keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Sitruunavettä






Yksi kevään merkki: sitruunavettä on kotona kannussa! :-) Mikä ihme siinä onkin että ainakin itsellä että tämä ajoittuu niin kevääseen ja kesäänkin sittemmin mutta sitten jää?! Kun kevät alkaa hiipiä niin alkaa tehdä mieli niin kovasti juoda sitruunavettä, vaikka, periaatteessa en edes tykkää siitä. Kaikesta huolimatta kun sitruunavesi on niin raikasta niin sitä tekee mieli kovastikin. 

Lisäksi, sitruunoista saa mukavaa pirteyttä kotiin. Itse sitruunoita tulee pidettyä esim. Aallon teräsvaasissa, mukava pieni ja piristävä yksityiskohta. Tässähän taas yhdistyy monta monta asiaa. 

Yleensä teen veden lemppari Riviera Maisonin kannuun, tuohon menee hyvä määrä (mitähän sanoisin 1 litra?!) ja laitan kannun jääkaappiin vielä hetkeksi "maustumaan". Pian se siitä häviää aina meillä ja uuden erän saa tehdä piakkoin. Tuohon kannuun puristan aina puolikkaan sitruunan kerrallaan ja välillä laitan (varsinkin jos kannu laitetaan ruokapöytään) niin siivun tai kaksi vielä sitruunaa lisäksi. 

Mitä mieltä olet sitruunavedestä? Uppoaako? :-)




40 kommenttia:

  1. Sitruunavesi on hyvää, vaikka useammin tuleekin ihan perusvettä juotua:) Ihanat kuvat♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavallista vettä ei toki voita mikään :-) Nyt kevään tullen vaan sitruunaa kaipaa, hassu juttu! :-)
      Kiitos kovasti kauniista kommentista! <3

      Poista
  2. Sitruunavesi maistuu, mutta arjessa olen liian laiska sitä tekemään. Ihan kuin siinä olisi edes hirveän iso homma! :D Kauniita kuvia. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niimpä, ei sitä itsekään kiireessä tule tehtyä vaikka aikaa ei juuri enempää menekään kun ottaisi tavallista vettä :-D Eli samoilla linjoilla!
      Kaunis kiitos kivasta kommentista! <3

      Poista
  3. Herkullisia kuvia Seija! <3 Itselleni ei sitruunavesi uppoa sitten millään, limevesi menee, jos ei ole liian maustettua. :) Mutta sitruunat on kauniita itsessään ja niin ihanan keväisiä! :)

    Toivottavasti reissu oli oikein onnistunut! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni ihanasta kommentista! <3
      Sitruunat ovat kyllä niin ihanan raikkaita ja siksi ne kai tälläin keväällä hyppääkin paremmin kaupassa silmiin ja tulee ostettuakin sitten :-)

      Kiitos, reissu sujui oikein kivasti! :-) <3

      Poista
  4. Eipä ole kyllä tullut kokeiltua koskaan, sitruuna vichy kyllä on hyvää :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla :-) On kyllä ihanan raikasta ja kaiketi ihan hyviä terveydellisiäkin vaikutuksia?! :-)

      Poista
  5. Aamuisin tulee heitettyä sitruunavettä "naamariin". :) terveydellisistä syistä juon, muuten tuskin hih. Ihania kuvia jälleen <3 iloista päivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niihin vähän itsekin tulee uskottua että eiköhän sillä jotain hyvääkin vaikutusta ole :-D Ei se niin mahti hyvää ole että ihan noin vaan muuten joisi :-D

      Kiitos kovasti ja samoin! :-)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Omallalaillaan niin hyvää mutta omalla.... hih :-)

      Poista
  7. Maistuu ja hyvin maistuuki!! :) Mulla on sitruunavettä ympäri vuoden aina sillon tällön ja kyllä se vaan niin on, että keväällä sitä on usiammin kannusa. :) Mää myös laitan sitruunaa rahkaan ja maustamattomaan jogurttiin, nam! :) Ps.Ihania kuvia. ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti tuosta rahka vinkistä, se varmasti onkin tosi raikas laittaa hiukan rahkan joukkoon, kuulostaa ainakin todella hyvältä! :-)
      Itsellä jostain syystä niin ajoittuu tähän kevääseen ja kesään tämä sitruunaveden juonti, vaikka varmasti olisi hyvä ympäri vuoden :-)

      Kiitos mukavasta kommentista! <3

      Poista
  8. Täällä aamu aloitettu sitruune vedellä, pitkästä aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! :-) Aamusta se onkin aivan parasta, ensimmäisenä :-)

      Poista
  9. Uppoaa kyllä! Oon aina ollut huono juomaan vettä, päivässä ei tule juotua tarpeeksi. Mutta kun vesikannuun lisäsi pari sitruunaviipaletta, niin heti alkoi maistua paremmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä jännä juttu että kun on kannussa kotona vettä valmiina niin silloin sitä tulee juotua paljon enemmän ja herkemminkin myös :-) Olen ihan samaan törmännyt :-)

      Poista
  10. Lasillinen (lämmintä) sitruunavettä kuuluu jokaiseen aamuuni! Pistää aineenvaihdunnan mukavasti liikkeelle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, kiitti vinkistä :-) Eli lämmin on vielä parempi vaihtoehto? :-)
      Itsellä tuo kannu aikalailla jääkaapissa on nimittäin :-)

      Poista
  11. Ihanat kuvat! Ja menis kyllä päivittäin, pitääkin taas laittaa kannu jääkaappiin, muistaa sitten varmasti juoda päivän aikana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kannu on kyllä niin hyvä muisti myös itselle tuohon asiaan :-)
      Kiitos kauniista kommentista! <3

      Poista
  12. Ihania kuvia... Sitruunavettä tulee juotua melkein päivittäin. Vaihtelua saa limestä, sitruunamelissasta, mintusta, kurkusta jne... vaihtoehtoja on paljon, kannattaa kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti hyvistä vinkeistä! :-) Nuita lähden ehdottomasti kokeilemaan! :-)

      Poista
  13. Mä olen jäänyt autuaasti tässä(kin) kohden kelkasta mutta nyt pitää kyllä pitää "hypätä kyytiin" ja kokeilla! Raikkaalle ja herkulliselle näyttää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raikasta tuo on ehdottomasti ja kyllä jotenkin hyvä olo tulee kun aamulla ensimmäiseksi tuota hörppää kupillisen tai kaksi :-) Suosittelen :-)

      Poista
  14. Täälläkin nautitaan sitruunavettä harva se päivä.. Eihän se hampaille tee hyvää, muttei haittaa! Terveellistä ja hyvää. Kesäsin myös erilaisia sekoituksia esim.lime-minttu: virkistää. :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos myös sinulle vinkeistä! :-) Tuo lime kyllä on hyvän kuuloinen ja sitä täytyy ehdottomasti kokeilla! :-)

      Poista
  15. Tuo olis kyllä hyvä tapa varmasti saada juotua vetta enemmän. Tavallinen vesi on aika tylsää, mutta sitäkin olis hyvä muistaa juoda, taidanpa testata tuolla sitruunalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannussa kun on valmiina niin se on jännä että sitä tulee herkemmin ja helpommin siitä hörpättyä! :-) Kannattaa laittaa kannuun :-)

      Poista
  16. Itse teen hiilihapollista sitruunavettä, ja ihme kyllä sen aika sijoittuu yleensä kevään-kesän korville! :D on kyllä aivan ihania kuvia! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan juuri samoin kun itsellä, kevät ja kesä aikaan ajoittuu :-)

      Kiitos kauniista kommentista :-)

      Poista
  17. Ihana tuo RM:n kannu!! <3 Sitruunavesi on kyllä hyvää, mut harvemmin tulee tehtyä sitä. Sitruunat käy tosiaan ihan koristeeksi, täytyypä harkita samaa omaankin keittiöön :) Mukavaa torstaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lemppari kannu ja tärkeä muistokin sillä ♡
      Sitruunat ovat kuin kesä kotona ♡

      Poista
  18. Ravintoloissa kun tarjolla on yleensä (erilaisiakin) maustettuja vesiä, niin ainahan se tulee valittua normaali veden sijaan..mutta jostain syystä kotona on kyllä jäänyt tekemättä. Ehkä tämän innoittamana pitää kokeille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla jos sait inspistä :-) sitruunavesi on tehnyt nyt myös hyvää kun olen ollut kipeänä, kurkulle tehnyt hyvää :-)

      Poista
  19. Tavallista vettä tulee juotua paljon, mutta kesällä menee paljon myös sitruunavettä. En kyllä tiiä miksei sitä talvella tule tehtyä, jotenkin vaan jää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siyä juuri itsekin niin ihmetellyt kovasti! Hassu juttu :-)

      Poista
  20. Aloitan lähestulkoon joka aamun sitruunavedellä. Luin vinkin yhdestä blogista. Kun juot sitruunavettä niin muista pitää puoli tuntia välissä ennen kuin peset hampaat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuosta vinkistä :-) tuo täytyykin muistaa :-)

      Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...