maanantai 11. toukokuuta 2015

Sohvalla



Meillä on nyt ollut reilut puolivuotta Ikea:n tuttu Ektorp kolmen istuttava sohva. Tämä sohva on ollut jo monta vuotta haaveissani, ja kuinka iloinen olinkaan viime syksynä kun tämä toive toteutui <3

Tyytyväisyys sohvaan on ollut ihan 110%, sekä isokokoinen rahi saa samanmoiset pisteet ansaitusti. Rahi vetää sisäänsä uskomattoman määrän tavaraa, joka onkin iso apu tällä hetkellä! 





Ainoa juttu mikä välillä ( varsinkin väsyneenä ) harmittaa on, kissankarvat. Tottahan toki ne tässä valkoisessa sohvassa näkyy liian hyvin. 
Vanha sohva oli ihan vaalea beige, ja kangas oli hiukan erilaista. Siihen ei samoin tavoin tarttunut karvat, ihme kyllä. Vaikka asiaan olin varautunut, niin on se karvojen siivoaminen kuitenkin ollut isompi juttu kun ajattelin! :-D 

Istuinosassa pidän peittoa, joka on helppo ravistella, ja heittää aika-ajoin koneeseen, ja raikasta ja puhdasta tulee! Tarraharja on siis kovasti käytössä. 

Mutta, silti en vaihtaisi sohvaa todellakaan! Niin ihana on sohva, ja kuten lapsiperheissä elämä näkyy, niin eläinperheissä myös! 





Sohvalla tykkään edelleen pitää p a l j o n tyynyjä! Kuinka ihana onkaan tyynyvuoren keskelle mennä! Edelleen tykkään pitää tyynyt myös sekalaisina, kun taas aijemmin tuli pidettyä molemmin puolin samanlaiset. Ja mitä vielä, tyynyt vaihtuu myös edelleen usein, tosin, hiukan harvemmin kun hetki sitten, viimein on löytynyt ilmeisesti mieluisat yhdistelmät?! :-)

Mitä enemmän sohvalla on tyynyjä, sen parempi! 

Rahin päällä komeilee vielä ihana harmaa talja, en vain ole raaskinut luopua siitä millään. Mutta, ehkä pikkuhiljaa pitäisi. Keittiön tuoleilta taljat jo lähtivät varastoon odottamaan syksyä. 





Viime perjantaina sain pitkästä aikaa oikein super siivouspuuskan, ja kyllä rätti sekä imuri viuhusi. Puhumattakaan pesukoneista! Kuinka hyvä fiilis tulikaan siitä jatkaa ihanaa vapaa viikonloppua.

Tällä samalla siivous kerralla pesin ensi kertaa sohvan selkänojien päälliset. Jänskäsin hiukan kuinka ryppysenä ne näen kuivumisen jälkeen. Huoli oli kuitenkin turha! Eipä ollut rypyistä huolta. Ja miksi tätä sitten niin jännitin edes?! Se silitysrauta kun ei ole mikään hyvä ystävä kanssani.... ;-) 

Nyt on raikasta, ja siistiä! Tästä on potkastu tämä alkuviikko käyntiin! 


P.S. K I I T O S teille ihanat viime perjantaiseen postaukseen kommentoineet! :-) Voi kuinka tsemppasitte! :-) Kommenttejanne oli jälleen niin ihana lukea! <3

26 kommenttia:

  1. Ektorp on niin mukava istua ja siihen sopiikin kivasti tyynyröykkiö. :D Raikkaalta näyttää! Onneksi nuo päälliset on kätevää ja helppoa pestä. Aurinkoista uutta viikkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti, nappiin sanottu Jenni! :-) Tosi hyvin tyynyt täydentää tuota ihanaa sohvaa :-)

      Kyllä niin raikasta tulikin, samalla kyllä myös selkä vähän jumittui kun niin piti puunata :-D Hih.

      Ihanaa uutta viikkoa! <3

      Poista
  2. Kylläpä on kutsuvannäköinen sohva! <3 Komppaan Ektorp-ihastelua, meillä on kun on sarjasta nojatuoliversiot. Ihanan muhkea sohvasarja! :) Ja rahi todellakin imee vaikka mitä, meillä taitaa olla tällä hetkelle sen uumenissa tyynynpäällisiä ja yksi iso matto! :) Mahtavaa viikkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :-) <3

      Ne teidän nojatuolit on täälläkin haaveissa, tällä hetkellä ei vaan ole tilaa, mutta sitten tulevaisuudessa :-) Ovat kyllä ihanat ja muhkeat nojatuolit :-)

      Ilman rahia ei täälläkään kyllä osaisi enään olla! :-D

      Iloista viikkoa! <3

      Poista
  3. Ihanat kuvat ja sohva ♡ Voi kun itsekkin saisi kunnon siivousinspiraation. Lattiat kaipaisivat puunausta :) Todellakin eläintenkin kanssa sitä sotkua tulee myös. Meillä kolme koiraa huolehtii siitä, ettei hiekka lattiolta pääse loppumaan :D Onneksi imuri on keksitty :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Jenna! <3

      Täälläkin ollut vähän kadoksissa viime aikoina tuollainen teho siivous, mutta nyt se yks kaks tuli, ja puhdasta oitis kerralla :-D Vaikka samalla hiukan selkäkin sai osakseen kun niin innostuin :-D

      Eläimet... <3 Mutta niiden takia on valmis kyllä joustamaan :-)

      Poista
  4. Ektorp on <3
    Mä oon niin tyytyväinen myös edelleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ektorp on kyllä todella hyvä hankinta! :-) Kauan siitä haaveilin, ja ei ole pettymys kyllä ollut, vaan kaiken odotuksen arvoinen :-)

      Poista
  5. Kaunis sohva ja ihanat tyynyt :))! Meillä myös tarraharja käytössä, vaikkei eläimiä olekaan :).

    Oikein hyvää viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos S! <3

      Tarraharja on kyllä erittäin kätevä, sitä ilman ei kyllä pärjää! :-)

      Ihanaa viikkoa! <3

      Poista
  6. Itse olen kyllä myös niin tyytyväinen molempiin ektorpeihin meillä, en kyllä hevillä vaihtaisi! :-)
    Ja peittoa kun pitää niin ei niin usein tarvi pestäkään :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppa muuta, on kyllä niin loisto sohva, että oksat pois! :-)

      Peitto tosiaan suojaa hyvin, se on niin helppo laittaa sitten pesuun, ja kuivuu pian! :-)

      Poista
  7. Niin kaunista <3 Ektorp on meilläkin ja on jo kohta kahdeksan vuotta pysynyt todella hyvänä, yhdet uudet päälliset olemme tämän aikana siihen hankkineet kun edellinen ratkesi päälle laittaessa. Eli kovin tyytyväinen olen siihen myös. Totta, se huono puoli on että tummat kissankarvat näkyvät valkoisella :) Edellinen kissamme oli vaaleankeltainen niin sen karvat eivät näkyneet läheskään niin hyvin, mutta ei se haittaa, imuroin aina ja sitten tarraharjalla saa hyvin myös. Oikein ihanaa alkanutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos! <3

      Mahtava kuulla, todella pitkä ikäinen sohva onkin ollut :-) Kaikista sohvista kun ei kuitenkaan voi sanoa samaa. Ja hyvinä on myös päälliset pysynyt, jos vain yhdet uudet olette ostaneet :-) Ihan huippu juttu! :-)

      Sepäs se, meilläkin kun nuo kaksi mustavalkoista neitiä tapsuttaa kovasti ja nukkuu ennenkaikkea sohvalla niin sen toki näkee. Mutta tarraharja on oiva apu! :-)

      Mukavaa viikkoa! <3

      Poista
  8. Toisinaan mulla tulee ikävä valkoista Ektorpia, jonka möin pois viime kesänä ennen muuttoa. Se oli tosi mukava löhösohva, aivan toisenlainen kuin nykyinen Karlstad. Valkoiseen sohvaan on helppo "mätsäillä" erilaisia tyynyjä, hyvin olet onnistunut siinä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi niin, varmasti. Vaikka kaunis sohva sinulla on nytkin :-)
      Sinullahan oli vielä se nojatuolikin, joka täällä haaveissa on, sitten joskus kun enemmän tilaa. Ovat kyllä todella kaunis yhdistelmä! :-)

      Kiitos kauniista sanoistasi! <3

      Poista
  9. Ihanan näköisiä kuvia ja hoikutteleva sohva. Niin mukava kuulla että sohva on ollut mieleinen. Se on niin tärkeää. Ei mene rahat hukkaan kun saa sellaisen mistä oikeasti tykkää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :-) <3

      On tuo ollut kyllä tosi mieleinen, kaiken odotuksen arvoinen :-) Nojatuoli on vielä haaveissa, kun mahtuisi, täydentäisi tämän :-)

      Poista
  10. Tyynyt kuuluvat sohvalle! Niin kutsuvan näköinen sohva! Siskollani on tuoli ja rahi Ektorppia, ja monet kehut olen kuullut, kuinka kätevä käyttää ja pestä päälliset. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kuuluu! :-) Ilman tyynyjä ei voi olla! :-)

      Ektorp on kyllä ollut todella hyvä sohva, ei mitään valittamista :-)

      Poista
  11. Aivan ihanan näköistä, tuonne olisi kyllä ihanaa kellahtaa :) Kauniit tyynytkin! Ja tuollahan näkyy se korikin, mun pitää nyt varmasti mennä hakemaan sekin, on se sen verran kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna, kauniisti kirjoitettu! <3

      Aivan, tuo on se kori mistä oli puhe, on niin ihana sarja! :-) Itselle kelpaisi se isoin puolestaan mikä teillä on :-) Korejakaan kun ei koskaan ole liikaa ;-)

      Poista
  12. Sohvavalinta on oleellinen ja miten harmittaakaan, jos se ei mene nappiin. Kiva kuulla, että olet siinä onnistunut! Reipas olet ollut, kun sait päälliset pestyä. Meillä juuri saatu viimeiset toppavaatteet talvisäilöön pesun jäljiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta. Sohva on iso, ja monen vuodenkin satsaus. Kannattaa tosiaan tarkkaan miettiä :-)

      Toppavaatteet meilläkin viimein saatiin varastoon, kesä saa tulla :-)

      Poista
  13. Ihanat tyynyt sohvalla! Rento tunnelma välittyy kuvista :)

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...