keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Bye Bye WhiteKuten maanantaina kirjoittelin, tällä viikolla tehdään muutoksia kotona. Jotakin uutta, jotakin vanhaa. Tuskin maltan odottaa, että koti uudistuu, ja toivottavasti lopputulos on yhtä mieleinen kun ajatus! Tässäpä ensimmäistä uudistusta....
Yksi muutos on olohuoneessa: sohva. Valkoiselle Ektorpille sanotaan nyt ( hetkeksi ) heipat. Sohva pääsee hyvään säilöön vanhemmilleni, ja samasta säilöstä napataan vain hetken aikaa palvellut Askon sohva matkaan. 

Tämä muutos on vaatinut paljon miettimis aikaa, erilaisten vaihtoehtojen punnitsemista ja jopa harmitusta. 
Ja miksi niin harmitusta?!

Vanhemmat lukijani muistaa varmasti, kuinka odotettu tuo valkoinen ihanuus oli. Harkitsin sen hankkimista jo aikaisemmassa kodissa, mutta kahden karvatassun vuoksi päädyin silloin juuri tuohon Askon sohvaan joka nyt kotiutuu. 

Kuitenkin aina selatessani sisustuslehtiä, lukiessani blogeja, ja käydessäni Ikea:ssa, tuo sohva hyppäsi silmiini, ja haaveilin ja vielä kerran haaveilin siitä. 

Toissa syksynä unelmani kävi toteen, ja sohva kotiutui. Olen ollut niin tyytyväinen kokonaisuuteen, ja tuohon haaveen toteutumiseen. Mutta alkuperäinen ajatus joka mielessä oli ollut: kaksiossa kahden kissan kanssa tuo ei ole paras vaihtoehto. Varsinkaan kun karvatassut rakastavat sohvaa yhtäpaljon kun minä! Heidän rakkaus vielä ulottuu sohvan selkätyynyjen päälle, istuintyynyjen päälle, sohvan alle ( alareunan kautta alle )...
Tarraharja on tullut liiankin tutuksi tässä vajaan parin vuoden aikana. Liki päivittäin teemme yhteistyötä tarraharjan kanssa. Haluaisin kuitenkin käyttää aikaani myös muuhunkin, joten siksi valintamme on nyt vaihtaa olohuoneen sohva siksi aikaa kunnes uusi ( isompi ) koti löytyy. 

Sitten on aika ottaa tämä haavesohva takaisin, ja hankkia kenties nojatuolia myös jatkoksi. 

Sohva joka nyt kotiutuu, ei enään ole mikään tämän päivän ykkös valintani, mutta kuitenkin ihan mieluinen edelleen, siksi siitä ei olla luovuttu koskaan. Tässä tapauksessa käytännöllisyys menee edelle. 
Rahi kuitenkin jää kotiin, siitä ei raaski luopua. Toivottavasti löydän siihen väriltään vastaavan päällisen " uuden " sohvan kanssa. 

Tälläisiä mietteitä täällä tänään! 

24 kommenttia:

 1. Kissat on ihania mutta kyllähän niistä karvaa lähtee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan. Tuo on totta. Nyt täytyy vaan käytäntö mennä edelle :-)

   Poista
 2. Minäkin tykkäsin Ektorpista TOSI paljon ja välillä olen ikävöinyt sitä. Muuton alla möin sen 1,5 vuotta sitten. Tykkään kyllä nykyisestäkin IKEA-sohvastani, mutta rehellisyyden nimissä täytyy sanoa että Ektorp oli huomattavasti mukavampi löhösohva. :)
  Kiva nähdä miten vanha/uusi sohva sopii teille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuinka mukava kuulla Anu! :-) Mä niin t i e n että huomena kun sohva pakataan mukaan niin alan varmasti heti ikävöimään. Niin haave tuo oli, ja muuten olen tosiaan niin tykännyt sohvasta.

   Nykyinen sohvasikin on tosi upea, se harmaakin on niin elävä ja näyttävä väri! :-)

   Laitan sitten mahdollisimman pian kuvia tästä uusvanhasta sohvasta :-)

   Poista
 3. Sitten kuvia kehiin :) Mä en edes muista mikä sohva teillä oli! Varmasti tuntuu kuin uudelta :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan ilman muuta! :-) Onhan se sitten vähän todellakin kuin uusi! Ja kun ei edes tässä kodissa se sohva ole ollut :-)

   Poista
 4. Teillähän on sitten tulossa suht iso muutos, kun valkoinen muuttuu toiseen sävyyn :) Innolla jään odottelemaan kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan! :-) Vaaleassa kyllä pysytään, mutta kuitenkin tuolle ihanalle valkoiselle täytyy nyt heipat sanoa...

   Poista
 5. Innolla odottelen kuvia sohvasta, varmasti siitäkin tulee hieno <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna, ihana kun olette mukana muutoksessa :-) <3

   Poista
 6. Tiedän tunteen kun karvoja löytyy vaatteista ja sohvasta. Eli ymmärrän hyvin miksi vaihdat sohvan. Mullakin Ektorp keikkui pitkään haavelistalla, mutta lopulta totesin ettei valkoinen sohva olis meille paras. Ja edelleen mulla on tuo vanha sohva, joka on tainnut tulla jäädäkseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, niin rakkaita kun se lemmikit ovatkin niin kyllä tuo sohvan siivoaminen on nyt käynyt todella työlääksi :-/

   Ektorp on varmasti monen haavesohva, ja kyllä se onkin niin hyvä kaikinpuolin muuten :-)

   Toivottavasti joku päivä uusi sohva sinnekin kotiutuu ja haaveet toteutuu :-)

   Poista
 7. Voi mä muistan nuo ajat, meilläkin oli 2 kissaa kun sohvaa tänne valittiin. Kriteereinä oli et pitää kestää kissan kynsiä ja ektorppi ei ois tullu kysymykseenkään sillon. Askosta se sohva sit olikin ja taisi vähän karvaakin hylkiä?!
  Mut kivahan se teidän vanhakin sohva on, luulen muistavani millainen olikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta mitä Niina kirjoitit! Ektorp on kyllä ihmeellinen siitä kun imee karvaa! On silti ollut yllätys kuinka paljon!

   Näin itsekin muistelen että tuo joka tulee niin se hiukan jopa hylkisi. Ei ainakaan ime näin missään nimessä! Muuten on kyllä niin harmi tuosta ihastuksesta luopua nyt.

   Vaalea se vanha sohvakin onneksi on :-)

   Poista
 8. Tiedän tunteen, viimeksi eilen otin imurilla kissankarvoja meidän ektorpeista :) Tuntuu että tuo ektorpin kangas oikein kerää kaikki kissankarvat itseensä ja meidän kissa makoilee usein myös juuri selkätyynyjen päällä :) Mukavaa nähdä teidän "uusvanha" sohva paikoillaan. Mukavaa iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin. Kyllä se on ainoa miinus puoli jonka itse osaan sanoa tuosta sohvasta, että se todellakin ihan imee karvaa. Tosi harmi juttu. Ja tosiaan, kuten laitoinkin niin vielä kaksiossa se jotenkin korostuu ihan.

   Selkätyynyt ovat tosiaan aika pop paikka meilläkin :-) Hih.

   Mukavaa iltaa sinne teillekin! :-) <3

   Poista
 9. you have a unique design! I'm a fan!

  VastaaPoista
 10. Voi eiii! Onko ihan toivoton ajatus Ektorpista kissojen kanssa? Mä oon niin haaveillut siitä! Meillä on kaksi koiraa ja kolme kissaa ja tällähetkellä tummanharmaa sohva on jatkuvasti karvojen vallassa. Imuroidaan yleensä kerran päivässä ja monesti alta puolen tunnin sohva näyttää siltä kuin siihen olis joku kissa käynyt jättämässä puolet häntäkarvoistaan. Olisko Ektorp siis vielä pahempi? Vai kestäisinköhän mä sitä, kun oon tottunut jo tämän sohvan kanssa karvarumbaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on vähän niin ja näin. Mutta kyllä Ektorp tosiaan ihmeen paljon imee karvaa. Mutta ainakin itsellä ajatus, että varsinkin tässä kaksiossa se jotenkin korostuu. Vaikka kissoilla onkin omia nukkumapaikkoja tietysti, mutta kuitenkin viettävät niin paljon sohvalla aikaa.

   Sen nyt tällä vajaan parin vuoden kokemuksella osaan sanoa, että kyllä tuo ihmeen paljon sitä karvaa imee, enemmän kun mikään aikaisempi sohva. Kannattaa siis miettiä, kun monta eläintä on :-) Muuten kyllä ihan 110% suosittelen Ektorp sohvaa! :-)

   Poista
 11. Onpa tosi hyvä, että sohva on tallessa ja että saatte tämän toisenkin säilöön ja myöhemmin käyttöön. Ihan mukavaa välillä kokeilla toisen värin toimivuutta ja toisinaan täytyy ajatella myös sitä käytönnöllisyyttä, ettei ihan kaikki aika mene siivoiluun. :) Kivaa päivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, ei tästä millään raaski luopua! :-) Jaksan uskoa, että sitten isommassa kodissa tilanne olisi vähän eri, että ehkä ei niin paljon sohvalla sitten vietä aikaa?! Ja muutenkin kyllähän tilakin ratkaisee paljon. Kaksiossa sohva on keskeinen ja kun tuo nyt on sellainen karvan imijä kangas :-D

   Nyt tosiaan käytännöllisyys astuu peliin, vaikka ei tosiaan ihan 100% miellytä se vanha. Mutta rentouttaa ajatusta! :-) Kuten puhuttiinkin.

   Iloista päivää! <3

   Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...