maanantai 20. heinäkuuta 2015

Parvekkeella



Näin pitkälle on kesää edetty, että ehditään kurkkaamaan viimein parvekkeelle. Alkukeväästä oli kova into ja odotus laittaa parveke taas kesä kuntoon, mutta kaipa nuo säät ja kova väsymys joka kertyi niin vei veronsa. Parveke on siis valmistunut tänä vuonna ihan kirjaimellisesti pala palalta, eikä " isolla ryminällä ". Kukkia parvekkeella on menossa jo toinen kierros, ja saapi nähdä onko tämän mökkiloman jälkeen kolmannen kierroksen aika ;-) Kuvat napsasin juuri ennen lomalle lähtöä kun kukat olivat vielä jonkinlaisessa voinnissa! 




Parvekkeen kukiksi on valikoitunut tänä vuonna 2 Hortensiaa ( yllätys yllätys ), perinteiset Chilin taimet ja pöydällä on ilahduttanut hieman erilainen Krysanteemi jonka yhdellä IKEA reissulla nappasin mukaan. Yllättävän hyvin kukat ovat kestäneet, mutta eiköhän se ole nuiden ilmojen ansiota. Parveke kun on aurinkoisella säällä todella kuuma, eikä siellä silloin liian kauaa viihdy. 

Tähän väliin on muuten pakko sanoa että, Chilit jopa tuottivat satoa! On sitä monta vuotta odotettukin! Kaksi isoa Chiliä nappasin tälle reissulle lähtiessä mukaan, voi kuinka huippu juttu tuo olikin. Ei ole kannattanut luovuttaa. Vuosi vuodelta tämä yritys on tuottanut enemmän parannusta! 





Parvekkeella uudistuksen kohteena oli matto. Vanha oli sen verran huonossa kunnossa, että se kärrättiin suosiolla roskikseen keväällä. 
Sain hienon mahdollisuuden yhteistyöhön Saltex: in kanssa, ja sieltä meille testiin kotiutui nyt aivan huipuksi todettu Silk- vinyylimatto ( klick ). 

Kun matto kotiutui, oli kova kova kiire päästä laittamaan se lattialle. Heti ensi askeleista paljain jaloin matolla töpsötellessä olimme molemmat myytyjä! Ensi vaikutus oli todella mieleinen. Matto on aivan ihanan pehmeä jalkojen alla, ja vaimentaa parvekkeen lattiaa loistavasti. Tämän saman lausahduksen olen kuullut muiltakin jotka ovat parvekkeella käynyt! :-) 

Matto soveltuu yhtä hyvin sisä, että ulko käyttöön ( parvekkeelle, terassille ). Koko vaihtoehtoja löytyy ylläolevasta linkistä, ja väreissäkin on vara valita. Tämä matto on pölyämätön ja helppohoitoinen. Olen tässä vähän miettinytkin, että tämä varmasti olohuoneessakin toimisi meillä loistavasti kissojen kanssa. Eli syksyn tullen, voipi olla että matto tulee vielä siirtymään. 





Värimaailma on parvekkeella tänä kesänä pysytellyt valko-harmaa-musta akselilla. Kukat tuovat ihanaa vihreyttä, ja muuta en ole nyt parvekkeelle kaivannut edes. 
Yleensä parveke on ollut paikka, jossa tykkään värejä käyttää kovasti, mutta vaihtelu virkistää. Tänä kesänä on nyt menty tällä. 

Muutama viikko sitten bongasin äidin kanssa ostoksilla ollessa ihanat paperikennovalot Clasulta. Enhän niitä vaan voinut jättää hyllyyn, ja näin ne jo siinä vaiheessa koristamassa parvekkeen kaidetta. Illat alkavat pimenemään, joten pian on aika sytyttääkin valoja iltaisin. 

Täällä jatketaan lomailua vielä hetki mökki maisemissa, loma on venähtänyt ajateltua pidemmäksi kun mökiltä ei ole vaan raaskinut lähteä pois! <3

26 kommenttia:

  1. Kiva kuulla kommentteja Saltexin matosta, kun vähän mietin itsekin tuota terassille. :) Kauniita yksityiskohtia parvekkeelta löytyykin, toivottavasti kukat ovat kunnossa, kunhan kotiudutte! :) Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo matto on kyllä ollut niin mieleinen :-) Vaikka ensin totuttelua oli juuttimaton jälkeen, mutta niin pehmeä jalalle että on kyllä ilahduttanut :-)

      Kiitos Jenni, iloista kesä viikkoa teillekin! <3

      Poista
  2. Ihanalta näyttää teidän parveke <3 Itse ei millään jaksa odottaa että saadaan lasitus ja sitä pääsee sitten sisustelemaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna kovasti! <3

      Teidän lasitus kuulostikin aivan mahtavalle kun luin blogistasi, innolla odottelen kuinka ihanasti pääset sisustamaan sitä :-)

      Poista
  3. Suloinen parveke ja ihania kukkia! :)

    Ihanaa uutta viikkoa sulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Melissa! :-) <3

      Iloa ja aurinkoa teillekin viikkoon! <3

      Poista
  4. Kaunista! Mä en koskaan laittanut parveketta kuntoon, koska en ole tänä kesänä kertaakanaa siellä istunut!! :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos S! <3

      Kauan se meilläkin meni aikaa että parveke valmistui :-D Ei vaan saanut nyt millään aikaiseksi. En kuitenkaan pystynyt antamaan periksi :-D

      Poista
  5. Jaksat joka vuonna laittaa parvekkeen niin nätiksi! Me saatiin meidän partsi valmiiksi vasta tässä kuussa mutta eipä ilmatkaan ole partsin laittoon kannustaneet. :) Ihanaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi sinua ihana Jenna! <3 Kiitos! <3

      Tänä vuonna tämä projekti otti niin kyllä aikaa että huh! Yleensä suunnitelmat on valmiina jo paljon aikaisemmin, ja toteutankin suurella innolla. Nyt vaan ollut voimat niin pois, ja kun ilmatkaan ei ole suosinut niin.... ei ole tullut kiirehdittyä. :-) Parempi myöhään kuitenkin kun ei milloinkaan! :-)

      Kiitos, ja samoin sinne! <3

      Poista
  6. Kaunis, kodikas parveke! Minulla on ekaa kertaa hortensia partsilla ja ihmeen hyvin on pärjännyt! Ensi kesänä ostan varmasti uudestaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kauniisti sanottu! <3

      Hortensia on meilläkin ihmeen hyvin nyt pärjännyt kun ei ole ollut liian kuuma. Aikaisemmin on nuukahtanut piankin. Hortensiat on niin ihania! <3

      Poista
  7. Ihanat kukat ja viihtyisä parveke <3 Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenna kauniista kommentista! <3

      Mukavaa viikkoa teillekin! :-) <3

      Poista
  8. Teillä on kyllä ihana ja viihtyisä parveke! Kuulostaa mukavalta, että möillä viihtyy siellä onkin aina niin mukavaa :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna kovasti! <3

      Mökiltä ei tosiaan ole raaskinut millään lähteä pois. Niin mukava touhuta kaikkea pientä, mitä ei kotona pysty :-)

      Poista
  9. Teidän parveke on kyllä niin viihtyisä!! :-) Ja ihan mahtavaa että olette saaneet chilisatoakin! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos Minna! <3

      Tuo Chili oli kyllä iso yllätys, ja näinkin pian tuli vaikka kylmää ollut! :-D

      Poista
  10. Kivalta näyttää! Kovalla innolla minäkin parvekken laitoin kuntoon alkukesästä, mutta enpä ole montaa kertaa siellä tänä kesänä istuskellut. Joko liian kuuma tai liian ankea sää... useimmiten tuo jälkimmäinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos AnuElina! <3

      Sinulla onkin todella viihtyisä parveke, ihania parveke postauksia ollut! :-) Ihana vehreä parvekkeesi :-) Ei tosiaan ilmat liioin ole parveke elämään suosinut tänä kesänä....

      Poista
  11. Kaunis ja viihtyisä parveke teillä <3 Voi, mikä upea chili, meillä ensimmäistä kertaa yksi chilitaimi kasvihuoneessa, on tehnyt valtavasti chilin-alkuja mutta ei ne jaksa kasvaa ollenkaan, olisikohan liian viileä kesä, en tiedä :) Mukavaa ja rentouttavaa mökkiloman jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos! <3

      Chili yllätti vallan meidät! Ollaan monena vuonna laitettu kasvaan, ensin siemenestä, mutta viime vuonna ostin taimen valmiiksi. Viime vuonna kasvoi hiukan, ja sekin oli suuri edistys. Tänä vuonna sitten tottavie yllätti kun oli ihan valmiita! :-) Toivottavasti tekin saatte Chili satoa! :-)

      Kiitos paljon, ja mukavaa kesäistä viikkoa! <3

      Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...