perjantai 3. syyskuuta 2021

Uunipäärynät

 


Kun kesä alkaa taittaa syksyksi, huomaan selvästi, että piristyn valtavasti silloin. Silloin näen ympärilläni kaikkea kaunista, ja niin moni asia inspiroi tähän aikaan. Ihan lähtien esimerkiksi kaupassa: kun värit tuotteissa alkaa vaihtua tummemmiksi ( vaatteet, sisustus jutut ) ja oikeastaan se kaikki mitä siellä ympärillään näkee. Samoin sisustuslehdet ovat parasta luettavaa ja iloa silmälle tähän aikaan juuri. Voisin katsella syksyn henkiviä kuvia loputtomiin hymy huulilla!  Uskon, että monelle käy keväällä tämä sama ilmiö, että "herää" silloin ja se kaikki mitä ympärillä näkee silloin on kovin inspiroivaa. 

Oltiin vielä kesälomalla kun luin uusinta ( elokuun numeroa ) Koti ja Keittiö lehdestä. Siinä juuri kävi tuo yllä mainitsemani ilmiö, niitä kuvia ja tunnelmia olisin voinut vaan katsella ja katsella. Syksy olisi tulossa selvästi!

Lehdessä oli aivan mahtavan kuuloinen resepti uunipäärynöistä. Ohje kuulosti kovin herkulliselta ja ehdottomasti kokeilun arvoiselta, vaikka allekirjoittanut ei olekaan päärynöiden suurin ystävä.  Ohje kuitenkin meinasi jo hieman unohtua, tarkoitus kun oli tehdä tätä joku viikonloppu aamu rauhalliselle aamiaiselle. Vihdoin kuitenkin muistettiin tämä ja viime sunnuntaita ohje pääsi testiin! 
Ohje tähän herkkuun löytyy yllä olevasta kuvasta. 

Itse oikaistiin sen verran, että käytettiin valmista granolaa, eikä siis tehty tuon ohjeen mukaan. Ollaan nimittäin kevät-talvella löydetty aivan super herkullinen Puotilan granola, joka on onneksi myös gluteeniton, joten sopii molemmille. Se sopi tähän(kin) tarkoitukseen siis oikein mainiosti! 

Ripautin muuten vielä kanelia tämän herkun päälle, ja se oli kyllä ehdottomasti piste iin päälle. Kaneli kun on yksi herkku, jota tulee tähän aikaan vuodesta laitettua yhteen jos toiseenkin tarkoitukseen! 

Täytyy sanoa, että kyllä sunnuntai aamu alkoi siis oikein herkullisissa merkeissä, ja tästä tuli kyllä uusi herkku meidän perheelle. Ajatuksena oli myös kokeilla tätä jälkkäri tarkoituksessa vanilja kastikkeen kanssa. Varmasti huippu hyvää niinkin. Täytyy sanoa, että johan tässä alkaa odottamaan sunnuntain rauhallista aamua, koska ajatuksena olisi tehdä uudelleen tätä :) 

Uusia reseptejä on kyllä aina niin mahtava löytää. Ihan niin arki kun viikonloppu ruoaksikin ja unohtamatta jälkkäri reseptejä. Välillä kun tuntuu, että sitä tulee viikosta toiseen tehtyä aina niitä samoja ruokia, vaikka maailma on ruokia täynnä. Uskon, etten ole ihan ainoa tämän ajatuksen kanssa! 

Täällä olisi edessä hieman juhlia viikonlopulle, pariinkin otteeseen itseasiassa. Tosin, hieman varoen kuitenkin täytyy ottaa, nimittäin miehellä on tänään parinkin viisauden hampaan poisto, joten katsotaan miten kaikki sujuu. Onneksi kuitenkin rakastamme kotoilua, joten jos kovin kivuliaaksi tulee, niin oma koti kullan kallis <3 Näissä herkullisissa merkeissä nyt toivottelen kaikille teille ihanaa alkavaa viikonloppua, JA hei, ihanaa alkanutta syksyä! Vihdoin syksy on täällä! <3


2 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä :) Meidän pienehkö puu tuottaa niin paljon päärynää, että ei aina tiedä mitä niille tekisi. Vaikka kavereille lahjoitellaan. Tämä lähtee siis testiin mitä pikimmin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän, ihanko totta! :) Vaikka olenkin suuri omenien ystävä, niin nyt kuulostaa niin mukavalta tuo päärynäpuu! :) Nams! Mahtava kuulla! :) Kannattaa ehdottomasti kokeilla, me ihastuttiin tähän reseptiin oitis, ja kuinka ihana näillä olikaan aloittaa viikonloppu aamu rauhassa :)

      Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...