torstai 9. syyskuuta 2021

Yhdessä vai kahdessa kerroksessa?

 Kuvailin viikonloppuna pitkästä aikaa paria lempi kohtaa kotona: eteistä // rappusia. 

En edelleenkään voi liiaksi olla iloinen tilavasta eteisestä, kun muistelen vanhan kodin kapeaa ja pientäkin eteistä. Eteinen tuo siis edelleen todella paljon iloa ihan joka päivä, ja siitä on saatu tehtyä myös todella toimiva kaikinpuolin. 

Tässä kuvailun lomassa kuitenkin tuli mieleen hyvä postaus aihe, kun asian äärellä olin: nimittäin asia joka varmasti jakaa ja kuuluukin jakaa mielipiteitä suuntaan jos toiseenkin. Ja tottakai sen lisäksi että jakaa mielipiteitä, niin kaikilla on tottakai lisäksi omat tarpeet jotka tuovat asiaan oman kantansa. 

Mutta siis kysymykseni kuuluu: Onko koti mukavampi yhdessä vai kahdessa kerroksessa? 

Itse olen asunut lapsuuteni yksi kerroksisessa omakotitalossa, sittemmin välissä kahdessa eri kerrostalo asunnossa ja nyt olemme vuoden asustelleet kaksi kerroksisessa paritalossa. 

Leijonan osan olen elämästäni siis asunut yhdessä kerroksessa, mutta jo lapsuudesta on muistikuvia, kuinka pidin taloista jossa oli kaksi kerrosta tai edes muutaman rappusen asettama taso ero. Kuinka hienoja ne lapsen silmissä olikaan! Sitä en osaa tarkemmin kuvailla mikä siinä jo lapsena oli viehättävää, ja tämä sama tunne on kulkenut matkassani aina tähän päivään asti. 

Yksi merkittävä asia uutta kotia miettiessä siis olikin, että asunto olisi kahdessa kerroksessa mieluummin. Tottakai moni asia vaikuttaa, mutta tämä oli yksi toive kuitenkin listalla, jos asunto on muuten kaikinpuolin meille sopiva // toimiva. 

Vuosi on nyt kulunut kaksi kerroksisessa kodissa asuessa, ja nyt kaiketi uskaltaa sanoa, että asiasta on hieman jo kokemusta.  Edelleenkään en osaa kertoa tarkemmin miksi kaksi kerroksinen koti tuntuu juuri oikealta. Mutta kaikkiin asioihinhan ei olekaan vastausta. Ehkä tämä on vaan yksi unelma joka on kulkenut pitkän matkaa elämässäni, ja siksi se on juuri oikea ratkaisu. :) Tai ehkäpä ikkunoista on mukava katsella maailmaa eri tasoista, en osaa sanoa. Mutta näin on juuri hyvä. 

Olisi mukava kuulla sinun mielipide asiaan? :)
4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Ei mitään erityisen vahvaa mielipidettä löydy... Meillä on juuri nyt kaksi asuinkerrosta ja minä kyllä pidän. En sit tiedä, jos kepeillä pitäis kulkea jonkin aikaa tai muuta vakavaa. Mutta juuri nyt, toimii meillä. Ja tarvittaessa saa rauhaa itse kukin, jos on eri kerroksessa. Sekin on joskus ihan tarpeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos todella paljon :)

   Se on totta, kaikenlaisia ajatuksia kun päässä aina menee, niin olen itsekin miettinyt, että jos olisi jokin jalka vaiva niin toki kaksi kerrosta tuottaa omat haasteensa siinä. Onneksi nämä ovat kuitenkin ääri tapauksia, ja ehkäpä sitten tavalla tai toisella selviäisi :)

   Tuo on myös hyvä pointti. Kahdessa kerroksessa saa todellakin hyvin rauhaa ja tila jakautuu täten kuin itsestään. Se on myös hyvä asia kahdessa kerroksessa :)

   Poista
 2. Lapsuudenkodissani oli kaksi kerrosta (plus kellari jossa sauna). Olen asunut myös 17 vuotta kerrostaloissa yhdessä kerroksessa. Nyt asun omakotitalossa, jossa on kolme kerrosta; yläkerrassa aulan ja ison kylppärin lisäksi kolme huonetta, maanpinnan tasossa eteisen ja keittiön lisäksi kolme huonetta ja lasikuisti ja kellarissa saunan ja kylmäkellarin ja kellarikäytävän, pannuhuoneen, parin varastohuoneen lisäksi takkahuone. Tässä olen asunut jo 13 vuotta ja vähitellen olen alkanut taas haaveilla kahdesta tai jopa yhdestä kerroksesta. (Vaikka rakastankin parvekkeita!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavia kokemuksia erilaisista asunnoista sinulla! :) Olipa mukava kuulla, kiitos kun jaoit kokemukset :)

   Kaikissa on tottakai juuri ne hyvät puolensa, ja ilman muuta elämässä kun tilanteet ja vaiheet vaihtuvat, niin täten myös tarpeet vaihtuvat :) Ja näinhän sen kuuluukin mennä.

   Voin myös uskoa, että jos on ikänsä asunut pitkään kahdessa kerroksessa, niin yksi kerros voi tuntua todella luksukselta :)

   Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...