sunnuntai 15. syyskuuta 2024

Yllätys tulppaanit

 


Kuten kerroinkin tässä postauksessa, että Amsterdamin matkalla käytiin kelluvalla kukkatorilla joka oli kyllä todella viehättävä paikka ja sellaisen ihmisen erityisen unelma paikka varmasti jolla on iso piha että voi istutella sipuleita mielin määrin! :) 

Kyllä itsekin mietin todella pitkään, että josko jonkun pussin joitakin sipuleita ostaisi, koska kyllähän ne nyt todellakin niin houkuttelivat. Meillä ei kuitenkaan pihassa ole varsinaisesti kukkamaata tai ihan sellaista paikkaa mihin sellaisen nyt ihan helposti perustaisi, niin täten sitten tyydyin ottamaan kuvia enemmän ja vähemmän ihanista paketeista ja erikoisista sipuleista! 

Kerroinkin tällä viikolla aikaisemmin, että kävi tosi hauska sattuma kun miehen työmatka suuntautui myös Amsterdamiin ja siellä nyt on täten vuorotellen reissattu. 

Yllätys olikin suuri kun mies kaivoi matkalaukusta tullessaan tuon mitä ihanimman vaaleanpunaisen pussin täynnä tulppaanien sipuleita tuliaisena! Olin niin iloinen tuosta suloisesta paketista ja innostuin kahta kovemmin miettimään kuinka nämä saadaan nyt istutettua pihalle! :) Ja kuinka iloinen olinkaan, että vaikka itse jätin sipulit ostamatta niin nyt sitten kuitenkin niitä meille kotiutui! 

Olen kertonut aikaisemmin ( varmasti muutamaankin kertaan ) blogissa, että kuinka itselle jotkin tietyt tavarat tai esineet voivat tuoda todella suuren vaikutuksen ja muiston jostakin. Tämä nyt kuuluu juuri siihen kategoriaan. Näillä sipuleilla on nyt tästä loppukesästä // alkusyksystä hauska tarina näistä Amsterdamin matkoista joten varmasti ensi keväänä on mukava sitten näitä muistella jos ja toivottavasti kun sipulit alkaisivat nousemaan! 

Nyt täytyy vaan tosiaan miettiä mihin kohtaan pihaa saisi fiksusti laitettua näille paikan. Isossa lavakaulus laatikossa meillä kasvaa pensasmustikat ja vadelmat hyvin, joten siihen samaan en nyt haluaisi näitä laitella. Joten josko siihen viereen saisi jotenkin mukavasti kehitettyä jonkin kukkamaan. 

Jos sinulla on hyviä ideoita ja muutenkin vinkkejä niin ilo mielin otan vastaan! :) Kiitos jo etukäteen tässä tapauksessa :) 



keskiviikko 11. syyskuuta 2024

Aurinkoisen syyskuun alun kuulumisia

 


Moni on varmasti ihastellut ja huokaillutkin kuinka kauniina ja lämpöisenä syyskuu on alkanut tänä syksynä. Kyllä sitä on tullut itsekin todella ihmeteltyä, kun kaikki aamutkaan ja (yöt) eivät ole olleet ollenkaan vilpoisia, vaan lämpöisissä tunnelmissa on päivät heti alkaneet. En ihan heti tälläistä samanlaista syyskuun alkua muista. Meinaa olla jopa vaikea pukeutua, kun olisi jo valmis syksyyn, mutta edelleen kesätamineilla pärjää! :) 

Arkikin ehti alkamaan toisen lomapätkän jälkeen syyskuun alussa, vaikka taas on hieman "loma tunne" kun viettelen parhaillaan neljän päivän vapaita. 

Loman loppuun sain aivan ihanan kukkalähetyksen by: Ihana Kukkanen, k i i t o s edelleen tästä hurmaavasta kimpusta joka loman viimeisiä päiviä ilahdutti enemmän kun kovasti <3 

Syyskuu alkoi myös juhlatunnelmissa kun vietettiin murun synttäreitä. Tarkoitus olisi jos sää sallii vaan, niin tehdä vielä tulevana viikonloppuna jokin ulkoiluretki sankarin toiveen mukaan, koska sade muutti viimeksi suunnitelmia. 

Tällä viikolla ehdin jo käymään verenluovutuksessa, jossa pyrin ja käynkin todella tiiviillä aikataululla aina. Itselläni on kovin korkea hemoglobiini ja täten luovutus on hyvä apu aina hetkeksi sen laskemiseen. Tästä tulee aina hyvä mieli. Suosittelen ehdottomasti kaikille, jos olet vaikka joskus miettinyt, että alkaisiko käymään! :) 

Lomalla tosiaan tuli reissattua muutaman päivän reissu Amsterdamiin ( klick ) ja hauska sattuma olikin, että murulla osui työmatka nyt samaan paikkaan. Eilen aamulla aikaisin saattelin hänet matkaan ja jäin samalla reissulla aamiaiselle lentoasemalle. Mikäs siinä oli kaunista auringonnousua katsellessa nauttia aamiaista! :)

Ihan huvittaa, mutta nyt päätin ottaa niskasta kiinni ja aloittaa "k*ronan jälkeen" uinti harrastuksen uusiksi. Asia on venynyt ja venynyt ihan liioin. Näillä vapailla se onnistuukin loistavasti ja odotankin ihan innolla taas että pääsee uimaan! 

Tällä viikolla on myös yksi syksyn kohokohdista, nimittäin Habitare messut ja sinne olenkin suuntaamassa ystävän kanssa. Muutama tärppi on itselle mielessä mitä odotan kovasti, ja varmasti sen lisäksi paljon kaikkea muuta inspiraatiota. 

Tälläisiä kuulumisia nyt tähän syyskuun alkuun täällä. Ihanaa kun syksy on vihdoin täällä, tästä olen aina yhtä innoissani! :) 


Mukavaa viikon jatkoa kaikille!<3



torstai 5. syyskuuta 2024

Kesäloman toinen osa: kaunis Amsterdam

 


Nyt on kesälomat pidetty ja arkeen palattu ihan kunnolla. Kesäloma tosiaan tänä(kin) vuonna tuli pidettyä kahdessa osassa, kuten useana vuonna tulee tehtyä. Seuraavaksi sitten odotellaankin sitten syyslomaa ( se vuoden paras osa! ) reippaan kuukauden päästä jo! 

Viime vuonna elokuun lopussa reissattiin ystävän kanssa iki-ihanaan Kööpenhaminaan ( klick ) ja tarkoitus oli myös tänä vuonna tehdä samanlainen reissu tähän samaan ajankohtaan. Vähän viime hetkellä kuitenkin päätettiin, että kurkataan tämä toinen pyöräily kulttuurinen kaupunki ja suunnaksi sitten otettiin kaunis Amsterdam. 

Tehtiin samanlainen kolmen päivän reissu kuten siis viime vuonna ja tämä on osoittautunut meille hyväksi ajaksi. Tässä ajassa ehtii kuitenkin nähdä jo mukavasti kaupunkia ja irtautumaan koti ympyröistä vaikka koti hiiriä ollaankin! :D 

Amsterdam oli oikein kaunis kaupunki ja käymisen arvoinen ehdottomasti, mutta samanlaista vaikutusta se ei millään tavalla jättänyt kuin mitä Kööpenhamina. Uskoisin, että tämä yksi kerta kyseistä kaupunkia siis riitti meille, mutta jos kaipaa kovaa vilinää ympärilleen ja siinä sivussa vanhan kaupungin ja kanaalien kauneutta niin ehdottomasti voin suositella tätä kaupunkia. 

Liian tiukkoja suunnitelmia me ei reissuille tehdä: mukava mennä myös fiiliksen mukaan sekä meidän tyylillä löytää myös sattumalta yhtä sun toista. Muutama paikka oli kuitenkin ( luonnollisesti ) katsottuna missä käydään ja nämä toki toteutettiin. 

Ihan ehdoton käymisen arvoinen paikka on: Madame Tussauds - vahakabinetti! Tätä odotettiin kovasti ja tämä kyllä lunasti toiveet. Todella mahtava toteutus! Liput sisään maksoivat ovelta 27,5€ ja netistä taisi saada muutaman euron halvemmalla. 

Toinen meille ehdoton käymisen kohde oli: Bloemenmarkt - kelluva kukkatori. Jos olisi isompi piha, niin täällä olisi mennyt sukat sekaisin niistä kauniista kukkasipuli määristä, että mitä sitä laittaisikaan kasvamaan! Ja kumpa olisikin voinut ostaa kimpun kauniita kukkia, siis voi kuinka kertakaikkisen upeita ja raikkaita ne olivatkaan! Suosittelen kurkistamaan tämän paikan! 

Tehtiin myös tunnin mittainen kanaali risteily ( näitä retkien tarjoajia löytyy todella paljon ) ja tämä oli oikein mukava kokemus ja tässä näki kaupunkia monesta suunnasta todella hyvin. Meille sattui vielä äärimmäisen hauska setä ajelemaan tätä paattia, joten oli kyllä oikein hauska risteily! 

No nyt on tullut kirjoiteltua joten kurkataampa hieman kuvia myös! 







Pari ensimmäistä kuvaa on otettu kanaaliristeilyn varrelta. Tuolla risteilyllä tuli napattua aika paljon kuvia, mutta yllättävän monet olivatkin aika hassusta kuvakulmasta otettuja, joten hieman harmitti kun kuvia kävin läpi. Onneksi kuitenkin muutamat olivat mieluisia :) 

Seuraavat kuvat on sitten puolestaan vahakabinetista ja täällä se kamera myös räpsi kuvan jos toisenkin. Ehkä vielä vähän hehkutan kuinka hauska paikka tuo oli! 




Sitten vielä kuvasarja tuolta kukkatorilta! Tuolla kierrellessä muuten pakosti ajatus karkasi kevääseen ja tulppaani peltoihin. Täytyy sanoa, että sellainen olisi varmasti aika huikea näky tai sitten puolestaan nyt tähän auringonkukkien parhaimpaan aikaan, voisin kuvitella että pieni kukka ihastus voisi tuollaisten peltojen edessä tulla! :) 

Haluan vielä tähän viimeiseksi nostaa hotellisuosituksen. Meille nimittäin osui niin kaunis ja loistavaa palvelua tarjoava hotelli, puhumattakaan siitä aamupalasta! Voi huikeus. Hotelli oli nimeltään Pestana Amsterdam Riverside ja tämä sijaitsi n. 4km päässä ydinkeskustasta. Metro meni noin about reippaan kilometrin päästä ja sillä sitten aina hurautettiin keskustaan. Ihan ehdottomasti haluan suositella tätä! 


Tälläinen loma ja reissu postaus tällä erää! Mukavaa jos jaksoit tänne loppuun asti :) 

Ja hei: ihanaa alkanutta s y k s yä sekä syyskuuta! Nyt on vuoden parasta aikaa! <3



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...