perjantai 26. tammikuuta 2024

Herkullinen Marianne kuivakakku

 


Tiedättekö sen tunteen kun välillä vaan oikein odottaa innolla, että pääsee laittamaan kädet jauhoihin ja leipomaan jotain hyvää?  :) 

Itsellä tämän tunteen yleensä laukaisee jos esim. somessa osuu vastaan jokin mielenkiintoisen kuuloinen resepti tai meillä jo esim. perinteeksi tulleet loma sämpylät. 

Ollaan jo pidemmän aikaa luotu perinteeksi, että jokaisella lomalla leivotaan joitakin gluteenittomia sämpylöitä yhdessä kokeillen erilaisia reseptejä. Tämä on todella mukava ja odotettu perinne! 

Muuten tulee leivottua aika paljon jos olen arkivapaalla itsekseni, niin silloin tykkään itsekseni touhuilla juuri tälläisiä juttuja. 

Alkuvuodesta silmiin osui siis mielenkiintoisen kuuloinen kuivakakku resepti ( tykkään nykyään kovasti kuivakakuista! ) ja pitihän sitä sitten kokeilla. 



Kun sopiva arkivapaa koetti niin tiedossa oli sitten leivonta päivä! 

Ohjeen tähän oikeasti todella pehmeään Marianne kakkuun löydät TÄSTÄ.

Olen kuullut, että kuivakakkujen teko on omalla tavallaan aika taitoja vaativaa, mutta ihme kyllä vaikka itsellä saattaa moni leivonta kokeilu epäonnistua tavalla tai toisella, niin kuivakakut ovat viime aikoina onnistuneet paremmin kuin hyvin. Jopa gluteenittomana! 

Olen soveltanutkin erästä gluteenitonta piimäkakku reseptiä hieman mukaillen nyt muutamia kertoja, ja pakko sanoa että siitä tulee aina niin hyvää! 

Ja kun kerta nyt tuli puheeksi tuo gluteenitonkin herkku niin sen ohje löytyy puolestaan TÄSTÄ. Emme kumpikaan ole rusinoiden ystäviä, joten rusinoiden tilalla on tullut kokeiltua mm. dacapo patukkaa ja ihan maitosuklaata paloina myös. 



Vai lieneekö kakkujen taika uudessa ihanassa * Heirol sunset kakkuvuoassa?! 

Olen niin ihastunut tuohon vuokaan ja tämä onkin saanut useamman kyselyn jo instan puolella kun kakkuja on siellä aikaisemmin vilahdellut! 

Vuoka on osoittautunut erittäin hyväksi ja koko on juuri loistava. Tämä kyllä innostaa leipomaan yhä uudelleen ja uudelleen! 

Samaan sarjaan löytyy muutama muutakin aivan ihastuttava vuoka ( klick ) joita olen jo hieman miettinyt, josko pitäisi kotiuttaa! Ja toki tähän Premium sarjaan kuuluu paljon loistavia tuotteita muutenkin. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan! 

Täällä on edessä pitkästä aikaa kokonainen vapaa viikonloppu. Tämän päivän suunnitelmat hieman muuttuivat, mutta ajatuksissa on pitää mukava ja leppoisa kotoilu vapaapäivä ja josko uskaltaisi tuonne ulos mennä hieman liukastelemaankin.


Herkullista viikonloppua kaikille! 


* Yhteistyössä: Heirol

1 kommentti:

  1. Kannattaa ehdottomasti laittaa resepti korvan taakse ja kun tulee leipomis inspis niin kokeilla ehdottomasti :) Ainakin itse pidin todella kovasti :)

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...