tiistai 12. syyskuuta 2017

Omppu juttujaHuomenta tähän syksyiseen tiistaihin! :) 

Omppuaika on syksyssä yksi jota aina odotan t o d e l l a paljon. Siitä oikeastaan itsellä syksy kunnolla pääsee alkamaankin. Mitä syksy olisikaan ilman omppuherkkuja? 

Niin ihana kun ( kotimaisia ) omppuja onkin nakertaa sellaisenaan, niin aivan ihanaa on upottaa kädet jauhoihin myös ja tehdä erilaisia omenaherkkuja. 
Ensimmäiset kotimaiset omput tuli ostettua kaupasta, mutta mikä ilo olikaan kun sunnuntaina sain kerättyä vanhempien kuota pärekoriin myös näitä ihania vihertäviä herkkuja! 

Vettä sateli hiljakseen, joten parhautta oli vetää kumpparit jalkaan ja hipsiä omenapuiden alle korin kanssa. Nautin suunnattomasti tästä ihanasta syksyisestä hetkestä. Ne arjen pienet ilot! :) 
Perjantaina leivoin ensimmäiset omppumuffinsit, ja niillä herkuteltiin viikonloppuna. Seuraavaksi olisikin varmasti vuorossa omenakaurapaistos, johon löysin viime syksynä super herkullisen ohjeen! Se kyllä vie kielen mennessään! :) 

Joko siellä on herkuteltu omppuherkuilla? 


8 kommenttia:

 1. Omppuja ei olle vielä poimittu, pääosin kun ne ovat meidän taloudessa vain mun herkkua, mutta jahka nuo sateet vaan hellittää... Ajattelin pakastaakin jonkun verran tuoretta kotimaista, jos marjojakin niin miksei omenoitakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo muuten kuulostaa hyvälle, eipä ole tullut mieleen, mutta aivan totta puhut! :)

   Poista
 2. Kotimaiset omput ovat niin parhaita 🍏 Harmi että täälläpäin aika huono sato tänä vuonna, mutta täytyy turvautua kaupan omeniin jos ei muuta sillä omenakaurapaistosta on pakko saada 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, ne on niin herkullisia! :)

   Vanhemmillani oli myös ihmeen huono sato, onkohan nyt yleisesti jokin huono omena vuosi?!

   Poista
 3. Eilen juuri miettisin, että pitäiskö viikonloppuna tehdä omenapiirakkaa, kun olisi vapaatakin. :)

  VastaaPoista
 4. Omenat on ehdottomasti parhaita juurikin nyt! <3

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...