keskiviikko 4. joulukuuta 2019

Tämän vuoden joulukuusi



Monessa blogissa, sekä instatileillä on vilahtanut tässä marras-joulukuussa mukava haaste, jossa on kurkattu menneisiin jouluihin. Olen ennenkin kirjoittanut blogissa, että tykkään kovasti katsella vanhoja valokuvia, joten ilomielin päätin itsekin toteuttaa kyseisen haasteen. 

Haasteen toteutin instan puolella, joten sieltä voi kurkata muutama kuva taaksepäin haastetta. 
Keskityin itse lähinnä kurkkimaan millainen kuusi meillä on mikäkin vuosi ollut, ja paljon sitä olikin ehtinyt unohtaa! Hauska oli myös huomata, että joka vuosi ollut erilainen kuusi, ja pari vuotta oli välissä kun huonekuusi on ollut pelkästään. 

Kuusen valinta oli myös tänä vuonna aavistuksen kinkkinen, ja myös siksi eritoten innostuin siitä näkökulmasta haastetta tekemään. 

Mutta, päätös on tehty, kuusi on paikallaan, ja joulu saa tulla! :) 




Tuossa jo hyvissä ajoin syksyllä oikeastaan päätin, että meille tulee joulukuusen virkaa toimittamaan iso sypressi, tai kiinankataja jollainen meillä oli vuonna 17, ihana joulupuu! Voit kurkata tästä miltä se näytti. 

Mitä lähemmäs joulua käytiin, niin aloin kuitenkin hieman perettämään ajatustani. Olisiko kumminkin joku "oikeampi kuusi" parempi vaihtoehto? 
Mikään muu ei nostanut kuitenkaan yhtä vahvasti päätään, mutta jokin siinä kuitenkin mietitytti, vaikka muistan kuinka tyytyväinen tuohon silloin aikanaan olin. 

Sitten muistin ihanan Jennin blogista ( klick ) heidän viime vuoden kauniin kuusen, ja tätä asiaa kun yhdessä pohdittiin kotona, niin molemmat tultiin siihen tulokseen, että vastaavanlainen voisi olla oikein sopiva vaihtoehto meille. Olisihan se suurinpiirtein samaa kokoluokkaakin. 




Hurautettiin sitten Bauhausiin yhdellä kauppareissulla, ja sieltä se sitten löytyi, aivan ihana kuusi juuri meidän joulukotiin. 

Kyseessä on Kaukaasian pihtakuusi, ja nämä yksilöt olivat todella kauniita ja symmetrisiä, joten päätös oli sitten kaupassa lopulta helppo :) 

Samalla reissulla poikettiin Helsinki Outlettiin ( kannattaa muuten poiketa ehdottomasti! ), ja Marimekosta löytyi aivan ihana kuusenkoriste nauha palloineen, jonka heti näin juuri tässä kuusessa koristeena! Luulempa kyllä, että joulun jälkeen nauha pääsee johonkin muualle, koska ihastuin siihen niin täysin, ja kertoipa myyjä, että ihmiset on keksinyt jos sun mitä käyttöä tälle nauhalle! :) Sen lisäksi kuuseen laitettiin valot, ja vielä olen kahden vaiheilla laittaisinko samettipalloja joita vihdoin Tallinnan reissulta löysin, jostain kumman syystä kun sellaiset mielessä niin oli. 

Kuusi on kyllä kertakaikkisen ihana, ja tuo kotiin nyt ihanaa tunnelmaa. Toivottavasti kuusi pysyy vaan hyvänä nyt mahdollisimman pitkään! 

Joko siellä on kuusi laitettuna? :) 





2 kommenttia:

  1. Kaunis kuusi. Meillä on aina perinteisesti miehet hakeneet kuusen itse metsästä ja sisälle se tuodaan vasta lähempänä aattoa. Muutamana vuonna olen jo ehdottanut, että jospa olisi jokin muu kuin perinteinen kuusi. Mutta, siihen miehet eivät suostu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Kaisa! <3

      Teillä on ihana perinne kuusen haussa, olen tietyllä ( vahvallakin ) tapaa perinteiden perään kovasti, mutta pieniä uusia perinteitäkin on mukava tehdä :)

      Ja ihana haave sinulla, niitä pitää olla, niillä on tapana kuitenkin ennemmin tai myöhemmin toteutua! :) <3

      Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...