torstai 11. heinäkuuta 2013

Pensasmustikoita

Toissa viikonloppuna kun olimme maalla niin metsässä kävellessä näkyi niiden miljoonan hyttysen lisäksi muutama eka mustikka. Ihanaa, se aika vuodesta alkaa oleen käsillä! :-) Mikä sen parempaa kun suoraa metsästä poimitut mustikat ja heittää ne rahkaan tai tehdä piirakka suoraan uuniin. Kesä parhaimmillaan eikös vaan?


Ennen kun niitä mustikoita kunnolla saa niin oli pakko ottaa ennakko lähtö mustikka kauteen ja ostin pensasmustikoita pari kertaa, ne ovat kyllä yhtä hyviä kun tavalliset mustikat. 
Niitä popsii ilokseen :-)


 Aikanaan siskoni hääkakku oli pensasmustikoista, se oli niin kaunis ja erittäin hyvä muutenkin. Siitä varmaan lähti minun "innostukseni" näihin ihaniin marjoihin. Mikä parasta näissä on erona tavallisiin mustikoihin niin pensasmustikat eivät värjää eli kakkukin pysyy kauniina :-)

Kuuluuko pensasmustikat sinun kesääsi? :-) 

Toisen kerran kun tein tässä rahkaa pensasmustikoita ja sekoitin ja sekoitin mustikoita rahkan sekä kerman joukkoon niin ihmettelin hetken kun väri ei muutu mihinkään :-D Odotin niin sitä sinertävää väriä rahkaan, mutta sitä nämä ei antaneet, mutta sitäkin maukkaamman maun :-)
Kuvissa on lemppari rahka reseptilläni tehty kerros rahka, tästä ei kyllä pääse yli eikä ympäri kuinka herkullista tämä on :-) Meidän perheen ehdoton suosikki jälkkäri / välipala. 


Näillä herkuilla tänään :-)
P.S. Tänään on Stella Vaniljan 400:das postaus menossa :-) 1½ vuotta on hurahtanut nopeasti ja teitä lukijoita on hiljalleen tullut koko aika lisää, kaunis kiitos teille että olette mukana!
8 kommenttia:

 1. Pensasmustikkafani ilmoittautuu :)

  Luulin alunperin ostaneeni pakkaseen tavallisia mustikoita, mutta ihmettelin niiden isoa kokoa ja pehmeää makua, kunnes katsoin tarkemmin tekstiä, jossa olikin edessä se sana "pensas".
  Joka aamu tulee nykyään syötyä luonnonjugurtin ja pellavansiemenrouheen kanssa. Ja hyvää on :)
  Ja saman havainnon olen tehnyt, että mustikat metsissäkin alkavat kypsyä. (Ei muuten, mutta on tullut haeskeltua metsän puolelle livahtaneita (pelikavereiden..) golfpalloja ja siinä sivussa tehtyä näitä muitakin löytöjä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa :-) Ne on niin herkkua! :-)

   Tuota pellavansiemen rouhetta pitääkin maistaa, olen kuullut vain hyvää siitä ja nyt kyllä ehdottomasti maistettava! :-) Kiitos muistutuksesta! :-)

   Ihanaa kun mustikka aika on ihan näppäimillä :-)

   Poista
 2. Sinulla on niin kiva blogi ja olet itse ihanan aurinkoinen ettei tätä blogia voi unohtaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kaunis kiitos Susanna aivan ihanasta kommentistasi! <3 Menin ihan sanattomaksi <3

   Poista
 3. Pensasmustikat on ihania, niitä vain harvoin saa. Meilläkin mökillä on pari pensasta, mutta sato on vielä ollut aika laiha, toivottavasti parin vuoden päästä jo pääsisi kunnolla herkuttelemaan.

  Ihania kuvia, ihan vesi herahtaa kielelle näitä katsoessa. :)

  Onnea, neljäsataa postausta on iso määrä jo! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä juuri, ei ollenkaan joka kauppa reissulla löydy ja yllättävän vähän aikaakin vaan kesässä niitä saa :-/
   Voi ihanuus, oma pensas olisikin aivan ihastuttava :-) Toivotaan että ensi kesänäkin olisi jo hiukan parempi sato teillä :-)

   Kiitos sinulle Jenni! <3

   Aika on vierähtänyt ja en uskonut mitä bloggaaminen tuo tullessaan ja paljonko sitä tulee kirjoiteltua oikeasti :-)

   Poista
 4. Pensasmustikat ovat niin hyviä! Vau, 400 postausta on paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, ihana herkku ja vaihtelua hiukan :-)

   Paljon on tullut kirjoiteltua, mitä ei vielä hetki sitten osannut edes uskoa mihin tämä bloggaaminen vie mukanaan :-) Paljon hyvää on tullut :-)

   Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...