tiistai 5. tammikuuta 2016

VapaallaVuorotyötä pitkään tehneenä arkivapaista osaa ottaa oikealla asenteella ilon irti. Välillä jopa niistä ykkös vapaista, vaikka toki ne myös välillä rankkojakin on. En kuitenkaan osaisi ajatella tekeväni ihan " perus " 8-16 työtä arkisin ainoastaan. Nautin siitä, että arkenakin on vapaita ja omaa aikaa. Nautin myös siitä, että välillä saa mennä iltavuoroon, ja aamu on aikaa ottaa rauhassa ja hoitaa asioita. Myös viikonloppuja on mukava tehdä välillä, sitten taas se yhteinen vapaa viikonloppu onkin " juhlaa " kun sen aika koettaa. :-) 

Eilen viettelinkin juuri mainitsemani ykkös vapaan, ja mukavastihan se meni, toki myös nopeasti. Aloin suunnitella kotiin talvisempaa sisustusta, kun pian minäkin kerään loputkin joulun ajan jutut pois, ehkä jotain kuitenkin vielä jätänkin?! 
Päivään mahtui myös pakkas ilmassa reippailua, pieni kauppareissu alennus myynneillä, blogi hommia, ja pyykinpesua. 

Näiden jälkeen olikin mukava käpertyä sohvalle, ja napata viltin alle kuuma teekupponen mukaan, ja paneuduin vielä joulukuussa ostettuihin sisustuslehtiin, koska ne jäi hieman selailu asteelle silloin.

Alkuvuodesta saa myös herkuttelu jäädä vähemmälle, mutta pienet hetket sallitaan silloin tällöin. Teekupposen kera maistuikin paistopisteeltä napattu ihana korvapuusti, lemppari värillä! 

Voisin todeta, ei ollenkaan hassumpi vapaapäivä! 

30 kommenttia:

 1. Arkivapaat on kyllä huippuja! Jotenkin ne tuntuu paljon pidemmille kuin viikonloppuvapaat :)
  Mukavaa työpäivää, itsekin lähden ajelemaan töihin päin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä on oma hyvä puolensa, ja se tunnelmansa :-) Tykkään kovasti! :-)

   Ja tuon muuten allekirjoitan täysin, esim ti-ke vapaa tuntuu useinkin kovinkin pidemmältä kun tosiaan la-su. :-)

   Mukavaa pakkaspäivää!

   Poista
 2. Itseki ennen äitiyslomalle jääntiä ajattelin, että arkivapaat olis super hyvä juttu silloin oikeasti pystyy hoitamaan niitä asioitakin, joita viikonloppuisin on sula mahdottomuus :) Joten kyllä, puolensa ja puolensa siinä että arkisin on myös vapaata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepäs se, näin se menee. :-) Puolensa ja puolensa tässä. Onneksi kuitenkin moni pystyy valitsemaan sen oman parhaan vaihtoehdon :-)

   Asioiden hoitaminen on kyllä arkisin kiireettömästi luksusta :-)

   Poista
 3. Vuorotyössä on kyllä omat hyvät puolensa :)

  VastaaPoista
 4. Arkivapaissa on kyllä oma viehätyksensä, tykkään kanssa ja jotenkin tulee hoidettua enemmän asioita ja onhan se toki helpompaakin silloin. Mukavaa työpäivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin, samaa mieltä. Todellakin tulee hoidettua enemmän asioita! :-) Sen olen näiden vuosien aikana huomannut :-)

   Kiitos, ja tsemppiä arjen paluuseen! <3

   Poista
 5. Me pidetään useinkin vapaita arkipäivinä. Eipä ole aina niin paljon ruuhkaa jos jonnekin lähtee :)

  VastaaPoista
 6. Arkivapaat on kyllä ihania, minäkin saan viettää vielä noita maanantaina vapaana ja se on kyllä mukavaa :) Ihanaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ihana juttu :-) Viikonloppu pitenee mukavasti, ja saa aloittaa viikon rauhaksiin :-) Arkivapaiden ilo! :-)

   Mukavaa pakkaspäivää! <3

   Poista
 7. Kuulostaa tosi kivalta vapaapäivältä. Filtin alle on erityisen mukava köllähtää touhuamisen jälkeen. Ihania kuvia myös - teetä on selvästi ilmassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vapaa oli kyllä onnistunut kaikinpuolin :-) Sujahti kivoissa merkeissä :-)

   Kiitos paljon kauniista sanoista! <3

   Poista
 8. Ihanalta kuulostaa vapaapäiväsi! On muuten hassua kuinka joillekin vuorotyö sopii ja joillekin ei. Itse en voisi kuvitella muuta kuin perustyötö toimistoajoilla. Mutta onneksi jokainen voi päättää mitä töitä tekee ja mikä sopii juuri itselleen parhaiten :)

  Kivaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistunut vapaa, ja seuraavaa odotellessa ;-)

   Totta, kaikille se ei sovi, olen jutellut myös asiasta ja toiset tosiaan nauttii perus työajasta yhtä paljon kun itse tästä epäsäännöllisyydestä :-) Hih. Onneksi tosiaan paljon pystyy itse vaikuttamaan ja saa tehdä mieleistä työtä :-)

   Koetetaan tarjeta, iloista pakkaspäivää! <3

   Poista
 9. Täällä toinen vuorotyöläinen ja kyllä tässä on puolensa :)

  VastaaPoista
 10. Ihana vapaapäivä sinulla ollut <3 Itse olen tehnyt myös pikälti yli kymmenen vuotta vuorotyötä joten tutut ajatukset arkivapaista, niistä oppii nauttimaan ja viikonloppuvapaita arvostamaan ihan eri tavalla myöskin. Mukavaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistunut vapaa oli kyllä :-) Kovasta pakkasesta huolimatta :-)

   Kyllä ehdottomasti, nuita yhteisiä viikonloppuja osaa todella a r v o s t a a kun se ei ole ihan joka viikonloppu! :-) Itsellä on tällä hetkellä todella hyvä tilanne, kun teen pitkää viikonloppua niin useampi vapaa, mutta tämä on todella loistava ratkaisu :-)

   Iloista pakkaspäivää! <3

   Poista
 11. Peukku arkivapaille! Mä oon tehny 3-vuototyötä/yötyötä kohta 16 vuotta ja kovasti kutkuttaisi kokeilla normaalia 8-16 työtä. Mutta eipä taida olla mahdollista meillä, joten ehkä paluu yököstä "normaaliksi 3-vuorotyöläiseksi" on riittävän suuri muutos elämääni tällä hetkellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, täälläkin peukku!

   Siinä on varmasti todella iso muutos kanssa. Ihan oma rytminsä kun vakiyökkönä muovautuu. Mutta toivottavasti on mukava muutos, ja pääset loman jälkeen uuteen arkeen kiinni hyvin :-)

   Iloista lomaa! <3

   Poista
 12. Täällä ilmoittautuu uusin lukijaksesi klikkautunut:)
  Loppiaisterkkuisn SisustEllen<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, ja lämpimästi tervetuloa! <3

   Iloista päivää! <3

   Poista
 13. Mukavan kuuloinen päivä <3
  Ja nyt tekee mieli pullaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein mukava ja hyödyllinenkin vapaa :-)

   Nyt vaan ehdottomasti pullaa tekemään // paistamaan :-)

   Poista
 14. Arkivapaat on ihan parhaita! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat kyllä ihania! <3 Tämä on itselle niin oikea ratkaisu :-)

   Poista
 15. Ikävä on arkivapaita!!! Tein melkein 18-vuotta vuorotyötä, mutta sitten työt loppuivat, ja nyt olen pari vuotta tehnyt päivätyötä. Olihan se rankkaa, mutta kyllä tekis mielellään vuorotyötä. Muutenkin kokoajan katselee uutta työtä, mutta kyllä ne niin kiven alla nyt on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä onkin juuri se, että puolensa ja puolensa. Ja mikä sitten sopii kenellekin :-) Toivottavasti sinä vielä pääset vuorotyön pariin, kun se oli mieluista! :-) Tiukkaa aikaa nyt eletään, mutta toivotaan parasta! :-)

   Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...