tiistai 9. heinäkuuta 2013

Tuolien uusi ilme



Muistaakseni jossain vaiheessa jo keväällä kirjoittelin että veimme jollakin Tampereen reissulla vanhat jakkarat porukoilleni odottamaan päivää että ne saisi maalia pintaan. Sitä päivää on kyllä kerrassaan saanut odottaa.. .. aina kun menemme Tampereen suunnille niin ohjelmaa on niin kovasti, kyläilyä moneen paikkaan, asioiden hoitamista ja milloin mitäkin. Projekti on siis jäänyt ja jäänyt aina vaan, suureksi harmiksi koska kovin tätä hommaa odotin. 
Mutta, nyt viikonloppuna kun olimme kyläilemässä porukoilla niin otettiin tämä homma heti ensi töikseen työn alle ja joka päivä tehtiin vähän, loppu tulos oli että tuolit matkasivat sunnuntaina valmiina kotiin :-)

Katsotaampa sitten mistä sitä oikein lähdettiin liikkeelle.




Meillä oli 3 näitä perus jakkaroita, 1 puun värinen ja kaksi mustaa. Ja itse asiassa kaverilta sain vielä yhden puun värisen alkuviikosta joten homma saa jatkoa seuraavalla Tampereen reissulla! :-) 
Näillä ei kumminkaan ole ollut oikein mitään käyttöä koska väriensä puolesta ei todellakaan sovi meille ja ne onkin sitten lojunut varastossa. 
Miksipä niistä ei tekisi mieluisen näköisiä itselle niin eipähän olisi aivan turhan panttina varastojen kätköissä? Sitten vaan alettiin hommiin.





Perjantai iltana huruutettiin kaikista tuoleista hiomakoneella sekä pelkällä hiomapaperilla vanha pinta pois kaiken varalle jotta maalaus onnistuisi varman päälle. 
Mustasta pinnasta tuli itse asiassa aikasta hieno kun pintaa oli rikottu, jos meillä olisi sisustuksessa enemmän mustaa niin varmaan olisin voinut jättää vaikka vaan nuin nuo tuolit :-D 

Kun pinta oli käsitelty hiomalla, alettiin laittamaan ensimmäinen kerros maalia tuoleihin. 
Maalina käytettiin isäni todella vanhaa maalia, itse asiassa samaa mitä käytettiin kun tehtiin viime syksynä sängynpääty lavasta. Tykästyin silloin kovasti tuohon sävyyn. 
Vaalea, mutta hiukan riippuen mistä suunnasta / valosta katsoo niin näyttää aina hiukan erilaiselta, mutta aavistuksen vaaleansiniseen maali taittuu. Joten sopii erittäin hyvin meille. 




Tässä vaiheessa, ensimmäinen ja harvinaisen ruma kerros maalia :-D Mutta tämä oli vasta alkua. Täytyy tässä vaiheessa korostaa että en aivan valtavasti ole muutenkaan mitään maalaillut mutta loppu tulokseen olen tällä kertaa kyllä miinusta vaille tyytyväinen ;-)




Lauantaina vedettiin toinen kerros maalia tuoleihin, tämä maali oli hyvin nopeasti kuivuvaa että olisi voinut kyllä perjantaina myöhemmin jo voinut laittaa mutta otettiin tämäkin varman päälle ja eipä tässä kiire ollut. Nyt näyttää jo paremmalta eikös?!

Lauantaina lähdettiin sitten metsästämään maalia millä tehtiin tähdet tuoleihin. Ajatuksena päällimmäisenä oli ostaa harmaata. Kun maaleja katsotiin niin hetken ajattelin että sittenkin valkoinen?! Mutta halusin kumminkin että vähän selkeämmin tähti näkyy tuolista kun mitä se valkoinen sitten olisi näkynyt lopun kaiken. 

Tuntuu muuten että näissäkin kuvissa väri vaihtelee hyvin paljon, mutta todellisuus siis on se hiukan vaaleansiniseen menevä tuo pohjaväri. 





Sunnuntaina oli sitten vuorossa tähtien teko tuoleihin. Tulostelin netistä tähden mallisen sabluunan ja se vaan kiinni hyvin tuolille ja ei kun sutimaan maalia. 
Tässä vaiheessa kaikki muu sujui hyvin mutta paperi tarttui aavistuksen parista kohtaa kiinni, olisi ilmeisesti kannattanut olla pahvia?! Onneksi kumminkin loppu hyvin, kaikki hyvin, hiukan raaputtamalla paperia pois ja pienesti aluetta paikkaamalla ei mitään harmia sitten lopun kaiken käynyt :-) Mielessä kun kävi että menikö nyt viime tipassa jokin pieleen! :-D




Tähti maalattiin vaan yhteen kertaan koska omaan makuun oli parempi että se jäi tuollaiseksi "kuluneen" näköiseksi. En olisi halunnut että se on aivan tumma, peittävä väri tuossa tuolin päällä. Nyt kun se on hiukan hailu jostain kohtaa niin sopii mielestäni paljon paremmin :-)





Tuoleille on jo monta tarkoitusta. Parvekkeella lisä penkkeinä kun enemmän porukkaa, kukan alle sopii myös erittäin kivasti nyt. Lisäksi laitoin yhden "yöpöydäksi", koska sellainen on uupunut koska makkari on hankalan mallinen kuten olen kirjoitellut ja sinne ei ole mahdollista ihan kunnon yöpöytiä laittaa tällä hetkellä. 

Nyt olen tyytyväinen, oli todella mukava maalailla ja loppu tuloskin miellyttää :-)


Touhukasta kesä viikkoa! :-)


32 kommenttia:

  1. Tuli kyllä tosi hienot tuolit ja tykkään kanssa, kun tuo tähti on kuluneen näköinen. :) Kannatti ehdottomasti maalailla, noita jaksaa nyt ihastella pitkään! <3

    Aurinkoista päivää Seija! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni suuresti! <3

      Nimenomaan se kulunut on se juttu ;-) Paljon parempi ainakin nuissa väreissä että tähden jätti noin :-)

      Kyllä uskon että nuita katselee kyllä todella kauan :-)

      Samoin sinulle! <3

      Poista
  2. Vitsi miten hienot tuolit noista tuli! Niin kauniit ja ainutkertaiset kun kenelläkään ei samanlaisia ole :) Ja tuo tähtikuvio on niin hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Emilia! <3

      Se on kyllä se hyvä puoli kun itse tuunailee niin eipä löydy muilta ihan tisman samanlaisia :-) Olen itsekin niin tyytyväinen loppu tulokseen vaikka koko aika pahinta pelkäsin :-D

      Poista
  3. Ihanat tuli! Käteviä, kun sopivat moneen käyttötarkoitukseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :-)

      Sepäs se, todella hyvä puoli kun nyt menee pelkästään koristeenakin että sitten ihan käytössä jos monessa :-)

      Poista
  4. Vautsi tuli kyllä hienot tuolit ja aivan kuin uudet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jonna! <3

      Kieltämättä, tuolit sai niin täysin uuden ilmeen että ovat kuin uudet :-) Eipä tarvitse enään viedä varaston perimmäiseen nurkkaan säilöön tai miettiä kaatopaikalle viemistä :-D

      Poista
  5. Hyvä ajoitus tällä sun kirjoituksella! =) Itsellä ihan sama projekti odottaa inspiraatiota toteutukseen. Maalikin on valmiina vain into puuttuu alkaa töihin.

    Puunväriset jakkarat ois tarkoitus muuttaa vihreiksi. <3 Ehkäpä näistä sun kuvista saan nyt puhtia ruveta toimeen. ;)

    Ihanaa viikon jatkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla että postauksesta oli iloa! :-) Suosittelen lämpöisesti vaan ryhtymään maalaus hommiin, se oli kyllä niin mukavaa :-) Sormet syyhyää vielä kun yksi tuoli odottaa vielä samaa hommaa :-)

      Kuulostaa että teillä tulee niin sinun näköiset tuoleista :-)

      Samoin sinulle! :-)

      Poista
  6. Aww miten upea lopputulos!! Kiitos vinkistä, joutunee ehkä jollain tasolla kopioimaan tuo idea! :) ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kaunis kiitos Jenna! <3

      Tottakai saa ottaa mallia, todella mukava jos postauksesta oli iloa / hyötyä :-) Maalaus homma oli niin mukavaa, kannattaa siihen ryhtyä :-) Sinäkin taisit jo maalaillakin tuoleja kevät talvella, niistä tuli myös niin kauniit :-)

      Poista
  7. Hienot tuli, kiva kulunut ilme jakkaralla. Pointsit siitä, että olet oikeen ajatuksen kanssa ottanut tuunauskuvat. Tämä surkimus kun juuri tuunasi yhden lipaston ja jäi tyystin melkeinpä ennen kuvat ottamatta :( postausta siitä tulossa myöhemmin.

    Mukavaa päivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos Jansku! <3 Ollaan kyllä itsekin tyytyväisiä tulokseen, värit ja kuvio onnistui kuten pitikin :-)

      Olen nykyään kameran kanssa liki joka paikassa niin tässäkin työn touhussa se oli valmiina :-)

      Kovasti odotan tuunaustasi :-)

      Kiitos, samoin! <3

      Poista
  8. Vautsi, tosi kiva idea ja ihana lopputulos. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :-) Täällä myös on hyvin tyytyväinen tuunaaja :-)

      Poista
  9. Ihanat tuolit tuli kyllä! ♥ Taitavia olette. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Masha! :-) Kannatti ryhtyä hommiin ja uusia tuunauksia vaan odottaen :-D

      Poista
  10. Tosi kiva lopputulos, tykkään myös tähden kuluneesta ilmeestä! Moikka taas pitkästä aikaa:D Vihdoin ehdin sunkin luokse kyläilemään, ihanaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos :-) Mukava kuulla sinusta pitkästä aikaa :-)

      Tähden kulunut ilme on kyllä se juttu tässä, olen tosi tyytyväinen itsekin :-)

      Samoin sinne, mukavia kesäpäiviä! <3

      Poista
  11. Tosi kivat tuolit tuli! Mulla on ollut pian vuoden projektina maalata pojan pikkuisiin valkoisiin lastentuoleihin tähdet, mutta en ole saanut aikaiseksi... Saa nähdä tuleeko koskaan tehtyä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle! :-)

      Suosittelen lämpimästi alkaa maalaileen jos vähäänkään ollut mielessä :-) Se oli niin mukavaa ja rentouttavaa puuhaa :-)

      Poista
  12. Aivan ihanat tuolit!<3 Tähti on tosi kiva tuollaisena "kuluneena"!:) Kontaktimuovista saa myös kivasti tehty sabluunoja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso kiitos kauniista kommentista! <3

      Ja kiitos paljon vinkistä, tottapa muuten, täytyykin kokeilla joskus myös sillä tehdä :-) Paperi oli tuohon tarkoitukseen nimittäin todella huono vaihtoehto :-/

      Poista
  13. Ihanat tuolit, noista on käyttöä vaikka mihin! Yöpöytänäkin varmasti aivan ihanat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! <3

      Totta, moneen on jo keksinyt käyttöä ja monessa käytössä onkin :-)

      Poista
  14. IHANA TÄHTITUOLI!! Mä ehkä räjähdän ;D! Haluu kans!!! Ehkä voisin tuollaisen väsää partsille nyt kun saan LASITETUN partsin ;);)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! <3

      Tee ihmeessä, kivaa puuhaa ja miellyttävä loppu tulos, mikäs sen parempaa :-) Kannatan! :-)

      Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...