aloin katselemaan H&M:n home puolta netissä, ja mitä uutuuksia sinne olisikaan tullut. Huomasin kuitenkin pian että, tavarat olivat aivan toissijainen juttu, ja keskityin pelkästään heidän aivan viehättäviin kuviin. 

Omasta mielestäni heidän kuvat ovat kyllä 95% aivan huikeita. Näkee selvästi että kuviin on panostettu. Uskaltaisin myös sanoa, että en ole ainoa jolle on käynyt samoin kun minulle. Että kesken "ostosreissun" jäikin näihin tunnelmiin kiinni. 

Tämä on todella loistava asia, että he ottavat näin kokonaisvaltaisia kuvia tuotteista. Itselleni on useamman kerran tullut varsinaisia ahaa elämyksiä näistä kuvista, sehän se toki tarkoitus onkin ;-)
En kuitenkaan osaa mainita millaiset kuvat tekevät suuremmin vaikutuksen minuun. Skaala on hyvin laaja jotka itseeni uppoaa. Kuvassa kun ei tarvitse olla kuin joku hyvin pieni juju, ja olen koukutettu. 

Haluan koko ajan oppia enemmän ja enemmän itsekin kuvaamaan. Olen maininnut ennenkin, että kovasti olisi halu päästä myös kurssille. Olen varsin huono ihan opiskelemaan itsekseni, mutta ryhmässä ja kädestä pitäen opin parhaiten. Joskus vielä toteutan tuon haaveen! :-)
Postauksessa olevat kuvat ovat tällä kertaa siis luonnollisesti lainattu H&M home sivustolta. Olisin saanut hyvin tehtyä varsinaisen kilometrin postauksen näillä kuvilla, mutta koetin olla hyvin tiukka ja tehdä vaikean valinnan ja valitsin nämä kuusi lemppariksi noussutta kuvaa. 

Tälläisiä kuvauspohdintoja tällä kertaa, nyt on aika toivotella reipasta päivää! <3

28 kommenttia:

 1. Kivan erilainen postaus! Mulla käy nykyään ihan samoin --> "katso nyt tätä kuvaa". Aivan ihana katsella inspiskuvia ja oman taidon kehittymistä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla S :) vaihtelu virkistää :)

   Juuri tuo, niin tuttua, jää oikein tuijottamaan ihanaa kuvaa <3

   Poista
 2. On kyllä tuttu juttu tuo! Itselläni aivan sama fiilis. :)

  Ihanaa torstaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu, en ole ainoa kuka uppoutuu niin kuviin :)

   Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 3. Minullekin valokuvaus on tärkeä harrastus. Nyt se on kuulunut jo 10 vuoden ajan elämääni enemmän ja vähemmän. Pitäisi vain saada kuvauskalustoa laajennettua, jotta saisi harrastuksesta kaiken irti :) Kauniit kuvat sykähdyttävät.
  Mukavia inspiskuvia olet koonnut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä oletkin pitkään jo kuvannut :) wautsi :) kuvasi onkin kyllä niin mahtavia että kyllä näkee että olet asiaan panostanut kovasti :) <3

   Nuo ovat kyllä mielettömiä kuvia <3

   Poista
 4. Ovat kyllä upeita nuo H&M Homen kuvat ja totta, niistä on vaikea valita yhtä suosikkia. Ja valokuvaus on tosiaan vienyt minutkin mennessään, joten ymmärrän hyvin tuon kuvausinnon. :D Maailmaa katselee usein kuvaajan silmin nykyisin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä tosiaan olisi voinut koota vaikka kuinka pitkän postauksen verran kuvia mutta pakko vähän oli rajoittaa :) ovat kyllä ihania :)

   Tuo oli todella hyvin sanottu, niin sitä tulee katsottua nimenomaan kuvaajan silmin :)

   Poista
 5. Upeat ovat kyllä H&M Homen kuvat ja innostavat helposti myös ostamaan :) Sama juttu täällä valokuvaamisen kanssa, se vie mennessään ja voisin kuluttaa siihen valtavasti aikaa ja otan myös aina tosi paljon kuvia :) Itse nautin kaikista eniten kun saan kuvata itsekseni rauhassa, minulle tulee helposti pieni "stressin" tunne jos on muita ihmisiä (oma perhe on tietysti eri asia) läsnä kun haluan uppoutua siihen kuvaamisen täysillä :)

  Aurinkoista torstaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ovat kyllä mitä hurmaavampia kuvia! :-) Ja totta tuo, kyllä se innostaa ostamaan kun nuin hienoissa puitteissa tuotteet näkee :-)

   Juuri näin, valokuvaus vie mennessään ja sitä ei osaa lopettaakaan. :-) Aina löytyy kuvattavaa ja aina huomaa että voi petrata :-)

   Mukavaa viikonloppua! <3

   Poista
 6. Huomenta kammarista! Kauniita ovat kuvat ja tuossa eilen uuttaElloksen kuvastoa sellaillessani mietin sammaa että kuvviin kyllä nyt panostettaan fiiliksien lissääjinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin :-) Todella viehättäviä, niitä niin ilokseen katselee :-)

   Poista
 7. Valokuvaus tosiaan vie mennessään. Ja ihana tunne on se, kun huomaa kuvan onnistuneen ja on itse tyytyväinen. Jäinkin tuijottamaan tuota ekaa kuvaa, ja nyt haluan noi tyynyt! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! :-) Se fiilis kun on omasta mielestä kiva kuva, se on huippu tunne! :-)

   Tyynyjä ei ole onneksi koskaan liikaa ;-)

   Poista
 8. Ihanat inspiskuvat <3 Itsekin rakastan valokuvaamista ja täytyy myöntää, että kun luen postauksia niin kuvat merkkaavat itselleni enemmän kuin ne kirjoitetut tekstit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin tuo ikuisuus kysymys joka on usein haasteissakin. Että teksti vai kuvat ovat tärkeämpiä. Molemmat kuitenkin tukevat toisiaan, mutta toki kuviin sitä enemmän itsekin uppoudun :-)

   Poista
 9. H&M:n kuvat ovat aina todella upeita ja inspiroivia. Pitäisikin käydä liikkeessä katsomassa onko sinne tullut jo kesäuutuuksia.
  Pirteää päivää sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! :-) Aivan upeita! :-) Niitä kyllä jaksaa ihastella ja ihastella.... :-)

   Itsekin täytyisi päästä ihan liikkeeseen asti viimein, pitkästä aikaa! :-)

   Mukavaa päivää! <3

   Poista
 10. Sama täällä! Monet kuvat inspiroivat ja kurssi olisi täälläkin haaveissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kursseja siis mietintään ehdottomasti! :-) Sitten olisi taas astetta tai kahta fiksumpi :-)

   Poista
 11. On kyllä upeita inspiskuvia! ♡ Kyllä vaan ammattilaiset saavat tuotteet varsin houkuttelevasti esille! :-D Valokuvaus on kyllä hieno harrastus, ja kokoajan voi kehittyä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kyllä on sitä, parhaimmasta päästä! :-) Näiden pariin jäi niin kiinni kun aloitti katsomaan :-)

   Valokuvaus on niin mukaansa tempaava ja upea harrastus todella! :-)

   Poista
 12. Kyllä vaan! Hyviä ja tunnelmallisia valokuvia tulee tuijotettua pitkään! Valokuvaus on ihana harrastus. Tilanteista riippuen tulee otettua milloin milläkin kuvauslaitteella, järkkärillä toki "tärkeimmät" kuvat. Tänään täällä pohjoisessa räpsin kuvia "vain" kännykällä, toppatakin taskussa helpoin kuljettaa laskettelurinteessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihaniin kuviin vaan jää niin kiinni :-) Se on hassu tunne, mutta siihen pystyy niin eläytymään ja siihen vaan jää "jumiin".

   Itsekin pika kuvia tulee otettua kännykällä, mutta järkkärillä kyllä ihan kaikki oikeat kuvat. :-)

   Poista
 13. Olen itsekkin huomannut, että heillä on tosi kauniita kuvia! Niistä saa kyllä valtavasti inspiraatiota ja jaksaa ihailla, mutta kauniita ovat aina sinukin kuvat :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Susanna, kuinka kauniisti kirjoitit! :'-) Kiitos! <3

   Poista
 14. Kauniita kuvia todellakin :) Itse vasta nyt opettelen kuvausta, vaikka olen rakastanut aina valokúvia ja haaveillut jopa valokuvaajan ammatista. Jotenkin vaan on ollut aina muuta puuhaa. Intoa ainakin on...vielä pitäisi hankkia parempi kamera :) Ja siihen hankintaan saakin laittaa mulle vinkkiä tulemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on kovasti panostettu kauniisiin kuviin :-) Toki myyntiä pitää edes auttaa, ja tuohan on yksi parhain keino! :-)

   Valokuvaus on hieno harrastus, ja usein myös ikuinen :-) Koukuttava. Kannattaa rauhassa katsella millainen kamera olisi itselle paras, punnita tarkkaan, iso ostos kuitenkin :-)

   Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...