keskiviikko 24. elokuuta 2016

Tuoreet sämpylät



Hip hei tähän aamuun! 

Viikko on vierähtänyt puoliväliin, ja elokuu vie viimeisiä päiviään. Auringon säteitä on tankattu talven varalle, ja sateistakin on nautittu. Edessä olisi vielä muutama päivä töitä, ja viikonloppu vapaa edessä. Arki on siis toisin sanoen pyörähtänyt jo ihan rutiineilla käyntiin. 





Olen ehkä ennenkin maininnut, että me molemmat rakastetaan ( tuoreita ) sämpylöitä ylikaiken. Noh, toki samaan sarjaan menee kaupasta ostettu tuore leipäkin, mutta itse tehdyt tuoreet sämpylät ovat suurta herkkua, jota ei monikaan voita :-) 

Liian harvoin kuitenkin tulee laitettua kädet jauhoihin ( sämpylöitä tehdäkseen ), mutta silloin tällöin kuitenkin. 
Kesälomalla otettiinkin leivonta päivä peräti kaksi kertaa, ja molemmilla kerroilla saatiin ääri hyvät sämpylät! Lienikö salaisuus yön yli kohonneessa taikinassa? 




Pitäisi taas lähipäivinä laittaa leipoen, sen verran alkaa tehdä mieli jälleen tätä tuoretta herkkua! Jospa joku päivä yllättäisi vaikka murun... :-) 


16 kommenttia:

  1. Tuoreet sämpylät on vaan niin parasta <3 Täälläkin on suunnitelmissa taas pian alkaa leipomushommiin :)
    Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan, se tuoksukin mikä niistä kotiin tulee! :-)

      Leipominen on niin mukavaa :-)

      Samoin Jenna! <3

      Poista
  2. Itse leivotut sämpylät ovat todella herkkua tuoreena, mutta jo seuraavana päivänä ainakin minun tekeleet menevät vähän liian jähmeiksi ja kuiviksi (vaikka teen löysähköstä taikinasta). Mikrottamalla saa toki tuoreutta ja pehmeyttä takaisin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, se tuoreus on ehdottomasti se juttu :-) Ja on tosiaan itselläkin, että nopeaahan ne kovenee. Siksi tulee iso osa yleensä pakastettua että saa lämmittämällä sitten ns. tuoretta taas :-)

      Poista
  3. Näyttää niin vietävän hyviltä, nam! Mä tajusin juuri, että mulla on meneillään jo neljäs työviikko sitten kesäloman.. Arki todellakin lähtenyt vauhdilla rullaamaan.

    Mukavaa elokuun loppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marie! :-) Olivat kyllä tosi herkkua, ja kyllä niin sämpylä hammas taas kolottaa :-) Hih.

      Arki on täälläkin kovaa tahtia menossa, itselläkin taitaa se neljäs viikko jo alkaa... :-D

      Kiitos, ja samoin! <3

      Poista
  4. Just tänään haaveilin sämpylöistä ja näiden kuvien jälkeen on ehkä pakko alkaa hommiin :) Mukavaa keskiviikkoa sinne!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla :-) Toivottavasti tuli herkullisia sämpylöitä jos aloit leipomis puuhiin :-)

      Kiitos, ja iloista sunnuntaita! :-)

      Poista
  5. Tuoreet sämpylät ovat niin parhaita! Musta ollaan tästä 'juteltu' ennenkin :) NAMS!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat kyllä sellaista herkkua :-)

      Poista
  6. Tuoreet sämpylät, etenkin itseleivotut, ovat niin ihanaa <3 Minäkin olen aivan heikkona tuoreeseen leipään jossa on rapea kuori ja pehmeä sisältö :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, herkkua ja se tuoksu :-) Viikonloppu aamuihinkin on niin ihanaa pyöräyttää sämpylät ja nauttia aamiainen rauhassa :-)

      Poista
  7. Voi, tällaisista herkkukuvista tulee n.ä.l.k.ä.! :D Meillä leivottu ykköstykki on äidin tekemä ruisleipä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on niin totta! :-D Itse olen samaan törmännyt usein :-D

      Kuulostaa todella hyvältä :-)

      Poista
  8. Kukapa ei tykkäisi tuoreesta itseleivostusta leivästä :) Meillää tällähetkellä on suurin hitti Foccaccia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä totta :-) Namskis! :-)

      Foccachiaa, on pitänyt itse kokeilla, mutta se on aina jäänyt ja jäänyt... :-)

      Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...