torstai 16. marraskuuta 2023

Pari suolaista vinkkiä ( pikku ) jouluihin

 


Nyt kun elellään parhainta pikkujoulu // juhla aikaa ja jos mietinnässä on mitä sitä voisi laittaa tarjolle, niin tässä tulisi parikin vinkkiä suolaisista herkuista mm. glögin kaveriksi. 

Taisin itseasiassa viime joulun alla hehkuttaa jo näitä toisia, mutta kertaus on opintojen äiti joten otetaan uudelleen. 



Ensimmäisenä siis todella herkulliset: ( yllä )

LOHITORTUT:

- paketti torttutaikinaa

- ( maustamatonta ) tuorejuustoa

- kylmäsavustettua lohta

- pippuria ja tilliä mausteeksi

Voiteluun kananmunaa sekä koristeeksi halutessa esim. sesaminsiemeniä

Nämä tortut leivotaan kuten joulutortut, mutta täyte laitetaan paistamisen jälkeen päälle. Täytteen kaikki aineet sekoitetaan keskenään, kylmäsavulohi pienennetään juuston joukkoon ja mausteet sekaan. 

Näistä tulee todella hyviä ja todellakin kuppi kuumaa glögiä rinnalle! 



Toisena vaihtoehtona herkulliset: ( yllä )

JUUSTOKIERTEET:

- paketti torttutaikinaa

- creme fraiche ( halutessa maustettu )

- juustoraastetta ( halutessa maustettu )

Voiteluun kananmunaa ja koristeeksi siemeniä

Sulata torttutaikinat ja levitä päälle creme fraiche sekä juustoraaste. Laita levyn päälle toinen levy. Leikkaa pituus suunnassa mielellään neljäksi kapeaksi tangoksi ja kierrä molemmista päistä tanko kerrallaan kierteelle. Voitele kananmunalla ja viimeistele siemenillä koristeeksi.  

Paista 225 asteessa n. 12-15 minuuttia. 

Itse leikkasin levyn kolmeen osaan ja tangoista tuli hieman liian paksuja ja täten ne hieman levisivät, joten neljä tankoa on hyvä määrä yhdestä levystä. 

Riippuen mitä creme fraichea ja juustoraastetta käytät saat näistä oman maun mukaan mieleisiä!

Näiden kanssa sopii todella hyvin rypäleet sekä omena tai päärynälohkot kaveriksi ja kyllä se glögi maistuu myös oikein loistavasti juotavana. 

NAM! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...