maanantai 30. elokuuta 2021

DIY- vinkki: Marimekko jakkarat

 Pitkästä pitkästä aikaa blogin puolelle DIY- vinkkiä. 
Vaikka tälläisiä kaikkia on niin kovin kiva puuhailla, niin ihan liian harvoin tulee nykyään tartuttua tuumasta toiseen. Toki toisaalta myös tälläiset menee hieman kausiluontoisesti itsellä, mm. lomille tai pidemmille vapaille tulee mietittyä pieniä projekteja. Ehkä niitä siis todellisuudessa tulee tehtyä, mutta tosiaan hieman "ryppäittäin", ja siksi tuntuu, että liian harvoin :D

Kuten myös näiden jakkaroiden tuunailu oli mitä oivinta loma tekemistä. Tosin, ideankin sain vasta lomalla, että tätä projektia ei onneksi tarvinnut tämänkään hätähousun odotella liioin. 
Sen verran hätäinen olin aloitus vaiheessa, etten huomannut ottaa jakkaroista kuvaa "ennen" vaiheessa, mutta siis kyseessä on meidän n. 8 vuotta sitten edellisen kerran tuunaamat ihan perus jakkarat. Kaivelin vanhaa postausta aiheesta ja voit kurkkia sen tästä

Eli tosiaan näistä vanhoista jakkaroista lähdettiin tuunaamaan uutta, ja paremmin tähän päivään sopivaa meille. Näinhän se menee, aika aikaansa kutakin. Olin nimittäin jo heittämässä vallan pois nämä jakkarat, mutta mies oli sitä mieltä että säästetään. Sitten jossain vaiheessa lomaa tuli tämä idea ja voi onneksi näitä ei tullut täten heitettyä pois! Siinä oli ilo ylimmillään! 

Nämä tosiaan oli maalattu silloin 8 vuotta sitten, mutta maali oli aavistuksen siniseen taittava, joten maalailin ne ihan puhtaan valkoisella kertaalleen. Jos tarkkoja ollaan, niin yhden kerroksen olisi voinut maalata vielä, jotta alkuperäinen maali olisi peittynyt, mutta sen verran olin hätäinen, että jätin sen ( kenties ) odottamaan parempaa hetkeä. 

Toisen jakkaran halusin tehdä ehdottomasti Marimekko logo kuosista, joten tuon kulta-valkoisen Marimekko kassin leikkelin nyt tähän projektiin sopivaksi. Onneksi nuita kasseja on tässä matkan varrella kertynyt, niin ei haitannut leikellä yhtä versiota. 

Toiseen jakkaraan sen sijaan käytiin ostamassa syksyn uutta väriä Unikosta, samalla kun haettiin pehmustetta kangaskaupasta. Sittempä olikin kaikki tarvikkeet kasassa ja ei kun hommiin. 
Kun jalat oli maalattu ja kuivumassa, niin oli aika leikellä sopivan kokoiset kankaat jakkaroihin, ja samoin myös vanu pehmusteeksi. 
Kangaskaupassa ei ollut sillä hetkellä kovin paksua vanua saatavilla, joten laitoin kaksinkerroin ohuemman vanun. Se on ihan riittävä, jos ei nyt ihan tosi pehmeää jakkaraa halua. 

Sitten vaan vanupaikalleen ja kangas päälle ja niittipyssyllä kiinni. Ja valmista tulee nopeasti. 
Jos haluat vielä tarkemmat ohjeet, niin instan puolelta @tiia_diy tilillä löytyy videon pätkä jakkaran tuunauksesta! 

Ja ei kun jalat takaisin paikalleen, ja homma on valmis ja tyytyväinen mieli kaupan päälle! Ihanat syksyynkin niin sopivat jakkarat valmistuivat ja kelpaa olla taas näkösellä, että käytössä! 

Sen verran itse jäin tähän hommaan koukkuun, että kovin tekisi mieli vielä yksi jakkara tuunailla. Yksi siis löytyisi vielä varastosta, mutta puunväriset jalat olisivat vielä ihan aavistuksen mieluisammat. Joten nähtäväksi jää, tuleeko vielä yksi jakkara tähän joukkoon! :) Mukavaa elokuun viimeistä viikkoa! Se alkaa virallisesti syksy tällä viikolla! JES! 

2 kommenttia:

  1. Tämä on kiva idea. Näin tämän ensin Tiian ig tilillä ja ajattelin että voisi itse myös kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Eikös olekin :) Tulee niin kivan näköisiä ja ajattomia :)

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...