torstai 21. helmikuuta 2013

Vadelma pannacotta

Tässä taannoin luin jotakin lehteä, mitä en nyt millään muista mikä se oli, ja siellä oli todella herkullisen näköinen pannacotta resepti. Tiistaina tuli mieleen se resepti ja otin pinon lehtiä käteen ja aloin selaamaan. Tuloksetta. Hitsi, en vaan muista missä sen juuri näin. Näinhän siinä sitten käy kun ei laita ylös jotain hyvää reseptiä! Sitten vaan googleen hakusanaksi ja koetin muistella mikä olisi lähellä sitä hyvän oloista reseptiä.

Ja tälläistä sitten kokeilin, ja kannatti! 

VADELMA PANNACOTTA

Vaniljakerros:

* 2dl kuohukermaa
* 1 vaniljatanko 
* 1/4dl sokeria
* 1 liivatelehti

Vadelmakerros:

* ½ pussia pakastevadelmia
* 1dl kuohukermaa
* 1rkl vaniljasokeria
* 1 liivatelehti

Valmista ensin vaniljakerros. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Kaada kerma kattilaan ja lisää vaniljatanko sekaan. Lisää myös sokeri ja sekoita hyvin koko ajan. Kiehauta hyvin ja poista sen jälkeen vaniljatanko. Kun kermaseos on hiukan jäähtynyt purista ylimääräinen vesi liivatelehdestä ja sekoita kerman sekaan. Kaada sen jälkeen tarjoilukulhoihin ja laita jääkaappiin reiluksi tunniksi jäähtymään. 

Valmista vadelmakerros. Laita liivetelehti jälleen likoamaan kylmään veteen. Laita kattilaan vadelmat, kerma ja vaniljasokeri. Kiehauta kunnolla ja lisää liivatelehti joukkoon, sekoita hyvin. Kaada vaniljakerroksen päälle ja laita uudelleen jääkaappiin jähtymään reiluksi tunniksi vielä. 

Koristele esim. suklaa rouheella valmis herkku ♥

(Itse käytin myös vaniljakerroksessa vaniljasokeria enkä tankoa!)





Kannattaa kokeilla myös esim. mustikoista tms. varmasti tulee yhtä hyvää! :-)









MAKOISAA PÄIVÄÄ KAIKILLE TEILLE LUKIJAT! :-)

Vielä ehtii osallistua arvontaan! 


17 kommenttia:

  1. Namnam! Mulla on ollut pitkään mielessä, että pitäisi testata Panna Cottaa, tän reseptin voisin nyt ottaakin kokeiluun. :) Kiitos reseptistä ja herkullisista kuvista! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli minunkin ensimmäinen kerta kun tein/söin pannacottaa ja ei kyllä viimeiseksi jäänyt :-) Suosittelen kokeileen ehdottomasti :-)

      Poista
  2. Varmasti herkullista!
    Ensimmäisen kuvan jälkeen aloin oikein lukemaan tarkemmin tuota vaniljaohjetta, kun ihmettelin miks se vihreää... heh, hyvä minä! Jollei tuo ajatuksen kulku oo näin aamusella viel parhaimmillaan ;))

    Ihanaa torstaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli, todella hyvää. :-) Helppo tehdä, aikaa vaan vie.

      Sattuuhan sitä ;-)

      Perjantain iloa sinulle! <3

      Poista
  3. Pitää viikonloppuna kokeilla, näyttää niin hyvältä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, oli niin hyvää :-)

      Poista
  4. Kokeiluun menee,herrrrrrkullisen näköistä! kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa, helppo tehdäkin :-)

      Poista
  5. Oih, nam! Mä tyhmänä ensin katsoin, et miten siitä tollaista vihreää on tullut. Sit tajusinkin, että se lasi on vihreä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, viikonlopun herkku :-)

      Se onkin vähän hämäävä tuo vihreä lasi :-D

      Poista
  6. ihanan karamellivärinen kattaus ! kiitos ohjeesta, pitääpäs koklata kun kerkiää. mukavaa päivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne kovasti! :-) Suosittelen kokeileen :-)

      Poista
  7. Täällä kans yks tyhmä. Onneksi luin muiden kommentit :D en oo muuten koskaan tuollaista maistanut. Pitäis kai joskus tehdä.

    Samalla tuli luettua muutkin tämän viikon postaukset. Kivoja ostoksia olet tehnyt. Ihanaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi kerta oli minullekin, ja teen kyllä jatkossakin, eri makujakin kokeillen :-)

      Kiitos Marru <3

      Poista
  8. Pannacotta on niin herkkua, yksi lepmarijälkkäristäni!

    VastaaPoista
  9. Tuliko tuolla ohjeen annoksella nuo kaksi lasillista vai?

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...