perjantai 20. syyskuuta 2019

Ajatuksia leikkokukistaHip hei, ja mukavaa perjantaita! 

Täällä vietellään perjantai vapaata, ja viikonloppuna työt kutsuvat. Isompi viikkosiivous on tehty, joten tänään riittää kun laittaa pyykkikonetta päälle. Jotakin hyvää perjantain iltapalaa pitäisi miettiä, miten se onkin välillä niin hankalaa kun pää ei meinaa raksuttaa! Mutta kyllä se varmasti tästä päivän mittaan selkenee :) 
Selailen instassa, ja toki muutenkin mielellään erilaisia kukkakuvia, erityisesti asetelmia ja kauniita kimppuja. 
Uskaltaisin melkein sanoa, että itsellä ei suuremmin ole taitoa tehdä kauniita kimppuja, joten siksi usein turvaudunkin kukkakaupan puoleen, tai jos ostan marketista kukkia, niin sitten vähemmän on enemmän ja yksinkertainen on kaunista. 

Nykyään kyllä suosin kukkakauppoja entistä enemmän, ja vapaapäivän tai viikonlopun kukat tulee usein ostettuakin kauppareissulla kukkakaupasta. 

Maku on myös hieman muuttunut tässä vuosien mittaan, ja kotona tykkään kovasti katsella hieman "erilaisia" leikkokimppuja. Toki myös vuodenaika huomioonottaen. Loppukesästä ja näin alkusyksystä myös erilaiset heinät ja kuivakukat ovat omaan silmään erittäin mieluisia. 

Leikoista omia ehdottomia suosikkeja ovat mm. Hortensiat, Jaloleinikit ja Pionit. Keväällä myös ehdottomasti kukkivat oksat ovat ihan kärkipäässä! Välillä myös pelkkä harsokukka on maljakossa yksinkertaisen kaunista. 

Tykkään kovasti kuitenkin kohtuu yksinkertaisista ja rennoista kimpuista. Kimpussa ei tarvitse olla monenmoista missään nimessä, ja se saa todellakin olla rento. 
Vuosi sitten näihin aikoihin metsästin kovasti Artisokkaa, ja viimein odotukseni palkittiin. Tänä vuonna vähän salaa mielessäni siitä haaveilin, mutta sitä ei tullut missään vastaan, ja olen itseasiassa unohtanut sitä kysellä kukkakaupoista jota eniten käytän. 

Viime viikonloppuna kuitenkin onnisti, ja löysin aivan sattumalta Artisokan, ja olihan se kaikessa komeudessaan heti kotiutettava. Sen lisäksi otin pari marja oksaa, ja syksyinen kimppu oli valmis. Kuinka tämä onkaan tuonut iloa tässä viikon mittaan, ja on edelleen täysin hyvässä voinnissa. 

Eilen en voinut vastustaa kiusausta ( niin, koska kukat ovat yksi heikkokohtani! ), ja vapaan kunniaksi ostin aivan ihanan syksyisen Hortensian ja oksan siihen kaveriksi. Toivon niin, että saisin kimpun kuivatettua, joten siitä olisi pitkäksi aikaa iloa. 

Millaisista kimpuista sinä tykkäät? Suositko kukkakauppoja, vai ostatko marketista kukkia? 


4 kommenttia:

 1. Leikkookukat on niin kauniita ja usein perjantaina ostankin kimpun pöydälle. Nyt olen ostanut kyllä usein yksittäisiä kukkia, esim hortensiaa. Pidän edelleen yksinkertaisista asetelmista ja usein yksi kukka riittää.
  Aurinkoista syysviikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa mukavasta kommentista! :)

   Ja tuo on totta, usein yksikin riittää vallan :) Tuota suosin myös itse, ja / tai sitten että on kukan lisäksi jotain rentoa vihreää esim rinnalla vain :)

   Kiitos kovasti ja iloista lokakuun alkua! :) <3

   Poista
 2. miten ihania kukkia. syksyllä alkaa taas tuo aika kun saa hankkia kukkia kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Ihana kuulla! :)

   Kyllä vaan, tuovat kukat niin paljon piristystä kotiin :) Itsellä tosin leikkokukkia on oikeastaan ympäri vuoden, sen lisäksi on tottakai ihana hyödyntää myös luonnosta löytyviä ihanuuksia :)

   Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...