keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Tehdään itse hampurilaisia

Tämä yksi juttu on jäänyt julkaisu jonoon ja ajattelin sen nyt kumminkin laittaa. Aina ei kaikkea ehdi heti :-D


HAMPURILAISET ♥




Yllätin yksi kaunis päivä murusen kun hän tuli töistä ja laitoin hihat heilumaan kotona. Pitkästä pitkästä aikaa oli hampurilaisia ruokana ja reippaasti tuoreita kasviksia väliin. Sen verran kiire kumminkin oli että sämpylöitä en ehtinyt tekemään ja ne ostinkin valmiiksi kaupasta. 

Nämä maistui erittäin hyvin! Täytyy vaan sanoa että pihvit olivat hyyyvin tulisia. Me molemmat, varsinkin muru tykätään tulisesta ruoasta ja varsinkin itse tulee tehtyä hyyyvin tulista, muru taas ruokaa tehdessä vähän hillitsee minua varten :-D Ja minä vastaavasti laitan reippaasti häntä varten. 

Tässä jauhelihapihvien ohje. Ohje on kananmunaton! 

JAUHELIHAPIHVIT

* 400g jauhelihaa

* ranskalainen sipulikeittopussi

* kermaviili

* 2 rkl punaista chilitahnaa

* 3 rkl chilirouhetta

* jauhelihamaustetta


Sekoita jauhelihaan ensiksi sipulikeitto pussi ja sen jälkeen kermaviili. 

Lisää mausteita joukkoon ja sekoita hyvin edelleen.

Pyörittele pihvejä pellille.

Taikinasta tulee noin 8-9 kpl hyvän kokoisia pihvejä hampurilaisiin.

Paista 200 asteessa noin 12min.






Kyllä kotitekoiset hampurilaiset ovat vaan niin kovin hyviä, saa valita täysin itse ja pihvit kruunaavat asian! 





Kuten tosiaan kuvista näkee niin on tosiaan jäänyt julkaisu jonoon kun Helmililja kukkii kaunisti pöydällä. :-D Parempi myöhään kun ei milloinkaan. Eipä tämä vanhentunut ole.

Ja mitä olisi hyvä ruoka ilman jälkkäriä? Laitetaan se tähän samaan :-)




Tämä ihana kerrosrahka minkä tuossa talvella myös esittelin, on kyllä rahkojen aatelia, voi nam! :-) Ohje vielä uudestaan alla.


KERROS RAHKA

* maitorahkaa

* vispikermaa

* mustikoita / vadelmia

* suklaa /kaura keksejä


Vaahdota kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sitten maitorahka, lisää hiukan sokeria. 

Murskaa keksit rouheeksi, ei aivan hienoksi.

Laita tarjoiluastian pohjalle kerros rahkaa, sen päälle keksejä ja päällimmäiseksi mustikoita. Laita ainakin yksi uusi kerros rahkaa ja keksejä sekä mustikoita. 


Tälläisillä ohjeilla tähän päivään. :-)



20 kommenttia:

  1. Kyllä maistuis, näyttävät niin herkullisilta!
    Kiitos tästä vinkistä :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos oli iloa postauksesta! :-) On kyllä herkkua! :-)

      Poista
  2. Nams, meilläkin tehdään aina hampurilaiset itse ja tota kerrossysteemiä en ookaan kokeillut koskaan rahkan kanssa vaan kerman, täytyykin kokeilla :)
    Kepeän kivaa keskiviikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tehdyt hampparit on niin hyviä :-)

      Kannattaa kokeilla tuota rahkaa, se on kyllä ihan ollut tämän vuoden hitti, aivan tosi herkkua! :-)

      Kiitos samoin! <3

      Poista
  3. Nam...tulee kauhee nälkä kun katteleen noita kuvia.:P

    VastaaPoista
  4. Oi nam mitä herkkuja!
    Mekin ollaan tehty tuommoista vähän saman tapaista keksijälkiruokaa, mutta Lidl:stä ostettavista suklaakekseistä, marjoista ja kermavaahdosta. Täytyykin kokeilla joskus kaurakekseillä ja maitorahkallakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kannattaa kokeilla, kerma ja rahka vaan sekaisin ja sittne kerroksittain, tulee kyllä kerrassaan niin herkkua! :-)

      Poista
  5. Voi ihana, kiitos Seija ihanista ohjeista kiireiselle äipälle nää soppiiki hyvin:) taitaa toteutua heti meijän keittiössä nää tänään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein kiva kuulla jos sait mukavaa vinkkiä :-)

      Poista
  6. Voi ihanuus ja voihan himo!! Nälkä ei ole sillä tein itse just katkarapupastaa ja nams!!!

    Ihanaa iltaa Seija !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, on ne sellaiset, nälkä ja himo :-D

      Samoin toivottelen sinulle! :-)

      Poista
  7. Niin hyvännäköinen hamppari, itse tehdyt on kyllä parhaita!

    Tuo rahka on niin hyvää,ollaan tehty monta kertaa eri marjoilla! Kiitokset reseptistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, itse saa juuri sellaista kun haluaa! :-)

      Äläpäs muuta sano, tuo on ollut myös meillä talven / kevään uusi herkku :-)

      Poista
  8. Nam, hyvältä näyttää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja maistuu, oma tekemät on aina oma tekemiä :-)

      Poista
  9. Oi, mitä ihania herkkuja!

    VastaaPoista
  10. Nams, maistuisi kyllä =)

    VastaaPoista
  11. Nam! :) Itsetehdyt hampurilaiset on aina parhaita, niitä herkutellaan myös täällä silloin tällöin! :)

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...