keskiviikko 29. marraskuuta 2023

DIY - sammal hyasintit

 


En ehkä liene ainoa jolla on näin joulun alla sata ja yksi ideaa mitä haluaisi tehdä  ja kokeilla?! 

Miten minusta kuitenkin tuntuu, että tänä vuonna ideoita tuntuu olevan vielä enemmän kun aikaisemmin tai yleensä. Mutta, olen myös ehtinyt toteuttaa useamman idean mikä on myös harvinaista. Yleensä ei vaan ole aikaa, tai asia jää kesken tms. Että sinänsä hassua koko tämä juttu tänä vuonna. 

Jouluisia ideoita aloin katsella jo hyvissä ajoin tuossa syksyn mittaan ja instassa tulee tallennettua mukavia ideoita nykyään tai otettua kuvakaappaus muistoksi. Aina kun on sitten ollut pienikin "vapaa hetki" niin on pitänyt vaan laittaa tuumasta toimeen ja näin sitä on ehtinyt syntymään jo muutamia juttuja. Mainittakoon kuitenkin, että yhdet joulupallot ovat vielä tarvike asteella, vaikka hyvissä ajoin syksyllä jo kaiken hankin. Että ei toki kaikessa ole päästy loppuun asti! Nyt kuitenkin yksi idea jakoon tänne bloginkin puolelle, joka itsellä on ehdottomasti yksi tämän joulun juttu! Tosin, katsellessani vanhoja ideoita puhelimesta, niin tämä on ollut jo muutaman vuoden ajatuksissa kokeilla. 

Tykkään todella paljon hyasinteista ( ts. sipulikukat ovat ihastukseni ) ja katselenkin aina innoissani erilaisia asetelmia näistä. En kuitenkaan voi sanoa olevani itse mitenkään kovin pro tekemään upeita asetelmia, joten kohtuu yksinkertaiset niiden tarvitsee itselle olla. Ja tässäpä yksi sellainen idea muille sielunkumppaneille ja tottakai ihan kaikille jotka tästä innostuu! 

Otin hyasintin suojapurkista pois ja hieman suurimpia irto multia ravistin pois sekä pisimpiä juuria. Sen jälkeen aloin kiertämään mullan ympärille sammalta ( ostin valmiina Plantagenista, luottotuote! ) ja rautalangalla koko komeus kiinni. Koristeeksi halusin laittaa vielä nauhan, joka minusta viimeisteli nuo sintit :) Tein nämä jo reilu pari viikkoa sitten ja ovat edelleen todella hyvänä. Olen muutamia kertoja suihkepullolla hieman kastellut tuota sammalta ja eipä sitten ole muuta vaatinutkaan. 

Itsehän tykkään sinteistä juuri eniten juuri näin supussa, eli avautumisesta en osaa sanoa tai vaatisi kenties enemmän kastelua jos haluaa sintit tästä aukeamaan. 

Viikonloppuna tein myös amaryllikselle samanlaisen sammal koristelun ja siitä tuli myös todella ihana. En suinkaan ihastunut tähän ideaan kovasti?! 

Tässä kiva vinkki joulu muistamiseen tai opettajille tms. lahjaksi! 

Oletko itse tehnyt vastaavia? :) 


P.S. Vielä ehtii osallistua RiiKe tähti arvontaan tässä postauksessa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...