perjantai 17. toukokuuta 2019

Rennosti vapaalla?Niin sitä ollaan taas loppuviikossa, ja toukokuun puolivälikin jo onnellisesti ylitetty. Kesä tekee tuloaan kovasti. Eilen lenkillä ensi kertaa tuoksui selvästi k e s ä! 

Täällä on takana pari vapaapäivää, jotka ajattelin ottaa kohtuu rennosti, mutta kummasti ne päivät kuitenkin täyttyi kaikenlaisista pienistä hommista. 

Tästä päästäänkin oivasti vapaapäivien ajatukseen josta olen luvannut kertoa. 
Aloitin vuoden alusta tekemään 75% työaikaa pitkän harkinnan jälkeen, ja siis nyt ajatuksia tästä uudesta kokemuksesta hieman. 

Ihan ensimmäiseksi on sanottava, että ratkaisua en ole katunut k e r t a a k a a n! Ratkaisu lyhyemmästä työajasta ( vuorotyössä ) on ollut yksi elämäni parhaimpia päätöksiä. 

Takana on siis nyt reilu neljä kuukautta tätä "uutta työaikaa", joka siis jaksotyössä meinaa n. yhtä ylimääräistä vapaata per viikko laskennallisesti. Kolmen viikon listalle vapaita tulee yhteensä 10. Vapaathan ei mene tokikaan tasaisesti viikottain, vaan tuo 10 vapaata tasoittuu kolmeen viikkoon miten milloinkin. 

Ajatuksena kun aloin tekemään tätä lyhyempää työaikaa oli, että jokainen vapaapäivä ei olisi niin kiireinen. Mutta... tässä on vielä petraamista itsellä, ja harjoittelua, että välillä asioiden kannattaa myös antaa olla, eikä kaikkea tarvitse tehdä just nyt! Uskon, että tähän tekstiin tulen palaamaan vielä kerran jos toisenkin kun tätä harjoittelen. 

Toinen ajatus oli, että suunnistaisin johonkin valokuvaus kurssille kun aikaa on enemmän, mutta tämäkin on vaiheessa vielä. Mutta, joku päivä vielä! :) 

Kolmas ajatus oli, että ehtisin antamaan aikaa enemmän läheisille ja tärkeille, ja tähän olen tyytyväinen. Vanhoille kotikulmille mm. on ollut nyt enemmän aikaa mennä, ja tämä lämmittää mieltä kovasti. 
Sensijaan meidän Alma osaa ja ottaakin kyllä niin rennosti. Alma todellakin nauttii nukkumisesta, joten tästä on oiva ottaa mallia. 

Ne päivät kun olen ehtinyt menemään hetkeksi päikkäreille, ja vähintään toinen karvatassu tulee viereen, niin voi ihanuus niitä hetkiä. Mikäs siinä hetki torkahtaessa, kun toinen kehrää vieressä :) 


Näissä tunnelmissa leppoisaa alkavaa viikonloppua! 


8 kommenttia:

 1. Ajan ostaminen omaan jaksamiseen on sijoitus, jota ei koskaan tarvitse katua. Ja se sijoitus kasvaa korkoa päivä päivältä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on niin hyvin ( jälleen! ) sana hallussa! <3 Kiitos! :)

   Poista
 2. Kyllä nuo lemmikit osaa sen jalon taidon <3

  VastaaPoista
 3. Ihana kun olen uskaltanut lähteä tekemään lyhyempää työviikkoa ja "ostanut" näin itsellesi aikaa. Olen tehnyt itse jo pidempään lyhennettyä työviikkoa ja on ihanaa kun aamulla ei tarvitse lähteä niin aikaisin liikenteeseen tai sitten voi lyhentää päivää iltapäivällä. Eilen lähdin kotiin aikaisemmin ja ehdin nauttimaan päiväkahvit terassille. Ihana kesä, lämpö ja aurinko! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa todella paljon hyvästä kommentista! <3

   Pitkä oli harkinta, mutta joskus jotain asioita on toki hyvä puntaroidakin. Onneksi tätä ei ole tarvinnut katua yhtään, vaan päinvastoin! :)

   Kuulostaa todella hyvältä, ja olen iloinen, että pystyt myös tekemään lyhyempää viikkoa. Nimittäin, jos kuka tahansa empii, niin ainakin itse voin suositella vahvasti jos vähääkään siltä tuntuu :)

   Kaunista viikon jatkoa! <3

   Poista
 4. Kyllä kissa osaa nauttia hyvästä paikasta sekä lämmöstä.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...