tiistai 24. kesäkuuta 2014

Orkidea



Melkein voi sanoa että minä ja Orkidea ei mahduta samaan lauseeseen. Mutta, silti nyt meinaan samaan lauseeseen kaikesta huolimatta ahdata ;-) 

Ennen tätä Orkideaa olen ostanut vain pari versiota aikaisemmin. Ensimmäisen kanssa kävi todella huonosti, toisen kanssa aavistuksen paremmin. Tämä kolmas on tainnut toden sanoa kenties?! :-)

Ainakin tässä nyt on oltu jo kolmisen viikkoa saman katon alla ja edelleen Orkidea voi erittäin hyvin. Pidän tätä aikaa erittäin pitkänä omalla kohdallani. ;-)




Tämä yksilö tarttui mukaan Plantagenista kun pitkään mietin minkä ruukkukukan ostaisin. Tällä kerralla kiertelin todella pitkään ja mietin ja mietin, mikään ei oikein sillä kerralla tuntunut hyvältä vaihtoehdolta. Moni varmasti tietää tämän tunteen, kivalta voi kyllä näyttää mutta sitten kuitenkin on joku joka häiritsee. 
Siitä se idea sitten lähti. 

Ajattelin että uskaltaudun ottaa kokeiluun kolmannen ja viimeisen kerran tämän ihanuuden. Nyt olen aivan myyty Orkideoille ja Ikean reissusta nappasin myös eteiseen Orkidean. Toivottavasti nyt jatkossakin näiden kanssa sujuu yhtä hyvin! 




Tästä postauksesta onkin hyvä hypätä keittiön pieneen diy juttuun seuraavassa postauksessa. Instassa sitä on jo hiukan vilkaistu ja aikaisemmin mainitsin että se ansaitsee oman postauksen! :-)

Ihaninta päivää sinulle! 

30 kommenttia:

  1. kauniin orkidean ostitkin. Kukkii pitkään ilonasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on niin hurmaava :-) hetki hetkeltä ihastun enemmän :-)

      Poista
  2. Oi, kaunis orkidea! <3 Ne ovat kyllä aivan omaa luokkaansa. Itsellä on tällä hetkellä vain yksi raato, jostain syystä eivät viihdy minun hoidossani enää, ennen sain kukkimaan pari kertaa vuodessa. Jännä juttu on, että kun annoin raadot äidilleni, niin siellä alkoivat taas kukkimaan säännöllisesti. :D Ovat kyllä aika tarkkoja paikasta, joten olisiko syy sitten siinä, etteivät minulla enää viihdy kaikkien muuttojen jälkeen... Tsemppiä näiden yksilöiden kanssa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vaan :-) aivan ihana kukka ♡

      Oi, mahtavaa ja upeaa :-) siinä varmasti onkin omat haasteet saada uudelleen kukkimaan :-) toivon kovasti että onnistuisi sinulla nytki :-) oletko laittanut parvekkeelle? :-) sellaisenkin vinkin kuulin :-)

      Kiitos paljon♡ toivotaan että näiden kanssa pärjää :-)

      Poista
  3. Orkideat on kauniita, meiltäkin löytyy yksi ja ihme kyllä, se on pysytellyt hengissä ja kukassaan jo pääsiäisestä asti :) Mukavaa tiistaita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla Johanna :-) aivan mahtavasti olet saanut pidettyä tämän kaunokaisen :-)

      Tsemppiä meille jatkoonkin :-)

      Poista
  4. Orkideat ovat kauniita, meilläkin on ollut niitä aina välillä ja huomasin, että omani ainakin viihtyivät parhaiten keittiön ikkunalla joka oli tosi aurinkoinen paikka. Sitten kun kukat tippuivat en tosin ole ikinä onnistunut saamaan sitä kukkimaan uudestaan!

    Kaunista päivää Seija <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu aivan, valoa nämä varmasti kovasti kaipaavatkin :-)
      Itselläni ei ole nyt missään ihan aurinkoisimmassa paikassa mutta ihmeen hyvin ovat viihtyneet :-) varmaan kuitenkin suht riittävä valo ollut :-)

      Kiitos samoin ♡

      Poista
  5. Minäkään en ole raaskinut ostaa..sillä luulen sen äksyilevän tälle hoitajalle... Pitäisi ehkä kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan juuri noin samoin Eija ajattelin itsekin mutta päätin että nyt kyllä kokeilen :-) eli rohkeasti vaan :-)

      Poista
  6. Kyllä sinusta vielä orkideankasvattaja tulee! ;)
    Minulla on tosi usein orkidea (tai pari) ja se kukkii aikansa. Joskus vuosia sitten sain orkidean kukkimaan uudelleen, mutta viime vuosina en ole onnistunut. Siksi en jaksa enää jemmata "raatoja" vaan heitän ne heti pois kun kukat lakastuvat/tippuvat. Muutaman kuukauden (2-4) ne jaksavat kukkia yhteen putkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hurjasti tsempeistä :-) tätä toivon kovasti :-)

      Oli aivan mahtava kuulla kokemuksiasi näistä :-)
      Luulen että en itsekään saa missään nimessä sitten uudelleen kukkimaan. Se varmasti on jo liikaa vaadittu minulta :-D

      Poista
  7. Orkidea ei ole lainkaan vaikea kukka...älä kastele liikaa. Parin viikon välein laita ruukku veteen seisomaan vähintään puoleksi tunniksi ja kukka menestyy..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hurjasti vinkeistä :-) ne ovat tarpeen :-)

      Poista
  8. Kaunis orkidea!! <3 Itse en ole uskaltautunut näitä kokeilemaan, huono kun olen kaikkien kukkivien kanssa.. Toivottavasti tästä yksilöstä on sinulle pitkään iloa! :) Mun bloggaustauko venyy teknisten ongelmien takia, blaah! Kännyllä yritän vierailla teidän muiden blogeissa ja toivon et pääsen pian myös itse postailemaan! Ihanaa tiistaita Seija <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä Heli huoli :-) täällä kun on ihan samanlainen kukkien käsittelijä :-) kokeillaan vaan rohkeasti :-) jos ei onnistu niin hyvä kokemus kuitenkin takana :-)

      Toivottavasti pääset pian postailemaan taas :-)

      Kiitos samoin ♡

      Poista
  9. Orkideat ovat kyllä upeita ilmestyksiä <3 Toivotaan että tämä yksilö ilahduttaa sinua kauan! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat ♡
      Tänään sain yhden yksilön lisää ilahduttamaan :-)

      Kiitos Minna :-) tätä toivon kovasti :-)

      Poista
  10. Kyllä se on niiiiiiiiin kaunis <3 <3 Tsemppiä kolmannelle yritykselle ja mä olen kanssa monta kertaa kokeillut pitää orkidean hengissä ja tuloksetta. Hih! Mutta onpahan ainakin jonkin aikaa kaunistamassa kotia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat :-) tosi ihania ja persoonallisia :-) tuovat mahtavaa iloa ja eloa :-)

      Kokeile rohkeasti vielä vaan :-) jos mäkin pärjään näin huonona niin kyllä varmasti onnistuu myös sinulla :-)

      Poista
  11. Mä olen onnistunut tappamaan yhden jos toisenkin orkidean. Itse en koskaan osta, mutta lahjaksi olen pariin kertaan saanut. Viimeisimmän sain ystävämpäivän tienoilla ja siitä ei tällä hetkellä ole jäljellä kuin kaksi ruskeaa tikkua, joita ympyröi tosin hyvinkin vihreät ja elinvoimaiset lehdet ja uusia näyttää pukkaavan koko ajan lisää. Mä upotan astian veteen noin yhden kerran viikossa ja annan olla siinä parisen tuntia. Edellisellä kerralla laitoin hyppysellisen jotakin ravinnettakin. Ei siis auta menettää vielä toivoa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :-)

      Oli oikein kiva kuulla sinun orkidea tarina :-) nämä kun ovat oma juttunsa kuitenkin niin oikein mielenkintoista kuulla muidenkin juttuja :-)

      Tsemppiä sinne :-)

      Poista
  12. Orkideat on kyllä niin ihania! Mutta olen luovuttanut aina siinä vaiheessa kun kukat ovat tippuneet, enkä ole jaksanut odottaa kasvaisiko uusia kukkasia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin varmasti oikea taitolaji että saa uudelleen kukkimaan :-)

      Poista
  13. Orkidea on tosi kaunis kukka. Mä olen jollakin ihmeen kaupalla saanut pidettyä kukkani hengissä jo 5.v. Mä upotan kukan 1xvkossa viileämpään veteen noin 20min. (ei kovin kylmään). Välillä kukalla on raato hetkensä, mutta tekee kukat ilokseni n.3 vuodessa.
    Ihanaa loppu viikkoa Seija.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, on todella hurmaava kukka! :-)

      Eikä, voi hyvä ihme ja ihanuus! :-) Mieletön aika, olet kyllä varsinainen Orkideoiden kanssa, tuohan on aivan huippu juttu! :-) Olipa ilo kuulla! :-)

      Kiitos ja samoin teille! <3

      Poista
  14. Orkidea on kyllä niin kaunis kukka ja sopii kyllä sun kans hyvin samaan lauseeseen :) Mullakin orkidea kukki aikansa, kunnes kukat katos ja ranka lehtineen oli enää jäljellä. Hoidin kyllä edelleen tunnollisesti, mutta kukkia ei tullut. Vein sen sitten ulkomaille muuton yhteydessä mummolle hoitoon... arvaa vaan oliko siinä kukat kun palasin? Mummo sai orkidean pysyväis hoitoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura, kauniisti kirjoitit! :-)

      Jopas sinullakin on ihana Orkidean tarina :-) On ollutkin aivan mahtava lukea teidän kaikkien ajatuksia ja tarinoita tästä ihanasta kukasta :-) Kaikkea mukavaa on mahtunut mukaan :-)
      Tuo varmasti olisikin aivan mahtava juttu kun saisi uudelleen kukkimaan, mikä ilo! :-)

      Poista
  15. Minulla on myös kolmas vai olisko jo neljäs menossa... :D Kummassakaan ei ole kukkia tällä hetkellä... Ne on kyllä kukkivina todella kauniita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! :-) Vielä en itse pysty allekijoittaan että tuo kukka olisi helppo vaikka monesti niin kuulee sanottavan, mutta saa nähdä mitä tästä tulee :-) Toivotaan tsemppiä meille kukkien kanssa! :-)

      Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...