tiistai 13. lokakuuta 2015

Karsiutunut Bonsai



Elokuussa, juuri kesäloman lopussa kylässä kävi ä r s y t t ä v ä flunssa. Helteet oli juuri alkaneet, ja itse hytisin kylmyyttä. Mikä tuuri! 
Samaan aikaan kotiin kotiutui ihana Bonsai puu. Tämä oli vähän kuin "parane pian kukka". Olen usein näitä ihastellut, mutta nyt ensimmäistä kertaa saanut kotiin tämän ihanuuden. 




Aika alkumetreillä puusta alkoi kuitenkin putoilemaan lehtiä. Ajattelin ensin että se lienee ihan normaalia, olihan kuitenkin kyseessä todella tuuhea yksilö. 
Lehdet kuitenkin jatkoi putoamista oikeastaan päivittäin. Koetin lukea netistä ohjeitakin puun hoitoon, mutta en nyt mitään kovin uutta silloin löytänyt. 

Hetken päästä kuitenkin tilalle alkoi kasvamaan uusia lehtiä, joten en enään niin huolehtinut vaikka aina välillä edelleen lehtiä tippui. Uusia tuli sitä myöden tilalle. 




Jossain vaiheessa lehtiä tippui taas enemmän muutaman päivän ajan, ja nyt pitkän aikaa puu on ollut tuon näköinen mitä kuvissa. Uusia lehtiä on tullut, jotka eivät ole tippuneet. Mutta onhan tuo aika karsiutunut versio. Varsinkin kun kurkkasin kuvaa instagramin puolelta, että miltä se näyttikään kun kotiutui. 

Mutta ei se mitään, itseä ihan huvittaa tämä, ja puu on uudessa ruukussaan* aivan yli suloinen nyt mielestäni. Jotenkin todella raikas, ja samalla niin veikeä. Katsotaan mihin päin nyt puun kanssa jatkossa sitten mennään. Tästä kyllä tuli ehdottomasti yksi lemppari kasveistani! 




Puu koristaa eteisessä senkin päällä, hyvin musta-valkoisessa asetelmassa. Täydellinen paikka tuolle uudelle ihanuudelle. Onhan se todellakin koomisen näköinen, kun ylläolevaakin kuvaa katsoo mutta juuri täydellinen meille! ;-) 

Ylemmissä kuvissa vilahtaa makuuhuoneeseen kotiutunut uusi matto. Pitkään mietin, uskallanko ostaa karvatassujen vuoksi ko. mattoa mutta ajattelin että kokeillaan. Yllättävän rauhassa neidot onkin antaneet maton olla, eikä liioin oli kynsiä siihen terotellut! Kyseessä on siis Ikea:n uuden Sinnerlig-malliston matto. 


* Ruukku: House by F

8 kommenttia:

  1. Aika hauska! Joskus olen törmännyt näihin, mutten kokenut omikseni! Ensimmäistä kertaa ostin Callunan viime viikolla :)

    Noita Ikean mattoja on nyt näkynyt monella ja se on kyllä niin kaunis ja rouhea! Hyvä valinta!

    Kaunista päiväää<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta on kyllä tullut veikeä karsiutumisen jälkeen! :-D

      Callunat on niin ihania, ne niin kuuluu syksyyn :-) Täällä samoista nautitaan niin sisällä kun parvekkeella :-)

      Ihastuin kanssa tuohon mattoon jo kun netistä katseli tulevaa mallistoa. Kissojen takia vaan piti miettiä että kyllä vai ei. Mutta on antanut olla ihmeen hyvin rauhassa, kop kop kop. :-)

      Mukavaa päivää! <3

      Poista
  2. Minulla sama kokemus bonsai-puun kanssa muutama vuosi sitten, paitsi että se ei tehnyt uusia lehtiä ollenkaan :) Sympaattinen tuo sinun puusi <3 Ostin keväällä Plantagenista pienen myrtti-puun (onkohan myrtti oikea nimi?) ja ihme kyllä se on ("koputtaa puuta")" menestynyt hyvin vaikka luki jossain että on kovin vaativa. Haaveilen isommasta versiosta mutta ei ole vielä sattunut kohdalle. Aurinkoista päivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, kiitos tiedosta! :-) Enpä tiedä mikä ihme nuille puille sitten iskee :-D
      Tuosta on tullut aika veikeä, ja kun uusine lehtine hyvin voi niin eihän sitä raaski pois laittaa :-)

      Myrttipuut on ihania, olen niitä kanssa ihaillut blogeissa että Plantagenissa, tosi kauniin näköinen :-)

      Ihanaa päivää, sateesta huolimatta! <3

      Poista
  3. Tosi kivalta näyttää ja bonsai onkin ihana puu :) iloista päivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna, onhan tuo aika veikeä nyt! :-D

      Samoin sinne! <3

      Poista
  4. Bonsai on kyllä osoittautunut yllättävän kestäväksi. Meillä noita on kaksi ja muistan kastella niitä ehkä kerran kahteen kuukauteen? Hengissä pysyvät ja uusia lehtiäkin pukkaa. En taida enää edes uskaltaa muuttaa tuota kastelulogiikkaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh, nehän pysyykin sitten todella hyvin pienellä kastelulla hengissä. :-) Jostain luinkin, että saa kuivahtaa reilusti välillä. Mulla vaan tahtoo melkein olla aina yli kastelua kukille :-D

      Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...