perjantai 17. heinäkuuta 2015

Menovinkki: Vanajanlinna



Instagramin puolella vilahtikin muutama viikko sitten ( juuri ennen juhannusta ) kuvia upeasta ja kokemusrikkaasta paikasta: Vanajanlinnasta. Tätä retkeä on muisteltu usein lämmöllä pitkin kesää, ja visiittimme ei varmasti jäänyt ainoaksi kerraksi. Paikka oli molemmille hyvin odotettu kokemus, ja kaikki odotukset kyllä tuli täytettyä.
 Jos jotain tälle reissulle olisin toivonut lisää, se olisi ollut: aurinko. Molemmat päivät olivat ( tämän kesän kaltaisia ), eli todella sateisia että harmaita.  

Aloitetaan pienellä ulkokierroksella kurkistamaan tähän viehättävään linnaan! 







Teimme illalla, vielä aika myöhään kierroksen koko linnan alueelle pihaltakäsin. Emme kuitenkaan antaneet sen kuuluisan sateen haitata, vaikka varmasti ilta-auringossa kävely olisi ollut pieni plussa. 
Koko ulkoilun ajan kamera oli ahkerassa käytössä. Kuvattavaa löytyi joka nurkalta sekä paikasta. Vanhat lukijat tietävät myös, että vanhat tiiliseinät ovat heikkouteni ja näyttävät kerta toisen jälkeen linssin läpi yhtä upeammalta! Joten ei jäänyt tälläkään reissulla tiiliseinä kuvaamatta ;-) 

Aivan Vanajanlinnan lähellä aukeaa myös mitä huikeimmat golf-kentät. Vaikka oma " golf ura " on jäänyt minigolffin varaan, niin täytyy kyllä sanoa että niin hienoa miljöötä en ole aikaisemmin nähnyt. Ei ollenkaan siis kehnommat maisemat golffaajilla! 

Ihanat polut menivät lähellä rantaa linnan alueella, joita oli jotenkin todella nostalgista kävellä. Vielä kun oli hieman tutustunut linnan historiaan, ja katsellut vanhoja kuvia paikasta niin tunne vain vahvistui entisestään. 

Jospa sitten siirrytään ruokapöytään! 







Nam! 

Melkein tuo yksi kolme kirjaiminen sana kertoo enemmän kun tuhat sanaa, mutta avaampa hiukan näitä herkkuja kuitenkin. 

Meille oli pöytä varattuna kolmen ruokalajin illalliseen. Olette varmasti huomanneet että täällä kirjoittelee aika ronkeli ( ruokapostauksista ), mutta joka kuitenkin meni avoimin mielin kohti tätä uutta ja hienoa kokemusta. 

Tähän väliin, kattia kanssa! Ihan varmasti tämä reissu avarsi todella paljon ruokamaailmaa täällä päässä. Alkuruoasta, jälkiruokaan, jokainen oli toinen toistaan herkullisempaa! Oli nimittäin ihan kirjaimellisesti niin nam, että kieli kyllä meni mennessään. 

Alkuruoka: Parsaa ja Ilmakuivattua Kinkkua
- mozzarellovaahtoa

Pääruoka: Merilohta ja Seesamia
- lime soijakastiketta
- quinoa kasvissalaattia

Jälkiruoka: Raparperileivosta
- raparperijäätelöä 
- paahdettua suklaata


Jälkiruokaan haluan lisätä erityiskiitoksen kokeille vielä kertaalleen. Raparperileivos sisälsi kananmunaa ja sehän ei murulle sopinut, joten erittäin taitavasti kokit taikoivat maittavan jälkkärin myös murulle! (  Jälkkäri kuvassa vasemmalla ) Kaikennäköisiä versioita kun on vastaantullut, niin tämä oli kyllä ihan ykkönen! :-)

Jos seuraavaksi kurkataan huoneeseen? :-)







Meille oli varattuna hääsviitti ( 2h+ wc ), joka sijaitsi päärakennuksen kolmannessa kerroksessa. Yllä olevista kuvissa näkyy molemmista huoneista mielenkiintoisia yksityiskohtia. Päädyin kokonaisuuden sijasta kuvaamaan mieluummin yksityiskohtia, tuon harmaan ilman vuoksi. 

Molemmissa huoneissa oli aivan ihastuttavat vanhat kaksi osaisesti aukeavat ikkunat! Ai, miten niin tälläiset ovat ihan oma juttuni?! Sateesta riippumatta, saatoin hetkeksi kuvitella avaavani ikkunat aurinkoiseen kesäpäivään kohti tuota vehreää puutarhaa. 

Täytyy sanoa, että käytävä kohti huonetta ( varsinkin ensi kerran ) oli kyllä jotenkin ihanan jännittävä. Muutenkin linnan käytäviä oli erittäin mielenkiintoista kulkea ja katsella kaikkia hienoja valokuvia / maalauksia seinillä sekä tietysti aina yhtä ihania vanhoja aarteita. Tuollaiset kyllä ovat todella mielenkiintoisia ja aina yhtä ainutlaatuisia kokemuksia. 

Sitten vielä muita mahtavia tunnelmia reissusta! 







Olipa vaikea valita postaukseen kuvia kaikkien joukosta. Nyt ollaan päästy loppuun asti tästä kuvatulvasta ;-) Kuvatulvasta puheenollen, aulassa oli aivan mahtava kuvakirja tehty muutamista häistä jotka Vanajanlinnassa on vietetty. Kirja kyllä vei mukanaan. 


Olisi mukava kuulla, että onko Vanajanlinna sinulle tuttu paikka? 

Valtavan suuri kiitos ja kumarrus koko Vanajanlinnan väelle tästä hienosta visiitistä! <3

26 kommenttia:

  1. Tuo on paikka, jossa olen halunnut käydä! Varmasti upea muisto <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, täältä kyllä tulee lämpimät suositukset :-) <3 Ihana miniloma oli :-)

      Poista
  2. Upea paikka ja ei ollenkaan liikaa kuvia! Tuonne minäkin haluan ehdottomasti käymään jonain päivänä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi mukava kuulla Jenni. :-) Kuvia kun tosiaan tuli " muutamia " napsittua, ja oli niin vaikea valita tähän joka aiheesta vain muutamaa :-)

      Suosittelen kovasti, oli kyllä huikea paikka! :-) <3

      Poista
  3. Vanajanlinna olisi upea kokemus kokea! Teilä oli varmasti upea reissu! Ihanaa viikkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokemus oli kyllä mitä parhain, tätä on lämmöllä muisteltu :-) <3

      Mukavaa viikonloppua! <3

      Poista
  4. Ps. Ensimmäinen kuva on jotenkin vangitseva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenna, mukava kuulla :-)
      Joihinkin postauksiin on vaikea valita ensimmäistä kuvaa ja tämänkin kanssa mietin todella pitkään! :-) Mukava siis että onnistuin :-)

      Poista
  5. Aivan upea paikka! En ole itse käynyt paikan päällä, mutta näiden kuvien myötä alkoi houkuttamaan visiitti.
    Ihanat kuvat olet ottanut ja valikoinut. Tunnelmaa täynnä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on niin huikea paikka :-) Kaunis kesäpäivä olisi ollut se pieni plussa vielä, mutta kyllä niin ihana kokemus jäi :-)

      Kiitos Jenna kovasti kauniista sanoistasi! <3

      Poista
  6. Oi mikä unelma paikka, en ole ikinä ollut mutta sinne olisi kyllä hauskaa joskus päästä :) Mukavaa viikonloppua Seija <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen todella kovasti, jos vaan mahdollisuus tulee :-) Tästä jää ikimuistoinen kokemus :-) <3

      Kaunista viikonlopun jatkoa! <3

      Poista
  7. Ihanalta näyttää ja kuulostaa! Vanajanlinna on paikka, jossa olisi joskus todellakin päästävä käymään:)! Kauniita kuvia, oih<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Viivi kovasti! <3

      Paikka oli kyllä viehättävyyden huippu, ja täynnä ihanaa jännitystä tuollaiset vanhat paikat :-) <3 Jäi elävästi mieleen tämä hieno kokemus :-)

      Poista
  8. Oi onpa kaunis paikka! Ja kauniita kuvia! Menu kuulostaa kyllä herkulliselta, aivan mahtavalta. Se on jännä, kun jotkut paikat jäävät oikein erityisesti mieleen ihan vain ruuankin vuoksi, ja niin varmaan jäi teidänkin mieliin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä upea, viimeistä päälle :-) <3

      Olen samaa mieltä kanssasi, ja allekirjoitan viimeisen lauseesi :-) Tuollaista kalaakaan emme kumpikaan olleet syöneet, niin uskomattoman herkullista! :-)

      Poista
  9. Oi että, aivan ihanan oloinen paikka! Olisipa kiva joskus päästä käymään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä kaiken odotuksen arvoinen, ja viehättävä paikka! <3 Ihana miniloma oli viettää kauniissa puitteissa! :-)

      Poista
  10. Enpä ole koskaan tuolla käynyt vaikka lähikulmilla vierailen useita kertoja vuodessa. Kauniilta paikalta näyttää ja hienoja kuvia olet ottanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä niin mahtava paikka! :-) Koko miljöö, ja itse linna tietysti! :-)

      Poista
  11. Tuttu paikka on ja se on todella kaunis! Suosittella voi kyllä muillekin. :)

    VastaaPoista
  12. Upea paikka. Ensimmäisen kerran olen tutustunut Vajanlinnaan työnantajani järjestämillä kursseilla 90-luvun alussa. Sen jälkeen on tullut käytyä muutaman kerrran ja palaamme Vanajanlinnan aina hyvillä mielin. Viime vuonna saimme olla Vanajanlinnassa häissä ja kuinka ihanasti kaikki oli järjestetty, asiat toimivat loistavasti. Tuntien Vanajanlinnan historiaa, joka on hyvin mielenkiintoinen erilaisine tarinoineen, sekin tekee paikasta mielenkiintoisen. Ruuat todella maukkaita ja suussa sulavia. Suosittelen lämpimästi käymään ja viipymään edes yhden yön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava kuulla :) olet ehtinyt näkemään eri vuosikymmenten ajan tätä viehättävää paikkaa :) kuulostaa upealta :) ja en hetkeäkään epäile ettei tänne palaisi aina yhtä iloisesti :)

      Poista
  13. Paljon ihania kuvia, paljon parempia kuin minun :D Tuollaisessa huoneessa minä toivon seuraavalla reissulla yöpyväni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todella mukava lukea sinunkin postaus aiheesta :)

      Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...