sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

Kiitos ei ole kirosana

 Välillä blogipostaukselle on hankala keksiä otsikkoa, kun taas toisinaan otsikko voi olla valmiina, mutta tuntuu ettei tekstiä synny. 
Nyt sen sijaan otsikko on ollut valmiina ainakin vuoden päivät, itseasiassa reippaasti ylikin ja päätin kirjoitella hieman blogini mukavuusalueen ulkopuolelta ajatuksia. 

Kuvat eivät siis nyt liity postaukseen millään tavalla, mutta jos teksti on nyt sieltä mukavuusalueen ulkopuolelta niin olkoon kuvat blogille ominaisia :) 

Viime aikoina minua on mietityttänyt nimittäin todella paljon ystävällinen käytös. On se sitten mikä vaan kohtaaminen tässä elämässä. Face to face, tai puhelimessa, kadulla tai vaikka sähköpostilla. Unohtamatta vaikka kaupan kassalla asiointia! 
 Varmasti tämä nykyinen hallitseva tilanne harmittaa meitä kaikkia ja vie voimavaroja sekä luonnollisesti myös hermostuttaa, mutta eikö lopulta ne pienet ystävälliset teot ja sanat olisi kuitenkin tässäkin ajassa se kantava voima eteenpäin? Pienistä puroista kuitenkin kasvaa isommat joet. 

Tässä kevät-talven aikaan on tullut laitettua toriin myyntiin että annetaan puolelle aika paljonkin hyvää tavaraa, ja tämä on yksi asia missä olen niin hirveästi nähnyt punaista viime aikoina! 
Olet kirjoittanut ilmoituksen, kuvannut tuotteen ja "hyvää hyvyyttä" annat ilmaiseksi jotakin, niin jos sieltä tulee viesti tyyliin: "haen pois" "tuun hakeen" "onko vapaa" "otan" tms. Luulen että moni tietää mistä puhun jos on toria käyttänyt. Ennen olen tuollaiset viestit laittanut suoraan roskakoriin vastaamatta niihin. Ja odottanut sitä ystävällisempää viestiä. 
Nyt kuitenkin tein pienen muutoksen ja vastasin itselleni tyypilliseen ystävälliseen tyyliin muutamille, missä kiitin viestistä ja kerroin, että haluan antaa tuotteen sellaiselle kuka kirjoittaa fiksun ystävällisen viestin ja kertoo kuka viestin takana on. Ja voi, kuinka hyvää(kin) keskustelua sain tästä aikaan! Ihmiset pahoittelivat käytöstään ja kertoivat, ettei toki itsekään haluaisi vastaaville tuotteita antaa ja kertoi tämän olevan hyvä "herätys". No, ota ja tiedä oliko tämä pidemmän päälle toimivaa, mutta kun ärsytyskynnys meni yli, niin päätimpähän kokeilla! 

No entäpä jos sinulle toivotetaan huomenta tai mukavaa päivää? Käännätkö pääsi pois siinä hetkessä vai tervehditkö takaisin? 
Niin, tätäkin olen miettinyt kovasti. Todella pieni asia päivässä, mutta merkitys tälläkin. Kyllä sitä saattaa helposti jäädä miettimään mikä meni vikaan jos itse ystävällisesti toivotat huomenet ja ihminen kääntää päänsä pois eikä toivota samoin. 

Nyt kun tätä poikkeuksellista aikaa eletään, ja ei välttämättä tavata normaaliin tapaan ihmisiä joita yleensä kohtaa, niin eikö olisi mukava kysellä kuulumisia tai kuinka voit? Se varmasti meistä jokaisesta tuntuisi mukavalta. 
Tämäkin todella pieni asia, mutta ainakin itselle saa hymyn ja hyvän mielen päivään. 

Ystävällinen käytös on itsellä jotenkin ihan selkärangassa. Siksi ehkä liiankin herkästi asioita mietin, mutta kuitenkin loppujen lopuksi se terve maalaisjärki meillä kaikilla pitäisi löytyä ja hyvät käytöstavat. Jokainen päivä ei ole kaikilla hyvä, mutta jokaisessa päivässä on kuitenkin jotakin hyvää. Ja hymy tai ystävälliset sanat jotka toiselle annat, eivät maksa mitään ja voivat parhaimmassa tapauksessa vaikka pelastaa jonkun päivän! 

Hieman nyt erilaisia sunnuntai mietteitä tänään, mutta välillä on mukava poiketa normeistaan ja sitten taas palataan normaaliin! 
Kiitos jos jaksoit tänne asti lukea! 

Hymyä ja kaikkea hyvää sinun päivääsi! <34 kommenttia:

 1. Aivan nappiin kyllä tämä kirjoitus! Samaistun täysin. Täällä varsinkin on tullut pohdittua asiaa, koska ihmiset (lapsista lähtien) ovat todella kohteliaita ja usein myös auttavaisia. Olen ihan miettinyt miten itse suhtaudun Suomessa, kun meno on usein aika erilaista. Aika näyttää, mutta ehdottomasti olen sitä mieltä, että peruskohteliaisuus pitäisi jokaiselta löytyä. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni, aivan ihana kuulla! <3 Nimittäin, kun tämä nyt kuitenkin oli tosi erilainen kirjoitus normaaleihin postauksiin verrattuna, niin lämmitti siksi kovasti :)

   Ihan varmasti, kyllä kulttuureissa(kin) jo on niin suuria eroja, ja on todella hauska ja silmiä avaavakin kokemus aina huomata tälläisiä eroavaisuuksia! :) Mukava kun jaoit tämän kokemuksesi!

   Jotenkin itsestä tuntuu, että onko se sitten korona, vai mikä, mutta tuntuu että tosiaan juuri sellainen peruskohteliaisuus on osunut silmään viime aikoina, tai siis sen puute toisin sanoen.

   Mukavaa uutta viikon alkua! <3

   Poista
 2. Tottapa turiset! Pikkukaupungissa kasvaneena mulle on itsestäänselvää, että ihmisille toivotetaan huomenet tai heit. Kauppaan mennessä tervehditään kassaa ja pois lähtiessä vielä. Samoin bussissa. Vaan annas olla kun muutin isompaan kaupunkiin; minua katsottiin kuin kummitusta kun edelleen moikkailin. No, tästä on 30 vuotta ja teen sitä yhä. En ole antanut moukkamaisen käytöksen hiljentää itseäni. Nykyään tuntuu myös olevan muotia vedota introverttiuteen ja herkkyyteen. No, taidan olla siellä ääripäässä näissäkin molemmissa, mutta ei se toki ystävällistä käytöstä estä! Isälläni oli hyvä sanonta: Fiksuus ei maksa mitään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla ja kiitos kommentista! :)

   Tuo on muuten aivan totta, että toki on iso ero myös näin ehkä yleistäen, että onko kaupungista vai maalta.

   Tosi hienoa, että olet jatkanut hyvää tapaa etkä antanut sen ison kaupungin myötä jäädä, todella hieno asia! :) Nostan hattua!

   Ja tuo sanonta on myös oikein kuvaava ja fiksu. Kovin hienoa olisi kun suurin osa ihmisistä ymmärtäisi tuon :)

   Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...