tiistai 5. huhtikuuta 2016

Parveke suunnitelmiaKirjoittelinkin viikonloppuna, että suunnitelmissa oli aloitella parvekkeen laittoa kesäkuntoon. Siivoilemaan siellä ehdittiinkin aloitella, joka on jo puolivoittoa, ja varmasti ne kivoimmat jutut edessä eli sisustelu // kukkien laittaminen ja miettiminen. 

Viime keväänä ei meinannut parvekkeen laitosta tulla alkuun mitään, vaikka ideoita toki oli. Vasta ihan kesällä saatiin parveke siihen kuntoon että siellä kelpasi olla. 
Kuitenkin kohta puoliin alkaa olemaan parhaat ajat viettää aikaa meidän parvekkeella, koska kesällä siellä on aivan liian kuuma päivisin... 

Jospa nyt saisi paremmin sitten aikaiseksi kun vuosi sitten. 
Nyt ehkä on kuitenkin niin päin, että ideoita voisi olla hiukan enemmän koska intoa löytyy :-D 
Olen jo muutamana vuotena miettinyt sisustavani parvekkeen jotenkin ihan eri tyyppisesti kun miltä kotona muuten näyttää, mutta aika tutulla kaavalla sitten loppujen lopuksi on menty. 

Nyt jälleen kävi sama ajatus mielessä, mutta mitä se sitten voisikaan olla?! 
Ei tämä sisustaminen aina niin helppoa ole...
Ajatuksia mitä tällä hetkellä parvekkeen suhteen on syntynyt:

- paljon vihreää

- valkoisia kukkia

- jokin säilytys muutamille astioille

- tunnelmaa hämäriin iltoihin

- uudet bambukaihtimet 

Lista ei (vielä) ole pitkä, ja eipä toki liikaa kannata hamstratakaan ideoita, ettei jää sitten turhaan toteuttamatta. Mutta, jospa tuollaisilla ideoilla vähän pääsisi liikkeelle. 
Ajatuksena on, että hyödynnettäisiin vielä enemmän parveketta kuin aikaisimpina kesinä. Lämpiminä päivinä se keskittyisi aikaisiin aamiaisiin, ja myöhäisempiin iltapaloihin. 
Lähinnä juuri sen kuumuuden takia parveke jää vähemmälle käytölle, mutta aina voi petrata aamuisin ja iltaisin. 

Siksi ajatuksissa olisi myös jokin juttu astioille. Luulen että ne suunnitelmat kuitenkin tästä lähtee jossain vaiheessa rullaamaan. 


Miltä siellä näyttää parveke // terassi suunnitelmat? :-) Kuvat: Hm Home

18 kommenttia:

 1. Kivoja suunnitelmia! Meillä ei parveketta ole, mutta takapihan terassi aiheuttaa hurjasti päänvaivaa hankalan muotonsa vuoksi. Tai siis muodoltaan se on suorakaide, mutta kun siinä on kolmeen suuntaan kulkuväylä, niin kalusteiden asettelu tuottaa hankaluutta. Lisäksi terassi on niin pieni, että siihen ei juuri muuta kuin ruokailuryhmä mahdu. Ja koska terassi ei ole lasitettu, tekstiilien ja muiden käytössä on aina kastumisriski :) Haaveissa onkin toisen terassin rakentaminen alapihalle, vielä kun siihen löytäisi jostakin rahat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelmat on nyt ihan ok mallissa, kun vielä toteutukseen pääsee :-)

   Tuo on muuten totta. Olen kuullut myös että monesti tuo muoto voi olla hankala sisustuksen kannalta. Näin se välillä menee. Toivottavasti kuitenkin pääset johonkin hyvään ratkaisuun :-) Ja jos vaikka jonkin laatikon tekstiileille saisit, mistä olis helppo sitten napata ne :-)

   Poista
 2. Kivoja inspiskuvia ja hyviä ajatuksia. Itekin haluis terassille jotain tehdä. Nyt meillä on siellä rautasänky, mut jotenkin pitäis vähän muutella ...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava kuulla :-)

   Nyt on onneksi vielä hyvää aikaa suunnitella ja miettiä mitä sitä terassille // parvekkeelle haluaa :-)

   Poista
 3. Kauniita inspiskuvia! Parvekkeen laitto on mielessä täälläkin. Ehkä vielä hetken odotan kukkien kanssa ettei satunnaiset yöpakkaset tapa niitä. Tyyli tulee olemaan viime vuotista, koska kalustus ei tule muuttumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo Hm kuvat ovat niin omaan mieleen myös. Niitä jaksaa ihastella :-)

   Sama täällä, helmililja saa nyt nököttää tässä vaiheessa kun suht siistiä on, mutta sitten hetken päästä vasta kunnolla kukkia :-)

   Sinulla onkin kaunis parveke :-)

   Poista
 4. Upeat inspiraatiokuvat, varsinkin tuo ensimmäinen, voi huokaus sentään <3 Ihanat suunnitelmat sinulla ja innolla odotan kuvia lopputuloksesta. Tuntuu että olen tänä keväänä enemmän innoissani tulevasta kesästä kun koskaan aikaisemmin ja ideoita riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläs muuta sano, se on kyllä jotain niin upeaa! :-) <3

   Toivottavasti pian saan jo otettua kuvia, että olisi ihan täysin valmista :-) Hyvällä mallilla on :-)

   Mukava kuulla, että siellä on hyvässä mallissa ideointi :-)

   Poista
 5. Mulla alkoi pääsiäisenä raksuttamaaan samanmoiset ajatukset.. Parvekkeen sisustus. Kirjoittelinkin vähän suunnitelmistani tänne: http://vinopino1.blogspot.fi/2016/03/parveke-haltuun.html

  Ihanan tunnelmalliset kuvat olet poiminut! Monta sellaista juttua mikä minuakin miellyttää. Eritoten tuo utuinen ja harmooninen värimaailma ja vihreys. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain se aina yks kaks lähtee :-) Käynkin kurkkiin :-)

   Nuo Hm kuvat ovat aina niin mahtavia :-)

   Poista
 6. Kivoja suunnitelmia, täälläkin pitäisi parveke/terassia uusia...
  Ajatella, pian päästään sinne tunnelmoimaan:)

  Mukavaa tiistaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa nyt tällä tahdilla kun alkanut, niin saisi hyvän loppu tuloksen aikaan :-)

   Pian on tosiaan ihan parhaimmat ajat tunnelmoida ja nauttia terassi // parveke ajasta :-)

   Iloa keskiviikkoon! <3

   Poista
 7. Ooh, ihana tuo ensimmäinen kuva :))! Sellaisen kun saisi. Meidän parveke on ihan katastrofi! Muistan kuinka edellisessä asunnossa toivoin lasitettua partsia ja jos sellainen olisi niin laittaisin sen kauniiksi. Ja nyt kun sellainen on niin .... se toimii lähinnä varastona! Huoh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on omakin lemppari :-) Siinä on niin tunnelmaa :-)

   Voin niin allekirjoittaa tuon varastona toimimisen. Sama on meillä ollut nyt talven. Hyviä paikkoja johon saa tavaraa piiloon ja sivuun jne. Mutta samalla se on harmittanut itseä, ja nyt kun siivottiin rojuja pois niin on tosi mukava juttu. Pienesti jäi vielä, mutta eiköhän se tästä :-)

   Poista
 8. Ihania kuvia! Paljon vihreää parvekkeelle olisi tarkoitus laitella täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreys on nyt tosi mahtava juttu! :-)

   Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...