lauantai 6. kesäkuuta 2015

Mökkeilyä



Kirjoittelinkin viime viikonloppuna, että päästiin aloittamaan onnistuneesti mökkeilykausi. Ja asia mitä jännäsin, että kuinka ilmat mahtaa osua tälle odotetulle minilomalle, niin ei hätää! Perjantai oli märkä ja harmaa mutta iltaa kohden alkoi kirkastumaan, ja perillä odotti jo kirkas taivas. Lauantaina saatiin herätä niin upeaan auringon paisteeseen, että eihän sitä voinut kun napata kamera kätösiin ja lähteä tätä upeaa aamua ikuistamaan linssin läpi! 






Lauantaina aamulla hilpastiin nopea kauppareissu, jotta saadaan päivästä mahdollisimman paljon irti. Jotenkin on aina yhtä mukava käydä pienellä kylällä kaupassa, ompahan niissä aina ihan oma tunnelmansa, ihan eri asia kun kotiseudulla ;-) Samalla huomaa kuinka pienet paikat heräävät kesän tullen suuresti eloon mökkiläisten myötä. 

Lauantai sujuikin mukavasti touhuillessa pihalla, nauttien samalla tietysti auringosta. Saunaan laitettiin vanhempien kanssa yhdessä uusi kiuas, ja illalla pääsi uusista löylyistä sitten nauttimaan. Kertakaikkisen luksusta! <3

Sen verran kuitenkin tuuli, että haaveilemani piharuokailu ei onnistunut vaan jäi kesälle myöhempään. Ompahan mukavaa odotettavaa. Herkku ruoat kuitenkin maistuivat kaikille sisätiloissa touhujen jälkeen. 






Kuinka ihana oli heti aamusta kävellä kostella, vaikkakin kylmällä nurmella. Katsella uuteen päivään heräävää luontoa, ja tuoksutella sitä raikasta ilmaa. Huippua! 

Aamulla kun pihamaalla kuljin kameran kanssa, niin pelästyin todenteolla kun pieni pupu oli todella lähellä takanani! :-D Kyllä, niin hölmöltä kun se kuulostaakin. Taisi kuitenkin pupu pelätä enemmän mua kuitenkin jos totta puhutaan! Samainen pupu tuli kyllä uudelleenkin esiin mökki reissun aikana, niin pieni ja suloinen! 

Täällä pohdin keväällä kun oli niin pakko saada heinähattu, että mahtaakohan käyttöön tulla, vai jääneekö koristeeksi vain. Pakkasin kun pakkasinkin tälle ekalle mökki reissulle hatun matkaan mukaan, ja kylläpä vaan se päähänkin asti pääsi. Ihana kesähattu! 
Viime viikolla tein myös huipun kenkä löydön, ja kylläpä nuilla kelpasi tassutella! 






Yksi asia mitä juuri tältä mökkireissulta odotin kovasti, oli raparperipiirakan teko! Jännityksellä odotin / toivoin että raparperit ovat siinä kunnossa, että niistä pääsee leipomaan kesän ekan piirakan. Toiveeni oli kuultu, ja sieltä pihalta sai käydä poimimassa piirakkaan nämä herkut. Kylläpä vuoden tauon jälkeen maistuikin enemmän kun hyvälle, tietysti vaniljajäätelön ja mansikoiden kanssa! 

Kissaneidit olivat myös aivan innoissaan päästessään mökille. Paljon haisteltavaa ja tutkittavaa. Olipahan paljon enemmän pienille rakkauspakkauksillekin katseltavaa kun kotona. Ampparit ovat ainoa jota aina jännitän kissojen puolesta.... sen yhden kerran jälkeen kun on toisella poski turvonnut uskomattoman paljon! 






Reissun kruunasi varmasti lauantai illalla savusauna! Tämä onkin sellainen ihanuus, jota olen vasta vanhemmiten oppinut arvostamaan, ja joka on kyllä todella luksusta kun sinne pääsee. 

Järveen ei toki uskaltanut vielä mennä. Saa nähdä lähteekö tänä vuonna talviturkki ollenkaan. Sen verran vilukissa olen, että se ei ole todellakaan itsestäänselvyys ;-) Tosin, muistan että vuonna 2013, oltiin samaisena viikonloppuna avaamassa mökkikautta, ja tällöin oli lämpöä niin hurjasti että talviturkki lähti sillä reissulla! Uskomatonta! :-) 

Tälläisiä mökkikuulumisia tällä kertaa, nyt toivottelen ihanaa lauantaita! <3

28 kommenttia:

  1. Ihania kuvia <3 Mullakin on tullut mökkikuume , vaikken mikään mökkityyppi olekkaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna kovasti <3

      Itse en myöskään ennen ollut mökki ihminen yhtään, mutta muutaman viime vuoden aikana olen tykästynyt enemmän ja enemmän :)

      Poista
  2. Ihania tunnelmia mökiltä, kissaneidit ovat varmasti innoissaan myös vapaudesta. :) Aurinkoista viikonloppua, josko vähitellen alkaisi säätkin lämpenemään, ainakin toivotaan niin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni <3

      Kissat olivat kyllä niin innoissaan :) kaikkea uutta oli heillekin :)

      Todellakin toivotaan että tästä alkukesästäkin tulisi nätti :)

      Poista
  3. Ihania mökkitunnelmia ♡ Täälläkin mökkiloma lähestyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3

      Muistankin kun kirjoittelit että odottelette mökkilomaa, aivan ihana juttu :) <3

      Poista
  4. Ihania mökkitunnelmia! Kyllä mökkilomat on vaan parasta, toivottavasti se lämpökin sieltä vielä tulee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mökkilomat on todellakin ihania :) <3 vasta muutaman vuoden ajan olen ihan todella osannut arvostaa mökkeilyä :)

      Poista
  5. Ihana tunnelma kyllä kuvistasi tuli, ihan pääsin mökkitunnelmaan itsekin mukaan. Lomaa odotellessa, viikon päästä ollaan täälläkin koko porukka kesälomalla. :) ihanaa viikonloppua ja kesäpäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna, todella kauniisti kirjoitit <3 tännekin tuli tosi hyvä mieli, se on mukavaa jos kuvien kautta pääsee tunnelmaan mukaan :)

      Ihanaa loman odotusta <3

      Poista
  6. Mukavia mökkitunnelmia ja kuvia ♡ :-) En ole minäkään rohjennut mennä järveen, niin on kylmää... Lapset kyllä on räpiköineet! :-O Kumpa pian lämpenisi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna ihana <3

      Kyllä tosiaan saa vielä reippaasti lämmetä jos sittenkään uskaltaa järveen :) viime kesä oli kyllä tosi poikkeus :) lapsena sitä tosiaan tuli pulikoitua ja ei ollut yhtään kylmää! Hih :)

      Poista
  7. Ihania juttuja, ihan kuin olisin itse ollut mukana :)
    Toivottavasti pian lämpö hellisi jo meitä kunnolla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ihana kuulla <3 kiitos kauniista kommentista <3

      Toivotaan lämpöä :)

      Poista
  8. Oi ihania mökkitunnelmia kuvien muodossa :)

    VastaaPoista
  9. Ihana viikonloppu teillä ollut <3 Tunnelmalliset kuvat, niistä aistii mukavan mökkitunnelman ja luonnon rauhallisuuden <3 Mukavaa viikonlopun jaktkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos <3 kauniisti kirjoitettu <3

      Luonnon rauha on kyllä ihanaa mökillä, siitä on oppinut niin nauttimaan :)

      Kiitos paljon ja samoin <3

      Poista
  10. Kylläpäs olikin ihanalta kuulostava viikonloppua! Mökkeily on aivan ihanaa ja tosi kauniita kuvia olet ottanut, mukavaa viikonlopun jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikonloppu meni tosiaan ihanissa merkeissä, mutta aivan liian nopeasti. :-) Muutama lisäpäivä olisi ollut oikein kiva :-)

      Mökkeily on niin rentouttavaa ja mukavaa :-) <3

      Ihana viikonlopun jatkoa! <3

      Poista
  11. Ihania tunnelmakuvia :) Mä niin tahtoisin jonnekin mökille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :-) Mökkeily on kyllä niin kesän juttu, ja talvellakin oma tunnelmansa! <3

      Poista
  12. Ihania kuvia olet taas ottanut! Itse pääsee todella harvoin mökille, kun lähipiiristä ei mökkejä löydy. Täytyy vaan ihailla muiden kuvia. :) Täälläkin on tehty kesän eka raparperipiirakka, oman pihan antimista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos paljon! <3 Kuinka kommentti lämmitti! :-)

      Toivottavasti pääset myös mökille, ihan oma tunnelmansa ja olonsa :-)

      Raparperipiirakka on jotain niin suurta herkkua! Namski! :-)

      Poista
  13. Oi mitä kuvia Seija! Aivan upeita ja niin kesäisiä! Oli varmasti upea reissu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. K i i t o s sinulle S! <3 Voi että! <3

      Reissu oli todella onnistunut, seuraavaa odotellessa :-)

      Poista
  14. Ihania kesäisiä kuvia ja tunnelmia! <3

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...