keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Ajassa taaksepäinInnostuin tässä kaivelemaan vanhoja kuvia esille pitkästä aikaa, ja tuon jälkeen olenkin palannut muutaman kerran uudelleen vanhojen kuvien pariin. 
Vielä nelisen vuotta sitten ei olisi tullut mieleenkään kuvata juuri mitään sellaista mikä nyt on ihan arkipäivää itselleni kuvata. Niin se aika muuttuu. 

Esim. katsoessani vanhoja reissukuvia, niin kyllä siellä ihmiset enimmäkseen kuvissa töröttää, mutta tänä päivänä reissussa kuvaa jos sun mitä heinänkorttakin! Hassua. 
Tottahan toki joukossa on reissuiltakin maisemia yms. mutta kuitenkin tänä päivänä muistikortille kertyy aivan erilaisia kuvia, ja paljon paljon yksityiskohtiakin. 

Nämä kuvat ovat arkistojenkätköistä muutaman vuoden takaa, Arboretumissa otettuja. Tämä oli sellaista aikaa kun valokuvaus alkoi orastavasti kiinnostaa enemmän. Tällöin tuli hankittua ensimmäinen parempi Canonin pokkari. Vaikka kuvaus ei ollut juurikaan hanskassa tällöin, niin silti pidän näistä kuvista itse kovasti. Jokin ihmeellinen asia näissä vetää puoleensa. 


Pieni, mutta huomattava asia on myös näissä kuvissa mikä otti itselläni silmään. Olen näköjään tykännyt kuvata tänä aikana enemmän vaakakuvia, kun taas tänä päivänä kamera kääntyy useimmiten pystyyn. Vaihdellen, mutta suurimmaksi osaksi. 

Olen luvannut itselleni tänä kesänä kuvata yhä enemmän myös ulkona, ja ennenkaikkea ihan lähteä kuvaamaan tarkoituksella. Harjoitella, ja harjoitella. Huomaan usein miettiväni asioita myös linssin läpi, valokuvaus on vienyt todellisesti mukanaan. 
Näissä (kin) kuvissa olen muuttanut ainoastaan kokoa, muuta muokkausta en ole tehnyt. Tältä reissulta kuvat toki ovat aika tummia, mutta en halunnut lähteä niitä muuttamaan, vaan nimenomaan laittaa ne tälläisenään tänne muistoksi. Koon muuttaminen onkin yleensä (kin) lähes ainoa millä itse muokkaan kuvia. Joskus toki muokkaan enemmän mutta pääsääntöisesti kuvani ovat pienennetty ainoastaan. 

 Muistan tämän kevät illan hyvin, kuvailimme innoissaan serkkuni kanssa, viipotimme kamerat kaulassa menemään! :-) 

Näiden keväisten kuvien myötä ihanaa päivää sinulle! <3

26 kommenttia:

 1. Niin upeita kuvia! Voi kun tulis kunnolla kesä jo ja hyvä muistutus, että ulkona tosiaan kannattaisi kuvata enemmän <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Susanna! <3

   Ulkona on tosiaan niin mahdottoman paljon kuvattavaa, ja pienillä retkillä sitä tuleekin myös ikuistettua sen satoja kuvia :-)

   Poista
 2. Ihanat kuvat :) Millä kameralla nykyisin muuten kuvaat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3

   Kuvaan nykyään Canon 600D järkkärillä. :-) Tuo on ollut hyvä kaveri nyt jo reilut pari vuotta. Kovasti harjoittelen joululahjaksi saadulla uudella linssillä myös, Tamron 18-270mm.

   Poista
 3. Kauniita kuvia <3 Valokuvaaminen vie kyllä niin mukanaan ja mitä enemmän kuvaa sitä enemmän innostuu. Paras asia siinä on minun mielestä ollut se että sitä kauneutta osaa jotenkin nähdä juuri niissä pienissä arkisissa asioissa herkemmin kuin ennen.
  Ihanaa päivää sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Vanhoista arkistoista löytyi yllättäen kuvia joita voisin tänä päivänä ajatella kuvaavani! :-)

   Valokuvaaminen vie tosiaan mukanaan. Mutta ainoastaan hyvällä tavalla :-D Vaikka, toki joskus meinaa jalkaa polkea jos ei saa haluamaansa onnistumaan :-D
   Kirjoitit oikein hyvin, tuo on totta. Olen itse huomannut saman, arjen ihanat hetket näkyy nyt aivan erilailla kun ennen kun kuvaaminen oli arkipäivää :-)

   Iloista alkavaa viikonloppua! <3

   Poista
 4. Kauniita tunnelmia kuvissasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos AnuElina! <3 Löytyi niin mieluisia vanhoja vanhoja kuvia :-)

   Poista
 5. Kauniita kuvia ja muistoja, juuri sellaisenaan ♡ :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Minna, kuinka kauniisti sanottu! <3

   Poista
 6. Ajattelinkin, että nämä näyttivät tutuilta :)
  Koitetaan tänä kesänä ehtiä tutustumaan Helsingin puistoihin!

  t.Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla! :-) Tästä tosiaan on aikaa kun näitä kuvia räpsittiin! :-)

   Ja ehdottomasti, suunnataan, täällä yksi ihan innoissaan! :-)

   Poista
 7. Piti vielä tulla uudestaan katsomaan näitä kuvia puhelimen sijasta koneelta. Ensimmäisessä kuvassa aivan kuin vesi lainehtisi ja laineitten ääni kuuluisi lintujen laulaessa taustalla. Viimeinen kuva on kuin taideteos! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten hyvä pointti Jenna! :-) Olen itsekin huomannut nykyään usein, että kun kännykällä paljon tulee blogeja luettua, niin kuvat ovat todentotta niin erilaisia kun sitten koneelta katsoo. Ja nykyään usein täytyykin kone avata ja katsoa kuvat sieltä, jos kännykällä heti näyttää upeilta! :-)

   Voi kuinka kauniin kommentin kirjoitit, voi sinun kanssa, kiitos! <3

   Poista
 8. Upeita kuvia! <3 Täällä on myös kuvausharrastus lisääntynyt vuosien saatossa! Mä kans otin ennen paljon vaakakuvia, kun nyt taas tykkään ottaa suurimmaksi osaksi pystykuvia :)

  Kivaa loppuviikkoa sulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3

   Tämä on kyllä harrastus joka kasvaa ja vie mukanaan. Aina oppii uutta, koskaan ei ole valmis. Ja se on todella kiehtovaa :-)

   Ihanaa viikonloppua! <3

   Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...