Näin yksi päivä instaa selaillessani aivan ihanat kuusi leivokset, ja ne jäivät niin mieleeni, että oli pakko päästä kokeilemaan myös itse.
Joten, mikäpäs sitten oli vapaapäivän kunniaksi upottaa kädet jauhoihin ja alkaa leipomaan jouluista herkkua.
Tein ihan perus ( munattoman ) piirakkapohjan, jonka olen jakanut blogissa useastikin. Samalla ohjeella teen myös gluteenittoman piirakan, korvaan vehnäjauhot vaan gluteenittomilla jauhoilla, eli oikein muuntuva ohje siis!
Voit kurkata sen vaikkapa tästä. Tuossa ohjeessa on toki mustikat mukana, eli ne nyt näin joulun alla pois! Sen puoleen laitoin ripauksen kanelia taikinaan, ja täytyy sanoa, että se oli oikein hyvä lisä :)
Kun pohja oli jäähtynyt ( miten se tuntuikin niin kestävän! ), niin sulatin leivontasuklaata ja pursottelin sitten vain ohuena nauhana leikattujen palojen päälle, ja viimeistelynä sitten koristeet vielä pinnalle. Ja siinä olivat kuusi leivokset valmiina! :)
Täytyy tosin sanoa, että suklaan sulatus ei mennyt ihan kun strömsössä, mutta pienen sotkun jälkeen kuitenkin tuli ihan mieluisa lopputulos, eli loppu hyvin, kaikki hyvin.
Tätä samaa ajatusta voisi myös ajatella vaikkapa mutakakusta tehtäväksi. Tämä juolahti mieleen, kun vielä on mietintä astella millaista herkkua sitä jouluksi sitten leipoisi :)
Onko siellä jo leivottu jouluisia juttuja?
Ihanaa päivää kaikille! <3
Kiitos reseptistä. Tätä testaan varmasti, gluteenittomia leivoksia kun aina tarvitaan!
VastaaPoistaMahtava kuulla Kaisa! :)
PoistaTämä tosiaan hyvin toimii myös gluteenittomana, niin yleensä nykyään teenkin :)
Onpa herkullisen näköisiä leivoksia, nam! Ihanaa joululomaa sinne <3
VastaaPoistaNämä kyllä onnistui hyvin loppujen lopuksi, ja tuli mielestäni kivoja :)
PoistaKiitos Jenni, ja kuten myös teille! <3