maanantai 20. toukokuuta 2013

Valokuvausta

Kiitos kovasti kaikille arvontaan osallistuneille! :-) Teitä oli huima määrä ja huomena selviää voittaja! :-)


MAANANTAI! :-)


Talvella postailin kun sain lahjaksi rakkaalta murulta järkkärin. Päivä päivältä olen tyytyväisempi tähän ihanaan ja nyt myös hyvin tärkeään laitteeseen ;-) Valokuvaus kyllä vie niin mennessään kun siihen tutustuu hieman.. .. pian pitää tutustua enemmän ja enemmän :-) 

Olen kyllä tämän kevään aikana kuvannut todella paljon, tuon tuosta on laitettavaa koneelle. Milloin mitäkin. Sen muutoksen vanhaan kuvaus tapaani olen huomannut että ennen tuli kuvattua suurimmaksi osaksi ihmisiä ja reissuilla tietysti maisemia jne. Kun taas nykyään tulee kuvattua vaikka milloin mitäkin heinän kortta tai vaikka paperipilliä myös hyvin herkästi! :-D 


Paljon on itsellä vielä opittavaa kuvaamisesta. Hyvin paljon. Mutta nyt olen päässyt jo vähän sisään järkkäri kuvauksen maailmaan. Eipä kukaan ole syntynyt kulta lusikka suussa, onhan tässä aikaa opetella. Hiljalleen. Olen myös katsellut erilaisia kursseja, jos vaikka syksyllä alottaisi, kesäksi ei ollut mieleistä kurssia tarjolla nimittäin. :-) 


Edellis viikonloppuna kun oltiin vanhemmillani niin siskoni kanssa lähdin pihaan kuvaamaan sekä metsään. Siskoni on harrastanut valokuvausta pidemmän aikaa ja sain hyviä vinkkejä häneltä. :-) Kiitos kovasti! Olen vielä sellainen että opin paremmin kun joku kertoo / näyttää kun että pelkästään itse opiskelisin pelkästään esim. kirjasta. 

Kiitos myös Jenni Keski. hyvistä vinkeistä
Viikonloppuna kun siskoni kanssa kuvailtiin niin koetin myös toista objektiivia kameraani. Siinä olikin minulle vielä haastetta enemmän kun tarpeeksi. Taas huomasin että kyllä kuvaamisessa todellakin on hyvin hyvin paljon monen monta erilaista asiaa. 


Kamera kulkee mukana usein, mihin menenkin. Tykkään kuvata / harjoitella kovasti ja on mielenkiintoista kuvata kumminkin uusissa ympyröissä, ettei aina samoja nurkkia pelkästään. Edellis viikonloppuna tuli tosiaan kuvattua hurjan paljon, kun aloin laittamaan kuvia koneelle maanantaina niin niitä taisi olla 450. Josta tosin paljon poiskin karsiutui mutta ainakin tuli räpsittyä Tampereen reissulla kuvia :-D 


Onko valokuvaus koukuttanut sinua? :-)


Tästä on hyvä aloittaa vapaiden jälkeen uusi viikko. Iltavuoro odottaa, nyt tarvitsee lähteä happea haukkaamaan ennen sitä. 


ILOISTA VIIKONALKUA! ♥30 kommenttia:

 1. jossakin blogissa näin kun harjoitteli se kirjoittaja kuvaamalla aina yhdellä viikolla yhdenlaisia muotoja ja toisella toisenlaisia. esim. pyöreitä juttuja luonnosta. Palikoita sisällä jne. jospa siinä olis siulle siihen asti kunnes pääsisit kurssille.

  ja mitä nyt ensivaikutelmaan tulee niin nää kuvat on ainakin upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ollenkaan huonompi idea :-) Aika kivalta itse asiassa kuulostaa :-) Kiitos tästä vinkistä :-)

   Kiitos kovasti! :-)

   Poista
 2. Kauniita kuvia Seija! <3 Ihastuin täysin tuohon männynrunkoon, tosi upea sommittelu! <3 Ja tosi ihana kuulla, jos vinkeistäni on ollut jotain apua! <3

  Valokuvaus on kyllä todella koukuttavaa! Ja tuntuu, että tässä oppii joka päivä uutta ja huomaa mitä pitäisi petrata. Kuvauskurssi kuulostaa hienolta idealta, sellaiselle olisi tarvetta itselläkin. :) Toivonmukaan sopiva kurssi löytyy! :)

  Aurinkoa alkuviikkoosi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Jenni! <3

   Tuota kuvaa ottaessa / katsoessa tietokoneelta mietin että eipä se lopun kaiken paljoa tarvitse aina kun kuva on miellyttävä :-) Ja vielä kerran itsellesi kiitos! <3

   Kyllä, todella koukuttaa, kameran kanssa pitää kulkea sinne sun tänne :-D Ja kyllä, vähintään joku pieni uusi juttu välähtää päivittäin kyllä uudeksi opiksi :-) Syksyä kovasti odottaen jos kurssille pääsisi :-)

   Samoin sinulle! <3

   Poista
 3. Meidän perheessä mies on ollut se, joka alunperin on valokuvauksesta innostunut. Blogin myötä olen itse alkanut kuvailla enemmän ja jonkin verran oppinutkin. Silti jos tarvitsen hyvän kuvan, mutten itse osaa ihan sitä toteuttaa, pistän miehen asialle.. Mulla pitäisi selkeästi olle enemmän kärsivällisyyttä opetella :) No, suurin osa blogini kuvista on kuitenkin minun ottamiani..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :-) Blogin myötä itsekin kuvaamaan innostunut entisestään enemmän ja enemmän. :-) Sen perus kiinnostuksen päälle mikä on minulla aina ollut kuvaamisen kanssa :-) Kärsivällisyyttä valokuvaaminen todella vaatiikin, ei sitä missään nimessä hetkessä opi.

   Poista
 4. Kauniita kuvia <3 Itse olen ihan peruskuvailija ;) jos olisi kunnon järkkäri, niin voisin asiasta innostuakkin... tällä hetkellä jää vielä ihan perus räpsimiseen.

  Mukavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Jansku! <3

   Ihan peruskuvailija itsekin olen, halu oppia paremmin ja paremmin on kova :-)

   Kyllä tämä valokuvaaminen vaan niin koukuttaa :-)

   Samoin <3

   Poista
 5. Minäkin ihastelin tuota puunrunko-kuvaa, todella kaunis otos!! :)
  Olet kyllä kehittynyt kuvien otossa, ihailin taas uutta banneriakin!
  Minäkin haluaisin oppia kuvaamaan ja haaveilenkin digikamerasta. Nykyään räpsin kuvia puhelimellani, kun sen kuvan laatu on usein parempi kun kamerani.
  En tiennytkään noista valokuvauskursseista, kiitos vinkistä! :)
  Mukavaa viikkoa Seijalle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna kauniista kommentista! :-) <3 Voi kuinka sait ihan pysähtymään. Mukava kuulla jos edistystä on tapahtunut :-)

   Kurssia kyllä kovasti odotan että pääsisi hiukan paremmin vielä perille ihan perus asioita lisääkin :-)

   Sinulla on myös ihania kuvia ja hyviä otoksia, blogiasi on oikein mukava lukea :-)

   Samoin toivottelen sinulle! <3

   Poista
 6. Kauniita kuvia :) Mä räpsin kanssa jatkuvasti kuvia. Mutta en oo yhtään perehtynyt ton meidän minijärkkärin toimintoihin. Tarvis perehtyä ihan ajan kanssa. Sama tulee aina itsellekin mieleen, että paljon olisi vielä opittavaa kuvaamisesta.

  Enkä osaa juurikaan käyttää kuvankäsittelyä. Lähinnä vaan rajaamista ja kuviin tekstejä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :-)

   Aikaa sekä keskittymistä vaatiikin kovasti tämä kuvaaminen jos haluaa hyvin onnistua. :-) Lisäksi olen huomannut että järkkärillä tulee kyllä otettua myös enemmän huonoja kuvia kun pokkarilla :-)

   Paljon on täälläkin opittavaa :-D Mutta hetki kerrallaan hyvä tulee :-)

   Sinulla on aina kuvissa ihana väri maailma, tykkään! :-)

   Poista
 7. Minähän olen IHAN koukussa :D

  Valokuvaus on hieno harrastus ja aina on opittavaa, ei varmasti "valmista" kuvaajaa ole olemassakaan! Laitteet uusiutuu ja tyyli muuttuu... jos siis alkaa vertaamaan vaikka 50-luvun kuvia tähän päivään, perus asiat kuvaamisessa ja somittelussa on ja pysyy, mutta muuten muutosta on tapahtunut :))

  Kursseille kannattaa mennä, jos kuvaaminen vaan niin paljon kiinnostaa... sieltä saa paljon uutta itselle!!!

  Menen sit omalle pihalle tai lähden kauppareissulle, niin kamera seuraa mukana... eihän sitä koskaan tiedä mitä mahtavaa vastaan tulee :D

  Ihania kuvaushetkiä sulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut ;-) Kuviasi onkin aivan ihana katsella, hyviä kuvia todella otat :-)

   Hyvin sanoit, valmista kuvaajaa ei varmasti löydä. Jokainen varmasti kohdallaan kokee että opittavaa aina kumminkin on lisää vaikka ottaisi kuinka upeita kuvia kerrassaan! :-)

   Kyllä, tarkoituksena syksyllä olisi kurssia etsiä, kiinnostaisi kovasti että olisi sellainenkin paikka missä oppia kuvaamaan :-)

   Ja sama täällä, kamera on enemmän kun usein mukana milloin missäkin, sitä kuvaa vaikka jotain seinää jos ei muuta :-D

   Samoin sinulle, kesän mukavia kuvaus hetkiä :-)

   Poista
 8. Mahdottoman upeita kuvia! Ihania nuo tiiliseinä kuvat:) Mä olen myös tykästynyt kuvaamaan mutta kuvaan lähinnä korttejani ja myytäviä juttuja ja opeteltavaa olisi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos! <3

   Tykkään tiiliseinästä kovasti ja helposti kauniista sellaisesta tuleekin räpsittyä kuvia :-)

   Pikku hiljaa oppia siis keräämään :-)

   Poista
 9. Ihania kuvia, etenkin tuo puunrunko-kuva! :) Minäkin olen ajoittain koukussa kuvaamiseen, mutta ehkä vielä enemmän, jos olisi tosiaan se järkkäri. :)
  Onneksi kuvan käsittelyohjelmilla saa vielä muokattua jotain otoksia.

  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle! :-)

   Järkkäri kyllä koukuttaa vielä enemmän kun pokkari, vaikka aikasta koukussa siinäkin olin kyllä :-)

   Kuvan käsittelyssä myös itsellä on paljon paljon opittavaa vielä. Hyvin pieniä muokkauksia tulee tehtyä vielä tänä päivänä :-)

   Samoin :-)

   Poista
 10. Upeita kuvia olet onnistunut ottamaan!

  http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 11. Ihania kuvia! Haluaisin itse myös mennä kurssille, mutta en tiedä millä ajalla! Olisi tosi ihanaa päästä!

  Mä muuten kanssa opin paaaaaaljon paremmin, kun joku selittää ja näyttää, kun lukemalla :))

  Kivaa päivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Love! :-)

   Kurssi kyllä niin houkuttaa ja jos suinkin syksyllä aikatauluun natsaa niin menen pää kolmantena jalkana :-)

   Ihan totta tuo, se on kyllä itsellekin se paras oppi muoto :-)

   Samoin <3

   Poista
 12. Ihania kuvia<3 Ihastuin myös tuohon puunrunkoon!<3

  Järkkäri olis kyllä kiva!:)

  Mukavaa viikonalkua!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Merita! <3

   Joskus hyvin yksinkertaisesta asiasta saa todella näyttävän kuvan, vaikka itsekin välillä tulee "hamuttua kuuta taivaalta" niin sitten huomaa yks kaks kun jostain pienestä saakin paremman mielen kuvaamisessa, että ei sen aina niin ihmeellinen tarvitse olla :-)

   Samoin <3

   Poista
 13. Upeita kuvia! Mulla on huono kamera, mutta tykkään silti todella paljon kuvailla. Meillä olisi minijärkkäri, mutta sitä en ole vielä opetellut. Mutta ehkä jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Nonna! :-)

   Pikku hiljaa opettelemaan sitten vaan, se kyllä niin koukuttaa ja vie mennessään :-)

   Poista
 14. Upeita kuvia, munkin suosikki on puunrunko, tausta jää kauniisti taakse ja kaikki yksityiskohdat erottuvat upeasti! Valokuvaaminen on kyllä kivaa, meillä vaan lapset roikkuu kameran hihnassa ja nyt uutena leikkinä on kuvan eteen hyppimen, joten taidan suosiolla odottaa että lapset ovat isompia ja sitten voisi mennä ihan kurssille tms. Ihanaa alkavaa viikkoa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis Alexanda! <3

   On kiva kuulla että tuo kuva muodostui monen suosikiksi, pidän siitä kuvasta itsekin kovasti :-)

   Sepäs se, lapset ovat tietyssä iässä niin innokkaita "apureita" tuossa kuvaamisessa että tulee aina eteen :-) Mutta kun hieman kasvaa niin saat varmasti hyvää kuvaus aikaa :-)

   Samoin sinulle! <3

   Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...