HYVÄÄ HUOMENTA & UUTTA SYYSVIIKKOA KAIKILLE!
Täällä palaillaan arkeen tänään oikein onnistuneen syysloma viikon jälkeen. Ehdittiin touhuilla todella paljon vaikka ja mitä, sekä ulkoilu kelit kun suosi niin ulkoiltukin on ihan todella paljon. Loman kuulumisiin ajattelin palata kuitenkin omassa postauksessaan paremmin vielä.
Mites siellä ruudun toisella puolen, onko syysloma ohi ja paluu arkeen edessä vai vieläkö loma odottaa vasta edessäpäin? :)
Lomalla tuli myös leivottua gluteenittomia juttuja muutamaankin otteeseen ja ajattelin tähän nyt jakaa erittäin hyväksi todetun reseptin heti alkuviikkoon. Joten lähdetään liikkeelle!
Bongasin yksi päivä kun @niina_vaniljahouse oli leiponut "vanhoja" kunnon kauraneliö leipiä ja tajusin että olen itse unohtanut näiden olemassa olon ihan tyystin! Tämä on niin kertakaikkisen hyvä ohje ja näistä tulee niin maistuvaa tuoretta leipää, että oli pakko ryhtyä tuumasta toimeen.
En voi sanoa, että olen mikään mestari gluteenittomassa leivonnassa, mutta paljon on näiden vuosien aikana tullut kokeiltua yhtä sun toista, joten siltä pohjalta uskaltauduin muuttamaan ohjeen gluteenittomaksi jotta se sopii molemmille meille.
Yksi oma hyväksi havaittu vinkki on Virtasalmen Viljatuotteen vaalea jauhoseos. Sen jälkeen kun näitä jauhoja aloin käyttämään, niin en ainakaan muista että mikään gluteeniton leivonta olisi suuremmin epäonnistunut. Joten näihin jauhoihin luotettiin tälläkin kertaa ja lopputulos oli oikein hyvä! :)
K AU R A N E L I Ö T
5dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
4dl ( gluteenittomia ) kaurahiutaleita
reilu 1tl suolaa
1 rkl sokeria
0,5dl öljyä
4,5dl gluteenittomia jauhoja
Sekoita hiiva, vesi ja kaurahiutaleet lämpimään veteen ( n.42 astetta ). Lisää tämän jälkeen suola, sokeri, öljy sekä jauhot ja sekoita tasaiseksi. Ei tarvitse vaivata. Kaada taikina uunipellille ja levitä tasaiseksi, lisää kaurahiutaleita päälle. Kohota liinan alla n. 30min. Paista 225 asteessa n. 15-20min.
Olen siis korvannut kaurahiutaleet gluteenittomilla kaurahiutaleilla sekä vaihtanut vehnäjauhon gluteenittomaksi jauhoksi, eli helposti onnistui tällä kertaa ainakin ilman suurempaa kikkailua tämä leipominen ja ohjeen muuttaminen gluteenittomaksi.
Määrät pidin kuitenkin samoina, eli jos teet tavallisia kauraneliöitä niin vaihdat vaan vehnäjauhoihin nuo jauhot ja kaurahiutaleet "normaaleiksi".
Nämä todellakin olivat yhtä hyviä kun muistettiin ja kyllä ne maistui lauantaina päiväteen kanssa ihan todella hyvältä aivan uuni tuoreena!
Nyt on resepti tännekin tallennettu, niin näitä varmasti tehdään pian sitten jo uudelleenkin. Sopii oivasti vaikkapa keiton kaveriksi näin syksyllä ulkoilun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)