tiistai 16. tammikuuta 2024

Kun yksi iltalenkki muutti kaiken


 

Tammikuun lopussa tulee kuluneeksi JO neljä vuotta kun yksi iltalenkki muutti meidän elämän totaalisesti. 

Olimme etsineet uutta kotia useamman vuoden hieman vaihtelevan tosissaan. Pääsääntöisesti siis todellakin tosissaan, mutta kun sitä k o t i a vaan ei tuntunut tulevan vastaan niin toki aina välillä iski epätoivo asian kanssa. 

Tammikuu oli vähä luminen ja pimeä vuonna 2020 kun eräs iltalenkille lähdettiin. Käveltiin pitkästä aikaa hieman eri reittiä ja katselimme rakenteilla olevia paritaloja matkan varrella. Alue oli sillä tavalla tuttu, että vaikka siitä ei tullut usein kuljettua niin silloin tällöin kuitenkin. Samoille kohdille oli rakentunut myös hieman aikaisemmin paritaloja, mutta ne eivät sitten kumminkaan olleet tuntuneet meille sopivilta. 

Kovin oli tämä ilta pimeä ja olivatpa työmiehetkin tainneet hommansa lopetella jo sen päivän osalta. Napattiin rakennus taulusta kuva ja tutkittiin asiaa kotona tarkemmin. 

Silloin ohi kävellessä oli jo jokin hassu vahva tunne. 

Kun sitten kotona katselimme lisätietoja asunnoista niin tunne vaan vahvistui entisestään. Näin pienellä tuntumalla alkoi oikeasti jo tuntua, että tässä voisi todella olla meille v i h d o i n se koti jota ollaan todella kovasti etsitty! 

Otimme yhteyttä rakennuttajaan ja teimme alustavan varauksen yhdestä asunnosta. Suurinosa asunnoista oli myyty tässä vaiheessa ja muutamia oli varattuna. Vapaana ei ollut montaa. 

Pääsimme pian sovitulle ensi käynnille tontille ja katsomaan mahdollista tulevaa kotia. Voin tänä päivänäkin vielä muistaa tuon epätodellisen olon. Jotenkin oli vahvasti itsellä se tunne jo siinä vaiheessa, että tässä se on, vaikka kaikki olikin vielä epäselvää ja vaiheessa. 

Käynti kuitenkin todella vahvisti tunnetta että siitä tulisi meidän koti. Muistaakseni oli muutama päivä aikaa miettiä kunnes piti tehdä päätös. 

Päätimme, että tässä se nyt on: meidän uusi tuleva kotimme jota oli todella kauan etsitty! 

Kohtuu pian tästä käynnistä oli yhteinen kaikille uusille kodin odottajille sovittu käyntipäivä. Tuota päivää kyllä oikeasti odotettiin kun lapset joulua! Todella kaunis talvipäivä osui tuohon ja valoa tuli isoista ikkunoista kovasti, joka oli siinä vaiheessa niin uutta ja ihmeellistä verrattuna silloiseen pieneen kaksioon. 

No sitten tulikin k*orona ja sen mukana tuoma jännitys joka asiaan niin uuden kun vanhan kodin osalta. Rajoitukset ja välillä aikataulun venymiset ja epätietoisuus kaikesta. Noh, sitä nyt ei liioin kannata muistella ja siitäkin on onneksi selvitty! 

Lopulta elokuun puolivälissä päästiin muuttamaan parin viikon mökki "evakkoajan" jälkeen uuteen kotiin. Tuo muuttopäivä on kyllä ollut yksi elämäni isoimmista ja tärkeimmistä päivistä. Monelle tätä asiaa voi olla vaikea selittää, toisaalta moni ehkä ymmärtää kuinka isosta ja odotetusta asiasta on ollut kyse. 

Ja tässä sitä ollaan neljän vuoden jälkeen. Paljon on jo kotona muuttunut sinä aikana sisustuksessa, vaikka alkuun tuntui että raamit tuli kuntoon hieman kun liiankin helposti. Mutta, kyllähän meillä sisustajilla myös mieli muuttuu, että sikäli. 

Tänäkin päivänä niin onnellinen tästä meidän kodista. Ihana tämä muisto joka tähän alkuvuoteen aina muistuttelee itsestään! <3



3 kommenttia:

  1. Ihana ja erityisen merkityksellinen muisto <3 Kiitos, kun jaoit muistonne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuinka ihana kuulla ja kaunis kommentti! <3 Kiitos valtavasti! :)

      Poista
  2. Ihana kuulla, kiitos kauniista sanoistasi! :) <3 Se on juurikin näin! Todella tärkeä paikka! :)

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...