tiistai 23. tammikuuta 2024

Se aika vuodesta: ihanat oksat

 


Monille vanhemmille lukijoille ainakin on varmasti tässä vuosien mittaan tullut tutuksi kuinka paljon tykkään erilaisista kukkivista oksista. Tarkennetaan vielä, että varsinkin Magnolian ja Kirsikanoksat ovat niitä ihan ykkös lemppareita joita joka alkuvuosi maljakosta löytyy useamman kerran, toki aina saatavuuden mukaan. 

Onneksi saatavuus on kuitenkin parantunut vuosi vuodelta ainakin omasta mielestäni. Kun mennään taaksepäin n. kymmenenkin vuotta niin saatavuus oli huomattavasti huonompi. Muistan kuinka jossakin instagram kuvassa taisin nähdä ensi kertaa Magnolian oksan ja olihan sellainen saatava, ja se oli jotakin erikoista silloin. Taisi vaan harvoissa kukkakaupoissa olla pieniä eriä silloin tuota ihanuutta. Nykyään näitä molempia oksia löytää hyvinkin ihan kauppa reissulta eli monissa Cittareissa ja Prismoissa on näitä saatavilla. Nämäkin molemmat ihanuudet ovat löytyneet jo nyt alkuvuodesta Prismasta. 

Kannattaa myös laittaa rohkeasti toivetta "omalle kaupalle", koska valikoimissa on varmasti eroa myös liikekohtaisesti. Aina siis kannattaa ehdottomasti kysyä! 

Viime vuonna Magnolian oksia oli hyvin saatavilla myös Cittarin puolella ( jossa itse enemmän asioidaan ) , mutta tänä vuonna ei omalle kohdalle ole vielä osunut. 

Muutama vuonna myös Plantagenissa on ollut ihan valtavan suuria Magnolian oksia, ja jos sellainen alkaa kukkimaan niin voi hyvät hyssykät! 

Aikaisemmin myös Bauhausista on löytynyt ainakin Kirsikanoksia sekä kovin kaunista pientä keltakukallista oksaa. Kukkimisen kannalta oleellista on tuore ja lämmin vesi. Melkein jopa kuuma. Itse pyrin vaihtamaan varsinkin alkuvaiheessa ( kun oksat nupussa vielä ) päivittäin uuden ja siis kovin lämpimän veden oksille. Virkiste kannattaa laittaa tottakai mukaan myös, jakaa vaikka kahteen osaan pussi tai sitten sokeria tiputtaa hieman joukkoon jos ei ole kukkavirkistettä. 

Uusia imupintoja kannattaa myös leikata hieman vaikka parin päivän välein, tällä voi olla myös kukkimiseen vaikutusta. Valoisa paikka jossa oksat saavat päivän valoa on myös ehdottomasti avuksi!

Kirsikanoksissa pyrin valitsemaan vihreitä pulleita nupullisia oksia, tällöin ne melko suurella todennäköisyydellä aukeaa. 

Tässä olisi muutamia vinkkejä oksiin ja mistä niitä kannattaa hankkia :) Toivottavasti tästä oli iloa ja apua! 


Mukavaa talvista viikon alkua! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...