Pääsiäinen on onnellisesti ohitse, ja nyt taas arjen askareissa ollaan hyvin kiinni! Vaikkakin pääsiäinen omalla kohdalla oli myös sitä arkea kun kaikki paitsi perjantai meni työn merkeissä, kuten olin toivonutkin :-)
Perjantai tosiaan oli kuitenkin vapaa, ja silloin oli parhautta nauttia kiirettömästä ajasta, parhaasta seurasta ja hyvästä ruoasta. Koti oli siivottu torstaina puhtaaksi, ja perjantain sai pyhittää hyvän ruoan laitolle että leipomiselle täysin.
Kokeilimme itse ensi kertaa paistaa kalkkunaa, koska se on aikaisemmin kylässä todettu niin herkulliseksi. Pienellä jännityksellä ja suurella innolla kuitenkin lähden aina itse uutta kokeilemaan, mutta täytyy kyllä sanoa heti tässä vaiheessa että jännitys oli turha, kalkkuna onnistui erinomaisesti.
Lisäksi laitettiin uuniin reilu annos herkullisia uunikasviksia ja lisäksi keitettiin riisiä. Itselleni tein vielä maukkaan sitruunakastikkeen kruunaamaan annoksen.
Tälläisinä päivinä kun on hyvin aikaa, eikä kiire mihinkään niin kattaus on ehdottomasti puoli ruokaa. Vanhemmat lukijat tietääkin, että olen kova kattamaan pöytää ihan arkenakin, mutta näin siihen hommaan on kiva panostaa ihan reilusti.
Olen ihastunut niin tänä keväänä tuohon Pentikin Hortensia sarjaan, joten sarjan servetit pääsivät ensi kertaa niin ruokapöytään kuin kahvipöytäänkin.
Jälkkäripöytään kun aloin miettiä tarjottavaa, tuli ensimmäisenä mieleen jotain suklaista (yllätys!). Mietin kuitenkin hetken pidempään, ja tulipa mieleen että eipä olla tehty yhdessä pitkään aikaan "juustokakkua".
Seuraavaksi pitikin miettiä minkä makuista juustokakkua tällä kertaa sitten voisi leipoa. Kaipasin jotain raikasta, joten päätin kokeilla mangoa. Sitten vaan tuumasta toimeen.
Joku ehkä saattoi miettiä miksi laitoin juustokakun heittomerkkeihin. Nimittäin, viime pääsiäisenä kun tehtiin juustokakkua, unohdettiin tyystin kaupasta ostaa se juusto. Jestas kuinka se silloin harmitti, ja ajattelin koko kakun olevan pilalla kun ei ole juustoa.
Tehtiin kakku kuitenkin kermasta, että rahkasta ja siitä tuli ihan super herkkua! Siitä lähtien ollaan tehty aina ilman juustoa, ja silti aina puhutaan juustokakusta ;-)
Sellainen tarina sillä kakulla!
Jälkkäripöytään laitoin lisäksi lemppari munia, eli kindereitä sekä ranskanpastillit saivat tuoda piristystä väreillään.
Kakku siis syntyi tällä kertaa kermasta, vaniljarahkasta sekä piltti mangosta jolla sai kivan keltaisen värin seokseen. Tuo on kyllä erityisen hyvä kombo! :-)
Pohjaa laitettiin suklaakaura keksiä, jotka ovat kananmunattomina oikein toimivat siihen.
Päälle oli tarkoitus laittaa omia lemppari suklaarae munia, mutta kappas vain, en ollut ainoa joka niitä oli halunnut ja kaupassa oli vain eioota tarjolla torstaina. Ranskanpastillit saivat täten korvata rakeet.
Tälläisillä herkuilla mentiin tänä pääsiäisenä, ensi vuonna meinaan kyllä olla nopeampi että saan toivomiani rakeita! :-D
P.S. Rakkaalle äidille isot synttäri onnittelut tätäkin kautta! ♥
Mikä herkkuateria siellä ollutkaan! :-P Täälläkin pikkuhiljaa paluu arkeen..
VastaaPoistaMukavaa tiistaita! <3 :-)
Kyllä vaan maistui :) oli kiva kokeilla ja laittaa uutta :)
PoistaMukavaa torstaita Minna <3
Teidän " juustokakku" kuulostaa aika hyvältä, sun tarttee laittaa ohjetta :)
VastaaPoistaOli kyllä namskis :) voin laittaa vielä ohjeen tarkemmin :) ainoa ohje jonka osaan itse säveltää :) hih.
PoistaVoi nam mitenkä herkun näköistä juustokakkua :P ja kuvat on kerrassaan kauniita! <3 ihanaa päivää <3 :)
VastaaPoistaLämmin kiitos :)
PoistaTuo kakku kyllä maistui hyvin:) nams :)
Mukavaa torstaita :)
Hih, mitähän mä unohdin viimeksi juustokakusta..ainiin munat! Kyllä muakin harmitti!
VastaaPoistaTeidän pääsiäinen kuulostaa tosi kivalta :))!
Eiköstä, siinä vaiheessa on kyllä sormi suussa mutta onneksi yleensä löytyy se vaihtoehto nro 2 :)
PoistaTuo pitkäperjantai oli kyllä oikein mukava vapaa, harmaudesta huolimatta :)
Ihanat kuvat ja niin herkullisen näköinen kakku, kiitos myös vinkistä että juustokakku toimii hyvin ilman sitä juustoakin, voisin joskus kokeilla :)
VastaaPoistaMukavaa ensimmäistä arkipäivää pyhien jälkeen <3
Kiitos kiitos kiitos :)
PoistaEhdottomasti toimii ilmankin :) juuston ystäville tietysti tärkeä osa mutta oikein maukas ilmankin :)
Kiitos, mukavaa alkavaa viikonloppua <3
Näyttää niin herkulliselta! Minäkin olen tehnyt vastaavanlaisia kakkuja ilman juustoa. Herkkua on!
VastaaPoistaSe toimii oivasti ilman juustoakin :)
PoistaIhania herkkuja ja kaunis kattaus antaa herkkua myös muille aisteille!
VastaaPoistaTäydellisesti sanottu :)
PoistaOi mitä herkkua, rakastan juustokakkuja! Ja ihanat kuvat Seija <3
VastaaPoistaNuo kakut on kyllä suurta herkkua :) mahtavaa kokeilla aina eri makuja :) monta hyvää versiota tullut :)
PoistaKiitos Susanna <3
Nam, ihanan herkullisia kuvia ja varmasti makoisa kakku. <3 Olen joskus kokeillut limevalkosuklaa rahkaa juustokakkuun ja se oli kanssa todella herkullista eli hyvin näyttää tosiaan rahka toimivan juuston tilalla. :) Täytyy testata tätäkin versiota, sen verran herkulta kuulostaa.
VastaaPoistaKiitos tuosta rahka vinkistä :) kokeiluun tulee :) kuulostaa oikein toimivalta versiolta tälläisessä kakussa :) nams!
PoistaKauniita kuvia ja ihana kattaus ❤️ Näyttääpäs juustokakku erityisen herkulta! Minäkin tein pääsiäisen aika ''juustokakun'' ilman juustoa ja hyvää tuli. :D Mukavaa viikkoa sinulle ❤️
VastaaPoistaKiitos Sanna <3
PoistaKatsoinkin instassakin herkullista kakkuasi, näytti niin herkulta :) näitä kun on niin vaikea vastustaa :)
Mukavaa viikonloppua <3
Wow, miten kauniilta näyttää ❤ ❤ ❤
VastaaPoistaValoisaa viikkoa sulle!
Kiitos paljon :)
PoistaAurinkoista viikonloppua :)
Oi oi, kuulostaa TOSI herkulliselta! :) Me syötiin melkein koko pääsiäinen ravintoloissa. x) Munaherkutteluun retkahdin kolmen Kinderin verran! :D
VastaaPoistaKannattaa kokeilla :) oikein toimiva ilman juustoakin :) vaikka ekalla kerralla ajattelin että ei voi toimia :)
Poista