maanantai 19. syyskuuta 2016

Juuri n y tIloista uuden viikon huomenta! <3 

Viikonloppu onnellisesti takana, ihanine muistoineen. Olen todella onnellinen, kun päästiin pitkästä aikaa käymään vanhoilla kotikulmilla. Välillä aika vie mennessään, ja reissua ei saa järjestettyä " tasaisin väliajoin ", vaikka kuinka haluaisi. Nyt kuitenkin oli oikea hetki, ja tästä ollaan tyytyväisiä, vaikkakin hiukan puolikuntoisena.  
Olen muutamaan otteeseen kirjoitellut hetkessä elämisestä. Tämä on ollut todella mielenkiintoinen aihe ( itselle ), ja samalla on ollut todella ilo sekä lämmittävä huomata kuinka te ihanat lukijat myös samaistutte näihin ajatuksiin. 

Olen luonteeltani suunnitelmallinen, ja tykkään esim. suunnitella tulevan vapaapäivän // yhteisen viikonlopun tms. etukäteen mitä silloin touhuan // touhutaan. Tämä tapa on kulkenut matkassa jo monen monta vuotta, enkä uskokaan siitä ihan helposti pääseväni pois. Se kuitenkin tuntuu itsestä hyvältä, että ajatuksissa tiedän noin suurinpiirtein mitä ko. päivänä tapahtuu. 

Olen kuitenkin halunnut opetella enemmän ja enemmän sitä kuuluisaa hetkessä elämistä, ja siitä hetkestä nauttimista. 
En siis itse pidä pahana jos päivää tai kahta ennen suunnittelen vapaapäiväni, mutta olen koettanut irrottautua että en suunnittele seuraavaa tai peräti sitä seuraavaa vapaata myös. 
Tässä voin sanoa myös jopa onnistuneeni, ja olen tyytyväinen. 
Toisinsanoen, olen halunnut irrottautua liiasta suunnitelmallisuudesta ja liian kauas etukäteen elämisestä. 

Ennen elin hyvinkin paljon etukäteen, ja tällöin se juuri nyt hetki jäi hyvin pieneksi. Odotin aina jo kovasti seuraavaa vuodenaikaa, seuraavaa joulua, seuraavaa kesälomaa tms. Myönnän, toki tähän edelleenkin välillä sorrun, mutta en kuitenkaan samanlailla kun aikaisemmin. 

Haaveet on toki eri asia, ja jokin ajatuksen antaminen tulevaan, mutta pyrin kuitenkin sitä ennalta elämistä välttämään. Ja, täytyy myöntää että näin on paljon parempi. 

Tottakai elämässä on tiettyjä asioita joita pitää sopia // suunnitella etukäteen, mutta ettei anna vielä liikaa arvoa niille jos ne ovat vasta tulossa pitkän ajan päästä. 

Kuulostaako ajatukset tutulta? 
Arjen ilot, reissut, juhlahetket tms. tuntuu paljon paremmalta kun siitä hetkestä nauttii juuri sillä 
o i k e a l l a hetkellä. 
On aivan ihana pysähtyä iltaisin sen teekupin ääreen, rakkaan viereen ja vain olla siinä hetkessä. 

Arjen pienet ihanat hetket! <3

Asia on itsellä vaatinut paljon työtä, mutta nyt taaksepäin katsoen huomaan kuitenkin kulkeneeni ison matkan, toisaalta vähän kuin salaa, mutta toisaalta sen työn kera. 
P.S. Postauksen kuvat ovat parin vuoden takaa kauniilta syysaamulta, jota on aina ilo muistella <3

18 kommenttia:

 1. Olipas kaunis teksti <3 Tiedäthän, että sama suunnitelmallisuus on täälläkin ja siitä yritetään myös päästä lujaa vauhtia eroon. Onneksi onnistumisia on nykyään enemmän kuin vanhaan ajattelutapaan sortuminen. On niin vapauttavaa elää päivä kerrallaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon S! <3

   Muistankin, että tästä on joskus ollut puhetta.
   Kirjoitit todella hyvin, ja kannattaa olla kaikkiin onnistumisiin tyytyväinen :-) Siitä saa hyvän mielen, ja onnistumisen ilo on suuri :-)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Nämä ovat pari vuotta vanhoja kuvia :-) Mutta tälläistä aamua kovasti odotan :-)

   Poista
 3. Itse sorrun kyllä samaan vähän väliä. Rakastan kaikenlaista suunnittelemista, joten tapa on todella tiukassa. Välillä hetkessä eläminen sujuu kuin itsestään. Välillä kuukausien työputken aikana ajatukset vain karkaavat tulevaan lomaan ja perheen yhteiseen aikaan, vaikka siellä arjessa on paljon ihania pieniä hetkiä <3 Toisaalta en haluaisi ajan karkaavan ja haluaisin nauttia siitä mitä on nyt.
  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, itsekin voin todellakin että rakastan tuota suunnittelua! Mutta, tätä ajatusta käymällä läpi askel askeleelta olen pahimmasta päässyt yli. Toki välillä tosiaan tulee sorruttua, mutta onnistumisia on välissä :-)
   Juuri tuo, mitä kirjoitit että ei halua ajan karkaavaan, se on tärkeää! <3

   Kiitos Jenna ja iloista torstaita! <3

   Poista
 4. Itsensä kasvattaminen on hieno asia, sitä vain pystyy vielä tapojaan muuttamaan jos tahtoa löytyy. Mutta eihän kaikkea kannata muuttaa, onhan jotain jonka on hyväksi kokenut, sen sitten säilyttä Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, koko elämä on kasvun paikka. Kirjoitit todella hyvin! :-)

   Kiitos, ja mukavaa viikkoa! :-)

   Poista
 5. Hetkessä eläminen on taito! Itse juuri hieman kauhullakin selasin kalenteria, jokaiseksi viikonlopuksi on ohjelmaa ennen joulua. Tai, yksi viikonloppu on vapaana koko perheellä. Ja, täksi viikonlopuksi olemmekin suunnitellut pidennettyä viikonloppua eli pientä reissua.
  Mutta, hetket teekupin parissa ja sohvalla oman rakkaan kanssa on kyllä ihania. Tai, toisaalta hetket luontoa ihaillen on rauhoittavia!
  Nautitaan jokaisesta hetkestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todellakin taito, isolla teellä! Ja yllättävän kauan on itsellä mennytkin tähän asiaan, että siitä on oppinut ottamaan "kopin". On kuitenkin niin paljon hetkiä ihan arjessakin, josta haluaa nauttia täysillä, eikä niin että hujahtaa ohi.

   Nautitaan ilman muuta! :-)

   Poista
 6. Hienoa että olet oppinut elämään hetkessä! Se on upea taito jota kaikki eivät opi koko elämänsä aikana. Itse työstän edelleen sitä. :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten myös, työstämisen alla on, mutta hyviä kokemuksia kuitenkin jo matkan varrella :-)

   Poista
 7. Kaunis postaus ❤️ Tuttuja ajatuksia täälläkin ja hetkessä elämiseen olen yrittänyt minäkin oppia yhä enemmän. Itselläni ei ehkä niinkään se suunnittelu, mutta itse murehdin paljon asioita etukäteen ja sie vie paljon energiaa ja sen hetkessä elämisen ilon. Joten siitä yritän oppia pois mutta vaikeeta se on :) Ihanat kuvat, saivat kaipamaan sitä ensimmäistä pakkasaamua ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Janina! <3

   Kuulostaa kovin tutulta. Hetki hetkeltä tätä taitoa kohden mennään.

   Tuo murehtiminen on myös kovin tuttua. Ja usein käy niin että ihan turhaan, että asiat kuitenkin järjestyy.
   Tuo oli hyvä pointti ottaa esille! <3

   Täälläkin odotetaan ensimmäistä pakkasaamua! :-) <3

   Poista
 8. Ihania kuvia ja hyvä teksti. Jotenkin löysin itseni monesta kohtaan. Mä oon kova miettimään etukäteen asioita ja missä järjestyksessä jokin tehdään. Ihan turhaan olen rasittanut itseäni, mutta mitä luonteelleen voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon sinulle! :-)

   Sehän se on. Ei sille luonteelle aina voikaan mitään. Ja väkisinkään ei voi yrittää muuttaa. Mutta kokeilla voi rohkeasti, mutta ilman muuta sitten luovuttaa jos ei itse hyväksi tunne :-)

   Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...