lauantai 24. marraskuuta 2018

Ruokailutilan uutta ilmettä & hyasintti asetelma



Kirjoitin muutama päivä sitten postauksen " Koti ei ole koskaan valmis ", ja siltä se todellakin on viimeiset vuodet tuntunut. 

Olen huomannut, että selvästi se punainen lanka on puuttunut, ja olen yrittänyt sovitella palapelin palasia kohdilleen, siinä kuitenkaan lopulta täysin onnistumatta. 

Hiukan sattuman kautta ( onneksi! ), kuitenkin nyt tuntuu v i h d o i n että nyt ne palaset loksahtaa oikeasti kohdalleen. 

Kotona on tehty kohtuu isojakin muutoksia, ja nyt tuntuu että käytännöllisyys kohtaa mieltymyksen kanssa. Nostan edelleen tuota käytännöllisyyttä nyt korkealle, jolle muutama vuosi sitten naurahdin. 




Yleisestä alustuksesta kuitenkin nyt itse päivän asiaan. 

Ihan alunperin meillä on ollut aivan liian suuri ruokapöytä ruokailutilassa neliöihin nähden. Myimme kuitenkin silloisen ruokailuryhmän pois jo useampi vuosi sitten, ja tilalle ostettiin sirompi pöytä ja nuo nykyiset tuolit. 

Edelleen pöytä kuitenkin vei liian ison tilan, ja pöytä vietiin säilytykseen äidilleni koska se on erittäin mieluisa kuitenkin ( klick ). 
Tilalle hankittiin tori.fi kautta suosittu Ikean Docksta pyöreä pöytä, ja kooltaan tämä palveli oikein hyvin, ja pyöreä pöytä oli vaihtelua. Tila alkoi tuntua oikeasti nyt hyvältä, eikä enää ollut ahdasta. 

Pöydässä oli osto hetkellä pari pientä jälkeä pinnassa, eikä ne juuri haitannut. Kuitenkin tämän 1½vuoden aikana pöydän pinta kärsi, ja muutamat kissojen reippaammat hypyt mm. sai aikaan pahempia jälkiä. Tableteilla koetin välillä peitellä niitä, mutta en kuitenkaan halua aina tabletteja pöydässä pitää ja lopun kaiken ne jäljet alkoivat häiritä molempia. 




Laitettiin pöytä tarkkoine kuvine toriin myyntiin, josko se kuitenkin vielä löytäisi joltakin sijaa. Eikä mennyt kun vajaa vuorokausi ja pöytä oli haettu pois. 

Meillä oli korvan takana katsottuna IKEA:sta Norrråker pöytä, ja sitten nopea kurvaus IKEA:aan ja kasaus hommiin. 

Nyt tämä neljäs pöytä tässä kodissa on vihdoin oikean kokoinen tilaan nähden. Olen katsellut pöytää monesta suunnasta, ja tottavie aina se saa hymyn aikaan, pöytä on kuin nakutettu paikalleen. 

Tuli vielä mieleen eräs muisto muutaman vuoden takaa, kun katsoimme kun vastaava asunto oli myynnissä meidän talosta ja ihmettelin silloin kuinka asukkailla oli kohtuu pienen kokoinen pöytä tilassa. Nyt kuitenkin lamppu syttyi vihdoin itselläkin! :D 




Tähän loppuun vielä pieni jouluinen vinkki. 
Rakentelin yhdelle lemppari alustalle todella simppelin mutta näyttävän hyasintti asetelman. 

Tähän ei tarvinnut kun jäkälää ja ihanat hyasintit. Multaa säästin hieman kun poistin sintit purkeistaan ja siinäpä tämä komeus olikin valmis. 

Nämä ovat itseasiassa jo toiset sintit tälle kaudelle, ja onneksi ne eivät ole aiheuttanut allergiaakaan, joten näistä nautitaan nyt kovasti juuri nyt <3 


Ihanaa viikonloppua kaikille! <3 


10 kommenttia:

  1. Tosi kauniilta näyttää uusi pöytä ja sopii tuohon paikalleen kyllä mainiosti. Täälläkin olisi tarkoitus jonkinlaista asetelmaa tehdä, kunhan nyt lamppu syttyisi. :D Ihanaa lauantaita! <3

    Jenni / Keski[piste]

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Jenni! <3 Ihana kuulla! :)
      Näin pian parin viikon jälkeen pöytä tuntuu todella toimivalta :)

      Kuulostaa hyvälle, varmasti jokin ajatus tulee :) <3 Olen itse nyt ihastunut kovasti tekemään näitä asetelmia :)

      Iloista päivää! <3

      Poista
  2. Kaunis asetelma <3. Ja totta on, että jotkin asiat vaativat aikaa ennen kuin palaset lopulta loksahtavat paikalleen. Usein sanotaan, että vaaditaan vuosi asumista talossa, jotta osaa tehdä oikeat ratkaisut jne. No me olemme pian 6v asuttu tässä kodissa ja vasta nyt alkaa tuntumaan pikkuhiljaa kaiken alkavan loksahtavan paikalleen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentista ja kauniista sanoistasi! <3

      Tuo kuulostaa harvinaisen tutulta nuo sanasi! :D Tässäkin tulee pian 6v täyteen ja todellakin nyt vasta alkaa hahmottumaan fiksusti nämä asiat :D Niin hassua mutta totta. Mukava kuulla että en siis ole ainoa :)

      Poista
  3. Mukavan näköinen muutos ja hieno pöytä <3 Sopii tuohon hyvin. Täälläkin on vuosien varrella ollut jos jonkin näköistä pöytien pyöritystä :) Ihanaa alkavaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos Janina kovasti! <3

      Kyllä se on vaan niin totta, että ei sitä ( välttämättä ) todellakaan kerrasta tai kahdesta onnistu. Ensin voi tuntua hyvälle, mutta sitten aika näyttää sen toimivuuden oikeasti.

      Iloista pakkaspäivää! <3

      Poista
  4. Kyllä meilläkin on mennyt aikaa ennen kuin saatiin laitettua tämä koti mieleisekseen, niin että se on myös järkevä 😅 Ja, voi ihanuus noita hyasinttejä 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tuo, se kuulostaa todella tutulta :) Ja itsellä vielä ainakin se kulmakivenä, että ensin on tullut ajateltua kaikkea muuta kun käytännöllisyyttä, mutta ehkäpä ikäkin sen opettanut että asiat tärkeysjärjestykseen :D

      Kiitos, eikö olekin niin ihanat siinä nupullaan <3

      Poista
  5. Hyvä vinkki, tykkään myös itse käyttää maljakkoon kausituotteita eli lähimetsän (ja välillä vähän kauempaakin) ja puutarhan antimia :)
    Mukavaa joulunodotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla jos oli vinkkiä :)

      Luonnonaarteet ovatkin aivan ihania kotona, ja itselläkin tärkeäkin osa :) Nyt juuri havut ovat mitä ihanampia maljakossa! Leikkokukat ovat jääneet vähän taaemmas :)

      Kiitos, ja kuten myös sinulle! :)

      Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...