perjantai 26. heinäkuuta 2019

Kesän herkkua ja helpotustaHip hei, jälleen ollaan perjantaissa! 

Pari viikkoa on jo arkea takana, ja arkeen on ehtinyt jo hyvin tottua ja mukavaltahan tämä tuntuu taas loman jälkeen. Kuulun itse selvästi niihin, joille kuitenkin jonkinlainen rytmi sopii päiviin, vaikka (2)-vuorotyötä teenkin. Lomalla on mukavaa, mutta arkeen on ilo palata. 

Helteet ovat hellineet tai sitten vähemmän hellineet viime päivät. Itse kuulun tuohon jälkimmäiseen ryhmään ehdottomasti. Tahdon väsyä kovasti helteillä, ja eipä tuo migreenikään nykyään tykkää helteistä. Usein kuitenkin tulee mietittyä muutamia vuosia taaksepäin, kun kaiken mahdollisen ajan käytin auringonottoon! Niin se aika muuttuu. 
Instan puolella ehdinkin jo eilen kertoilla, että saatiin tälle viikkoa aivan super uutinen! Sunnuntai iltana kun istuskeltiin parvekkeella, tuli mieleen, että jospa kysyisimme tämän hetkistä lupaa ilmalämpöpumpulle isännöitsijältä. Aikaisemmin kun tähän ei ole lupaa ollut. 

Kotona kun on liki kokoajan näillä helteillä se +30 astetta, niin kyllä se on kohtuu tuskaista, kun ei pysty mitään tekemään, ja nukkuminenkin on mitä on. Luonnollisesti. 

Tietysti ehdin miettiä kaikki, että isännöitsijä on varmasti lomalla, ja mistäpä näille helteille edes saataisiin pumppua aikataulullisesti jne jne. 

Isännöitsijä vastasi kuitenkin jo maanantaina aamupäivästä, ja siitä alkoi järjestelyt! Nimittäin, ihan tosissaan saatiin lupa asentaa pumppu! Ensimmäinen firmakin josta aikataulua tiedusteltiin oli onnen puolella, ja ehdottivat aikaa torstaille klo 8! En ollut uskoa silmiä, että kaikki järjestyi aivan liiankin hyvin. Siitä alkoi liki tuntien laskenta, ja torstaita meinaan odotettiin! 

Sisäyksikön paikka meinasi tuottaa hieman hankaluutta, mutta olohuoneesta löytyi lopulta sille sopiva kohta. Nyt tässä on sitten oltu vajaa vuorokausi onnellisesti, kun kotona on ihanan viileää! 
Eipä sillä, että en silti laita pahakseni katsoessani ensi viikon säätietoa, että lupaa selvästi viilenevää...
Viimeisen lomapäivän kunniaksi viime viikolla leivoin mustikkapiirakkaa. Useimmiten mustikkapiirakka syntyy itse poimituista mustikoista, mutta tällä kertaa käytin pensasmustikoita ihan kaupasta ostettuna. Mustikat eivät olleet kypsiä vielä nimittäin tuossa vaiheessa. Niin mukava kun se onkin itse käydä poimimassa mustikat piirakkaan. Joku saattaakin ehkä muistaa, että käyn mielelläni marjassa, mutta juuri sen aikaa viihdyn että saa piirakkaan tai puuron päälle pariksi päivää näitä herkkuja! 

Piirakka kuitenkin onnistui gluteenittomana äärettömän hyvin, ja vaniljakastike kruunasi tämän herkun. Ja kyllpä se kylmäkaakao myös maistui todella hyvälle lämpimän piirakan kanssa. 

Mustikkapiirakka on yksi ehdoton herkku piirakoista, mutta kyllä se omenapiirakka taitaa kuitenkin sen voiton näin syysihmisellä viedä... innoissani katselinkin viime sunnuntaina äidin pihassa omppupuita, ja mieli alkoi väkisinkin jo karata syksyyn... 

Tälläisiä kuulumisia tällä erää! 

Löytyykö sieltä puolen ihastusta vai väsymystä näille helteille? :) 

Mukavaa alkavaa viikonloppua! 


2 kommenttia:

  1. Tykkään helteestä kyllä, mutta pakko myöntää, rakastan ilmalämpöpumppua kotona myös. Viileässä nukkuminen on ihan ehdottomasti parhaita juttuja siinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin kirjoitit! :) Kyllä uni on tärkeää helteellä(kin), ja ilmalämpöpumppu on mitä suurin pelastus tähän :)

      Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...