maanantai 8. helmikuuta 2016

Arjen ilotEnsimmäisen kerran kirjoitin hetkessä elämisestä varmasti viime kesänä. Silloin aloin asiaa miettimään syvällisemmin ensimmäisen kerran. Se kuitenkin tahtoi unohtua vähintään yhtä usein, kun tuli mieleen, vaikka oli asia johon halusin panostaa. 

Parhaan mukaan yritin loppuvuotta kohden kuitenkin panostaa tuohon asiaan, ja uutenavuotena päätin että se on ns. tämän vuoden " teema " itsellä. 
Onkin ollut aivan ihana // voimauttavakin lukea myös muiden blogeista samasta teemasta. Tälläiset tekstit ovat saaneet hyvän mielen // ilon kasvoille. 

Mm. Beauty of Life blogissa oli hyvää pohdintaa aiheesta. Lause josta tunnistin enemmän kun paremmin itseni oli: talvella odottaa kevättä, keväällä kesää, kesällä syksyä ja syksyllä jo tulevaa joulua. Niin, kyllä, elän melkein aina jo siinä seuraavassa hetkessä voimakkaasti ajatuksen tasolla. 
Voisin myös lisätä tähän, että alkuviikosta viikonloppua, viikonloppuna uuden viikon alkua jne. 

Tuota asiaa en varmasti itsessäni saa ihan helposti muutettua, enkä siitä mitään stressiä aijo ottaa edes. Olen kuitenkin tyytyväinen, jos edes hitaasti pääsisin irti tuosta, että aina ajattelee vahvasti sitä seuraavaa asiaa. 
Asia johon olen kuitenkin saanut paremmin panostettua on: arjen ilot. Arjessa on kaiken kiireen keskellä monen monituista ilon aihetta, ja niistä olen ottanut " kopin ". Niistä hetkistä olen nauttinut vähintään 100%:sesti. Varmasti tässäkin on paljon vielä kehitettävää, mutta olen tyytyväinen tähän alkuun johon olen päässyt. 

Sillä hyvällä hetkellä, en elä hetkeäkään yli, vaan pysähdyn kaikessa rauhassa nauttimaan siitä. 
Yhteinen kahvilahetki kauppareissun lomassa, tuoreet kukat maljakossa, puhtaat vaatteet viikattuna, kissan kehräys vieressä, päänsärytön päivä, auringon pilkahdus, yhteinen iltalenkki, kuppikuumaa teetä viltin alla, halaus toisen tullessa töistä, uuden reseptin kokeilu, kynttilöiden tunnelma iltaisin....

Listaa voisi jatkaa, ja jatkaa. Oikeasti ympärillämme on monta ihanaa arjen asiaa joka päivä. Vaikka helposti menee kiireen, myrskyisän ilman, väsyneen työpäivän tai vaikka huonosti sujuvan liikenteen vuoksi huonolle tuulelle. 
Kannattaa kurkata myös Perhosena lennän blogiin, jossa oli myös erittäin hyvää pohdintaa aiheesta // arjen ihania iloja listattuna. 

Tunnistatko itsessäsi näitä samoja piirteitä? 

Katsotaan, kuinka tämä " teemani " edistyy vuoden mittaan. Vasta ollaan kuitenkin vuoden alussa, ja mielenkiinnolla odotankin kuinka saan asiaa kehitettyä. :-) 


Iloitaan tästäkin päivästä! 


( * sukat ja paita: House of Brandon )


20 kommenttia:

 1. Totta, on osattava nauttia niistä arjen pienistä hetkistä, ne on parhautta <3

  VastaaPoista
 2. Ihan totta, täällä kanssa koitetaan opetella hetkessä elämistä. Mukavaa uutta viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla Jenni! <3 Tämä on hieno asia opetella :-)

   Iloista viikon jatkoa! <3

   Poista
 3. Minä olen aina ollut sellainen voimakkaasti hetkessä elävä, mutta se on suurimmaksi osaksi näkynyt sellaisena voimakkaana impulsiivisuutena.

  Sitten tuossa muutama vuosi takaperin tuli sellainen hyvin mielenkiintoinen herätys yhtäkkiä. Yhtenä päivänä vain aloin katselemaan ympärilleni aivan eri tavalla kuin olin katsonut. Yhtäkkiä olin täysin tässä hetkessä läsnä ja se on siitä asti ollut aivan uskomattoman merkitsevä osa elämääni.

  Sitä oikeastaan muuttuu ajatusmaailmaltaankin sellaiseksi hieman "seesteisemmäksi" kun on täysin läsnä hetkessä, voimakkaasti itsensä tuntien kokoajan. Huomaa tämän esimerkiksi siinä, ettei vaikeissakaan tai jopa todella provosoivissa tilanteissa hermostu tai mene muiden tunteiden mukana, koska on niin läsnä kokoajan hetkessä, että ehtii miettimään tunteitaan ja sitä kuinka olisi parhain toimia.

  On hassua, että tämän oivalluksen myötä, olen oikeasti ja aidosti onnellisempi kuin koskaan. Elämä ei todellakaan ole tuonut pelkkiä ruusun terälehtiä elämänpolulle ja monet asiat koettelevat voimakkaasti, mutta silti se oikea tyytyväisyys, onni ja ilo asuu jossain todella syvällä ja muistaa aina kääntää huonoinakin hetkinä katseen hyviin asioihin. Asioihin, jotka voivat olla niin pieniä, että moni ihminen kulkee niiden ohitse huomaamattaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hienosta kommentistasi! <3

   Tuo on valtavan hieno taito omata // ( itsellä ) oppia nyt, parempi myöhään kun ei milloinkaan. Liikaa sitä elää juuri tulevaisuudessa jo, vaikka olisi kuinka ihana ja hyvä hetki tässä ja nyt. Mutta se vaatii oppimisen, omat silmät ovat vasta asialle auennut.

   Kuulostaa todella upealta tuo sinun herätys. Aivan upea fiilis varmasti ollut, ja sellainen olisi myös itsekin todella mahtava kokea. Upeaa!

   Tuo seesteisyys on varmasti todella totta. Voin todella uskoa sen, koska ei tarvitse kokoaika elää yli hetken, ja silloin on rauhallisempi olo, luonnollisesti näin ajatellen. Kuulostaa todella upealta, ja tästä kommentista tuli kyllä todella hyvä fiilis!

   Ihana kun jätit kommenttia! :-) Ihanaa kevään odotusta sinulle Marru! <3

   Poista
 4. Usein elämässä pitää tapahtua jotain suurempaa, jotta herää huomaamaan pienet hyvät asiat ja hetket :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis postaus ja hyviä mietteitä <3!! Niinhän se on helpommin sanottu kuin tehty eikä missään nimessä kannata aiheesta ressata! Pienillä asioilla saa sitä muutosta elämään <3. Mun terapeutti sanoi hyvin viime viikolla. Luova ihminen yleensä käsitetään taiteelliseksi ihmiseksi, mutta luovuutta on se, että keksii miten esim. asioita voi tehdä eri tavalla. Ihan vaikka vaihtamalla aamumehun aamuveteen tai mennä töihin toista reittiä. Se on jo luovuutta! Musta se oli hyvin sanottu ja juuri noilla pienillä askeleilla eteenpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S kovasti! :-) <3 Ja samalla vielä itsellesi myös kiitos postauksestasi, se oli täyttä asiaa! :-)

   Aina on tosiaan helpommin sanottu kun tehty, ja vaikka aloin asiaa ajatella niin pysyi se sillä "sanan" tasolla. Mutta nyt kun on alkanut oikeasti työstään, niin kyllä tulosta tuottaa :-)

   Pienet asiat on... <3 Siitä kaikki lähtee!

   Loistavia esimerkkejä! :-) :-)

   Poista
 6. Niin on, ihania ja arvokkaita arjen ilot <3

  VastaaPoista
 7. Hieno teksti! Juuri toissapäivänä keskustelin työkaverini kanssa samasta aiheesta! Hänellä on täysi kyky elää hetkessä kun itse elän vähintään muutaman tunnin aina edellä. Nyt tätäkin kirjoittaessani istun bussissa mutta ajatukseni ovat siinä hetkessä kun pääsen syömään iltapalaa. Taidan siis ottaa saman teeman oman vuoteni teemaksi. Kiitos. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos Jenna! <3 Ja kuten myös, sinullekin kiitos postauksestasi, tärkeitä asioita listalla! :-) <3

   Tuo on kyllä oikeasti taito. Koen näin kokoaika enemmän ja enemmän kun asiaa ajattelen tai keskustelen, oikeasti taito joka täytyy oppia. Ja hiljalleen sitä kohden täysin.

   Nuo ajatuksesi on niin tuttuja... itsekin juuri mietin, että olen hetken blogin parissa, mutta kokoaika mielessä on pakkaus reissua varten // laukun nouto... mutta, nyt tässä hetkessä koetan olla... parhaan mukaan! :-D

   Poista
 8. Arjen pienet asiat ja ilot<3 Mukava, tärkeä postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täsmälleen, siitä kaikki lähtee! :-) <3

   Kiitos palautteesta, ihana kuulla :-)

   Poista
 9. Ihana postaus, sai miettimään mistä kaikesta tulisi olla itse iloinen. Asioita pitää monesti liian itsestään selvinä. Nyt varsinkin kun olen jäänyt neidin kanssa hoitovapaalle haluan osata nauttia kaikista yhteisistä hetkistä. En halua surea myöhemmin tekemättömiä tai sanomatta jääneitä asioita <3 Työelämässä vielä ollessani olin uupunut ja välillä mieli maassa. Kävin juttelemassa työterveydessä psykologin kanssa ja hän käski minun aina illalla ennen nukkumaan menoa kirjoittamaan työpäivästä muutaman positiivisen ajatuksen; onnistumisia, ajatelmia, tapahtumia, palautteita yms.. Pitäisi ottaa tuo päivittäin tavaksi, vaikka tällä hetkellä elänkin elämäni onnellisinta aikaa.

  Kiitos postauksesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jansku, aivan ihana saada tuollaista palautetta! :-) Asia on itsellekin todella tärkeä ja ajankohtainen juuri nyt, niin on tosi suuri ilo, jos tästä on myös muille iloa // hyötyä.

   Allekirjoitan tuon, itsekin tiettyjä asioita pitää todellakin itsestäänselvyytenä. Vaikka näin ei juuri mitään asioita voisi pitää. Se on niin totta. Kaikkea // kaikkia hetkiä pitää osata arvostaa, jokaisessa hetkessä on oma kultahippunsa.

   Lapset kasvaa niin nopeasti, että tuossa tilanteessa varmasti asia myös korostuu kovasti. Nauttia jokaisesta hetkestä, kun lapset ovat pieniä. Ohikiitäviä hetkiä kuitenkin kun ovat harmiksi.

   Tuo on loistava tapa jonka aloitit. Kaikissa huonoissa // raskaissakin päivissä on ehdottomasti hyviä hetkiä! :-) <3

   Kaikkea hyvää teille! :-) <3

   Poista
 10. you have always a beautiful creativity here, your photos are beautiful! mixing raw material and sweetness, I love it!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...