tiistai 7. toukokuuta 2024

DIY: Päällystetyt peltipurkit

 


Kevät talvella bongasin hauskan DIY- idean @purokoto instagram tilillä jossa päällystettiin peltipurkkeja kankaalla. Tämä oli sellainen sarjassamme iso innostus heti ja aloinkin haalimaan peltipurkkeja urakalla! 

Omista laatikoista löytyi heti valmiiksi muutama tähän hommaan sopiva kangaspalanen ja kävin hakemassa hieman lisää yllättäen Marimekolta. Kankaat sattuivat onneksi juuri silloin olemaan tarjouksessa, joten tämä oli kuin tehty tilanteeseen! 

Mustavalkoinen unikko kangas oli ehdottomasti lemppari tähän puuhaan joten sellainen purkki tässä postauksessa nyt mallina vilahtelee. Näistä tuli melkoisen kivoja suorastaan! Tarvitset tähän DIY -projektiin:

* tyhjiä peltipurkkeja

* kangaspaloja

* decoupage lakkaa

* pyykkipoikia


Poista ensin liottamalla lämpimässä pesuaine vedessä purkeista mahdolliset etiketit. Kuivaa purkit hyvin. 

Leikkaa hieman purkkia isompi kangaspala, siten että kangasta riittää kääntämään purkin sisälle hieman. Levitä decoupage lakkaa siveltimellä joka puolelle purkin ulkopintaa ja painele kangaspala tiiviisti purkin ympärille. Laita lakkaa myös hieman purkin sisäpuolelle suu osaan mihin asti kangasta taitat. 

Levitä lakkaa vielä kerros kankaan päälle ja varsinkin hyvin kankaan liitoskohtaan jotta se liimautuu hyvin kiinni. 

Jätä purkki kuivumaan ja muutamalla pyykkipojalla voit tukea myös kankaan liimautumista yläosassa. 

Tuolla @purokoto instagram tilillä voit katsoa myös videon tästä tuunauksesta! Itsellä on nämä purkit ehtinyt olla nyt keittiössä mm. basilikan suojapurkkina sekä työhuoneessa kynäpurkkina. Sopii molempiin tarkoituksiin loistavasti! 

Täällä on taas yksi melkein multasormi joka odottelee yöpakkasien loppumista jotta saisi chilejä laitettua kasvamaan, joten myös siihen tarkoitukseen nämä on loistavat. Tulee varmasti muuten ihan hauskan näköiset kun näitä päällystelee eri ( Marimekko ) kankailla ja laittelee vierekkäin! 

Toinen vinkki purkkeihin on muuten maalata purkkeja eri akryyliväreillä! Mm. ihana @tiia_diy maalaili keväällä ihanilla pastellisävyillä purkkeja, ja tosi hauskoja tuli myös niistäkin! 


Touhukasta alkuviikkoa viileydestä huolimatta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...