keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Sitruuna vettä


Talvella blogissa jo vilahteli pariin otteeseen ruokapöydässä sitruunavettä. Se on itselle niin "herkkua". Toisaalta siis tykkään mahdottoman paljon, toisaalta sehän on aika pahaa ;-) Mutta joka tapauksessa, sitä tykkään juoda kovasti, kaikesta huolimatta :-D  Usein teen sitruuna vettä suoraan kannuun ja kannu jääkaappiin, sieltä sitä on mukava nauttia ihanan raikkaana. Ja kannu täynnä ei kauaa varsinkaan kesällä vanhene.
(Jopas tänään on muuten sekavaa tekstiä! ;-))






Laitan yleensä noin puolikkaan sitruunan mehut tuohon Rivieran kannuun, noin litraseen. Sekä siivun tai kaksi vielä sitruunaa leikkaan siihen. Silloin tulee sopivasti makua omaan mieleen. Suht voimakkaasti mutta ei kumminkaan liikaa. 


Onko tämä sinun mieleesi? :-)


Tämänkin kanssa menee kuten monen muun, tätä tulee tehtyä kausittain. Talvella kun kevättä alkaa odottamaan niin tämä virkistää kummasti vielä viimeisinä pimeinä päivinä jolloin jo kovasti kevättä odottaa sekä kesällä sitten tulee tehtyä usein. Sitten onkin taas pitkä tauko kun sitruunavettä ei vaan tule tehtyä / juotua. 





Suuri suuri ihme muuten on että talvella ostamani sitruspuukin on vielä hengissä! Koko kevät talven se selvisi sisällä ja nyt se on päässyt parvekkeelle haukkaamaan raikasta ilmaa ja voi hyvin. Täytyy kyllä sanoa että jossain vaiheessa näytti jo aika heikolta ja sitrukset tippuivat mutta nyt se voi taas jo hyvin. Aika saavutus tältä puutarhurilta ;-)





Usein parvekkeelle mennessä nappaan kannun mukaan ja mahdollisimman ison lasin myös vedelle. Rivieran oikeasti viinilasit toimii erittäin hyvin, niissä on kokoa tarpeeksi :-D Siinä kelpaa auringosta nauttia. :-)



MUKAVAA KESKIVIIKKOA TEILLE!  


40 kommenttia:

  1. Onhan tuota tullut tehtyä. Maukasta ja raikasta. Samalla periaatteella saa veden makua muunneltua appelsiinillakin, jos ei ihan niin kirpeää halua. Tai tietenkin mansikat, pakasteesta jäisinä tai tuoreena. Nam nam. Jokaiseenmakuun siis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, hyvin laitettu, maukasta ja raikasta, kuvaa hyvin :-) Ja kiitti vinkistä, todellakin, appelsiini varmasti toimiikin todella kivasti samalla idealla, täytyy kokeilla ja eri toden vadelmat, voi nam, kuulostaa kyllä todella hyvälle! :-)

      Poista
  2. Upeat kuvat, ihan kuin etelän auringon alta! <3 Itse en ole sitruunaveden ystävä, mutta kieltämättä kauniilta nuo sitruunarinkulat näyttävät aina kannussa. :) Tosi hyvinvoivalta tuo sitruunapuusi näyttää, se on syötävän söpö!

    Aurinkoa päivääsi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kaunis Jenni! <3

      Tällä kertaa parvekkeen oranssi seinä toimi hyvin :-) Muuten kun se ei lemppari seinä parvekkeella nimittäin ole, mutta näissä kuvissa pelasi hyvin ;-)

      Yllättävästi piristää kyllä ulkonäöllisesti kun laittaa sitruunaa kannuun :-)

      Se on suur ihme että sitruspuu näyttää nyt noin hyvältä, oli jo ihan nuukahtamassa mutta varmaan se ulkoilma sitten teki hyvää ja nyt on taas virkeä, onneksi! :-)

      Samoin <3

      Poista
  3. Tuo onkin tosi terveellinen herkku! Yhteen aikaan harrastimme tuota useammin, ja täytyisi taas alkaa tekemään. Kiitos vinkistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä terveellisiäkin herkkuja :-) Tuossa on kyllä hauska kun periaatteessa tosi hyvää, periaatteessa en tykkää :-D

      Nyt sitruunaa seuraavalla kauppa reissulla ja kannuun odottamaan helle päiviä :-)

      Poista
  4. Aivan ihania kuvia!<3 Näin kesällä sitruunavesi maistuu, on vaan kokonaan unohtunut! Pitääkin alkaa taas juomaan!:)

    Ihanaa päivää!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos sinulle! <3

      Niin siinä juuri itsellekin käy, nyt tulee tehtyä usein ja sitten on piiitkä tauko kunnes tulee jokin ahaa elämys ja muistaa ostaa kaupasta sitruunaa :-) Niin monen kansa on tämä sama :-D

      Samoin sinnepäin <3

      Poista
  5. Tykkään. Kotona on sitä koko ajan ja töissäkin tulee välillä juotua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin tein töihin pulloon mukaan niin piristi sielläkin päivää :-) Mukavaa vaihtelua tavalliseen veteen :-)

      Poista
  6. Sitruunahan auttaa pitämään yllä elimistön pH-tasapainoa vaikkakin hampaat täytyy muistaa pestä hyvin ettei syövy. Sitruunavesi on kyllä hyvää, tykkään muutenkin sitruunaleivonnasistakin :) Ihanan raikasta ja kesäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo hammas homma olikin itselle uusi juttu, joten kiitos paljon tiedosta, se olikin tärkeä juttu :-) Täytyy lukea vielä lisääkin aiheesta :-)

      Sitruuna on kyllä tietyissä jutuissa oikein hyvää, raikasta :-)

      Poista
    2. Hei! Hammashoitajan siskona tarkennan, että sitrushedelmien nauttimisen jälkeen hampaita ei saisi heti harjata (noin tuntiin), koska kiille voi vaurioitua pahemmin. Olen lapsesta asti rakastanut sitruunaa ja syönyt sitä välillä tuosta vaan, nam :D. (Ihan tulee vesi kielelle kun ajatteleekin!) Ja sitruunan syömisen jälkeen hampaat tuntuvat oudoilta, kannattaakin juoda päälle maitoa tai vettä :).

      Poista
    3. Kiitos paljon Pilvi vinkeistäsi! :-) Olipa hyvä tietää :-) Ts. on :-)

      Poista
  7. Oon sen verran hapan tyyppi, että juon aina ekaks aamulla lasillisen vettä, johon puristan puoli sitruunaa. Melko kirpakkaa sanoisin, mutta on kuulemma elimistölle hyväksi ja näin vanhana tarvii jo uskoa kaikkeen tommoseen :D.
    Ihanat kuvat sulla muuten (taas).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se voi juu olla aikasta hapanta lasilliseen ;-) Kun tuntuu tuossa litrasessakin ihan kiitettävästi sama määrä + lohko tai kaksi :-)

      Terveellistä hyvää kumminkin :-)

      Kiitos kovasti! <3

      Poista
  8. Tykkään tuosta sitruunamehusta kovasti!
    Ja sinulla on sitten omastatakaa sitruunatkin...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompa kiva kuulla että täältä löytyy sitruunaveden ystäviä yllättävän paljon :-) Joskus jotain terveellistäkin herkkua ;-)

      Toivo on kova että saisi itse tehtyä satoa tuosta, mutta voi olla että toivoksi se vaan jääkin. ;-) Jostain luin että nuita ekoja ei ilmeisesti saisi käyttää?!

      Poista
  9. Ai ihana tuo sitruspuu...mun piti kans ostaa kaupasta tuollainen,mut en uskaltanu. Onko vaikea pitää hengissä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosi piristävä juttu, oli jo kevät talvella ostettava tuomaan kevättä hyvissä ajoin kotiin :-) Ihanalla keltaisella oli kumman piristävä voima kun vielä oli kylmää ja pimeää, ja onneksi se säilyi kesään asti että pääsi parvekkeelle kuten suunnittelin laittavani sen sinne :-)

      Minulle helpompikin kukka on haaste pitää hengissä mutta yllättävän helpolla kumminkin sanoisin että pitkään tuo pysyi todella hyvänä :-) Sitten alkoi hieman voimaan huonosti mutta tuo ulkoilma piristi sitten ja nyt voi hyvin :-)

      Poista
    2. Kiva kuulla...ehkä minäkin sit uskallan ostaa tuollaisen.♥

      Poista
    3. Kyllä se varmasti pysyy sinullakin hengissä jos minullakin ;-)

      Poista
  10. Ihania kuvia. Itse en kovin usein tätä juo, mutta kuumana kesäpäivänä voisi olla tosi ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Nonna kovasti! :-)

      Juuri sellaisiin päiviin tämä sopii todella hyvin :-) Vaikka toki jäävesikin sellaisina päivinä toimii paremmin kun hyvin mutta kyllä sitruuna tuo oman ihanan piristeen ehdottomasti :-)

      Poista
  11. Minä juon joka aamu sitruunavettä. Puristan puolikkaan sitruunan vesilasiin ja siitä on hyvä aloittaa päivä!! Samoin käyn viileässä / kylmässä suihkussa niin veri lähtee kiertämään oikein kunnolla ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäkin laitat aika reippaasti sitruunaa, uskaltaisikohan sitä itsekin kokeilla vielä reippaammin laittaa?! :-)

      Kylmä suihku kyllä piristää niin kivasti tälläin kesä aikaan :-)

      Poista
    2. JEP, kävin lukemassa "kiitos hyvää"- blogissa sen kaikista ihanista vaikutuksista ja sen jälkeen olen ollut koukussa. Aamulla tyhjään vatsaan lasillinen sitruunavettä. Hampaita ei saa pestä puoleen tuntiin sen jälkeen! Kokeile :)

      Poista
    3. Kyllä, ehdottomasti! :-) Kiitos vielä kovasti! :-)

      Poista
  12. Ihanan energisiä kuvia! En ole pitkään aikaan muistanut tehdä sitruunavettä. Huomenna siis kauppaan! Kiitos sinulle vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :-)

      Se onkin juuri niin että se tahtoo jäädä, mutta sitten kun ostaa kerran sitruunaa niin muistaa useamminkin tai ottaa kerralla enemmän niin on varmasti kaapissa :-)

      Poista
  13. Sitruunavesi menee kyllä paremmin alas kuin tavallinen vesi :) Mutta mulla sen pitää olla huoneenlämpöistä tai vähän viileämpää, jääkaapista en pysty suoraan juomaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla sinun tavasta :-) Itse kesällä kaipaan varsinkin helle päivinä nimenomaan sitä tosi kylmää juotavaa niin siksi jääkaappi kylmää :-)

      Poista
  14. Sitruunavesi ajoittain on kyllä tosi hyvää! Itsekin sitä olen näin kesäaikaan varsinkin juonut. Tosin nyt olen alkanut miettimään asiaa hieman hampaiden kannalta. Luin jutun, jossa hammaslääkäri kertoi sitruunan happamuuden vahingoittavan hampaita. Artikkelissa neuvottiin ennemmin siivuttamaan sitruunaa veden joukkoon kuin puristamaan sitruunamehun veteen. Näin sitruuna on vähemmän kontaktissa hampaiden pinnan kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin hyvää mutta pahaa kumminkin, mielestäni :-D Hassu juttu itseasiassa :-)

      Kiitos tuosta vinkistäsi, en ole nimittäin tuota hammas asiaa ajatellutkaan, ja varmasti pitää niin paikkaansa :-) Ja kylläpä se antaa makua aivan hyvin vaikka vaan siivuttaakin, ei välttämättä tarvitse puristaa veden sekaan :-)

      Poista
  15. Miks en oo koskaan tajunnut, että ihan tavallista vettäkin voisi piristää just esimerkiksi sitruunalla? Höh. Teestä en pidä, mutta varmasti pitäisin tavallisesta vedestä ripauksella jotain virkistävää makua. Täytyykin kokeilla!
    Tosi kivoja kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläkin on monesti asioita mitä ei heti tule ajatelleeksi :-) Se onkin kiva saada erilaisia vinkkejä vaikka juuri blogeista :-)

      Suosittelen kokeilemaan tuota kyllä ehdottomasti, virkistävää se on :-)

      Kiitos mukavasta kommentistasi! <3

      Poista
  16. Moikka Seija! Monesti olen käynyt täällä kurkkimassa ja nyt on jo aika kommentoidakin :D
    Aivan ihana sitruspuu <3! Nyt alkoikin kummasti "janottaa" :). Kyllä veteen sitruuna sopii piristystä tuomaan. Täytyykin muistaa varsinkin hellepäivinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tulit kurkkimaan blogiin :-)

      Tuo sitruspuu on kyllä ollut aivan ihana ostos, vaikka sitä pitkään mietinkin että raaskinko ostaa jos het nuukahtaa vaikka ;-) Mutta pitkä ikäinen onkin ollut ja paljon iloa tuonut :-)

      Se on hyvä kun ostaa muutaman sitruunan valmiiksi kotiin kun säilyy kumminkin tovin aikaa ettei heti mene pahaksi niin on helle päivän varalle virkistävää juotavaa! :-)

      Poista
  17. Minä en normaalista vedestä pidä, mutta sitten join vettä meidän mummolassa. Siellä se oli aivan erilaista. Eli ehkäpä meillä se johtui siitä, että meidän vedessä on jotain vikaa. Täytyy varmasti yrittää etsiä jonkinlainen vedensuodatin. Tuo sitruuna onkin kiva lisä. https://jalovesi.fi/vedensuodatuslaitteet/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vesissä on paljon eroa, se on totta. Usein juuri tälläinen pikku kikka kuten sitruuna auttaa myös siihen pahan makuiseen veteen :)

      Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...