Leppoisaa alkanutta marraskuuta!
Harmaita päiviä on riittänyt viime aikoina enemmän kun omaan tarpeeseen, mutta ei anneta sen liioin haitata. Marraskuussa(kin) on omat hyvät ja ihanat puolensa, eiköstä vaan?
Vaikka olenkin viimeisen päälle syysihminen, niin toki marraskuu ei ole niistä se lemppari kuukausi vaan sieltä häntä päästä, silti marraskuuta vastaan ei ole mitään. Kuitenkin muutama vuosi sitten marraskuukin aukesi itselleni aivan eri silmin kuin mitä sitä itse olin ennen katsonut ja nykyään voin sanoa kyllä pitäväni marraskuusta ihan eri tavalla.
On ihana alkaa tunnelmoimaan ajoissa ( jos on se tunne! ) ei tietenkään pakolla. Ja tuo tunnelmointi on aika laaja skaala: kuumia kupposia juomaa, joululehtiä, torkkupeiton alla vietettyjä hetkiä, kausivalojen laittamista, jouluisien makujen testailua, askarteluja, leppoisaa musiikkia ja jouluisia sarjoja sekä leffoja tietenkään unohtamatta!
Eikös siinä ole jo paljon aineksia torjumaan marraskuun harmautta? :)
Ostin hiljattain kaupasta glögikuula joulutortun ja se oli kyllä ehdottomasti mieleeni! Empäs ollutkaan taas tullut ajatelleeksi, että niistäkin ( siinä missä vihreistä kuulista ) voisi tehdä torttuja!
En ole henkilökohtaisesti itse oikeastaan minkään kuulien ystävä, mutta glögikuulat ovat ehdottomasti parhaita näistä ja näihin torttuihin ne sopivat todella hyvin. Hieman erilaisia kun perinteiset, mukavaa vaihtelua!
Joten se oli vapaapäivän aamuna eilen ryhdyttävä tuumasta toimeen. Tässäkin oli ihan loistava keino torjua harmaata keskiviikko päivää kun uunista alkoi tulla joulun tuoksua.
Onneksi katsoin ennen leipomista hieman vinkkiä tälläisten torttujen tekoon. Nimittäin olisin varmaan laittanut kuulan ihan eri päin ja ties mitä sitten olisikaan tullut.
Kuula puolitetaan ja laitetaan tortun päälle sileä puoli ylöspäin. Kuulalle kannattaa tehdä pientä koloa torttuun, koska se saattaa helposti luiskahtaa pois paiston aikana. Tämä kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon!
Sitten ei kun leipomaan! :)
Laitoin tortut tarjolle ihanaan uuteen Ernst vuokaan, joka on muuten ihan yksi lemppari nykyään! Tähän olen ehtinyt tehdä myös omenakauratosca paistoksen ( jota on muuten tullut tehtyä usein tänä syksynä! ) ja tähän saa tehtyä hieman isommallekin porukalle sen oivasti. Instan puolella onkin tästä jo kuvia vilahtanut.
Tässä muuten nyt elellään hieman sellaista mukavaa välivaihetta, että hiljalleen on kiva alkaa laittamaan joulua jo esille, mutta silti ihana syksykin saa vielä näkyä. Joulun suhteen tänäkin vuonna mennään vähemmän on enemmän periaatteella, mutta pienelläkin saa laitettua niin mukavasti tunnelmallisen joulun kotiin :)
Kaivelin vapaalla jo hieman paperitähti varastoja ja nyt onkin mietinnässä että mitkä tähdet tänä vuonna päätyy ikkunaan.
* yhteistyössä: Ernst
-horz.jpg)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)