tiistai 24. syyskuuta 2024

Super herkulliset gluteenittomat sämpylät + ( leipä )

 


Meillä on tullut jo useamman vuoden ajan perinteeksi, että loma-aikoina kokeillaan yhdessä yleensä uutta gluteenitonta sämpylä reseptiä. Mies rakastaa sämpylöitä // tuoretta leipää kun taas makeat eivät oikein allergioidenkaan vuoksi niin hyvin maistu. 

Tämä onkin muodostunut todella odotetuksi perinteeksi ja on mukava aina etsiä uutta hyvää ohjetta. 

Tänä kesänä todella onnisti ohjeen kanssa, nimittäin loman jälkeen sämpylöitä on tullut leivottua paristi ja sama taikina toimii myös loistavasti leipä versioksi joten sellaistakin on tullut tehtyä jo paristi. Tämä leipä // sämpylät maistuu hyvin myös itselle ja eivät kyllä tavalliselle leivälle häviä! Eli suosittelen ehdottomasti rohkeasti kokeilemaan tätä reseptiä vaikka ei muuten tarvitsisi tehdä gluteenittomaksi. 

Ohje löytyi Parantava ruoka - blogin sivuilta ja pääset ohjeeseen tästä

Suotta ei alkuperäisen ohjeen nimi ole "täydelliset gluteenittomat sämpylät", koska kyllä: sitä nämä todellakin on heittämällä! 

Tuo alkuperäinen ohje on n. viidelle sämpylälle, mutta me on ensimmäisen kerran jälkeen aina tuplattu tuo ohje ja täten on saanut sitten muutaman sämpylän aina myös pakkaseen. Tuplattuna ohjeesta tulee myös hyvän kokoinen vuoka leipä. 

Olen tosiaan tuplannut alkuperäisen ohjeen kun olen leiväksi sen leiponut. Silikonisessa leipävuoassa leipä on paistunut herkulliseksi. Päälle on tullut laitettua mm. hieman rosmariinia sekä siemeniä. 

Tätä kirjoittaessa tulikin mieli taas leipoa. Täytyy ottaa lähipäivien ohjelmaan ehdottomasti. 

Syysloma pilkistelee jo vajaan parin viikon päästä ja myös hieman uutena perinteenä on tehdä kunnon lohikeitto lomalla. Keiton kaveriksi tehdäänkin ehdottomasti sitten tuoretta leipää myös. 

NAM! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...