sunnuntai 19. kesäkuuta 2022

On kesäloman aika

 


Täällä ollaan kesälomalla! 

Tai no jos tarkkoja ollaan niin huomenna virallisesti lomalla, nyt vielä vapaalla. Kesäloma pidetään tänä vuonna kahdessa erässä vaihtelun vuoksi, ja jo nyt ajatus, että loppukesästä on vielä toinen pätkä lomaa, ilahduttaa kyllä melkoisen paljon :) Ainakin nyt siis tämä tuntuu toimivalta ajatukselta, sitten kesän lopuksi voi miettiä kannattaako myös jatkossa ajoittaa loma näin. Onko siellä kokemusta pitää lomaa useammassa erässä, vai onko kivempi lomailla kerralla putkeen? Olisi mukava kuulla erilaisia mielipiteitä asiasta :) Mitä sitten lomalle on luvassa? 

Mitään suuria suunnitelmia lomalle ei ole, ja se tuntuu parhaalta juuri nyt. Mennään päivä kerrallaan ja ilmojenkin mukaan luonnollisesti. Kotona riittää erilaisia hommia, pienempiä ja isompia mm. pihahommia, terassi / parveke ja sisäänkäynti pitää öljytä, varasto huutaa järjestämistä ja kaapit muutenkin kotona ei laita pahakseen jos hieman tarkempaa katselua tekee. Pieniä retkiä säiden salliessa myös olisi tarkoitus tehdä ja ulkoilla sekä pyöräillä paljon! Grilliä on myös ajateltu teho käyttää joten äkkiäkös näissä hommissa pari viikkoa hujahtaa. 

Yksi tuunaus minkä olin lomalle myös ajoittanut tulikin itseasiassa jo eilen sadepäivän kunniaksi tehtyä, ja olen niin innoissani siitä! Tästä tulee myöhemmin varmasti juttua myös blogiin. Instassa varmasti tämä ehtii vilahtaa aikaisemmin. 

Sisustelua olisi myös lomalle luvassa kun yksi pitkään mielessä ollut kaappiprojekti pitäisi saada päätökseen. Parvekkeelle pitäisi myös hankkia vihdoin verhot jotta siellä olisi myös mukava olla aamusta kun aurinko paistelee suoraan. Olikohan vielä jotain muuta?! Ruokapöytä meillä vaihtuikin hiljattain ja insta seuraajat ovatkin jo nähneet pöytää :) Postauksen kuvat nappasin kesäkuun alussa, ja kuvissa vilahteleekin ihana synttärikimppu. Mies oli kyllä osannut ihan itsekseen valita niin minulle sopivan kimpun! Tämä onneksi oli vielä todella kestävä, koska ainahan näistä alkukesän leikko hortensioista ei tiedä, ja saattavat olla hyvinkin lyhyt ikäisiä. 

Mutta mites nuo ihanat Marimekon Elokuun Varjot purkit? Eikö ole aivan ihanat! Ihastuin itse kovasti näihin kesäisiin pieniin purkkeihin, ja sen suurempaa käyttöä en ole vielä purkeille keksinyt, mutta ne ovat niin kertakaikkisen symppikset ihan vaan noin. Ja vaikka kesä ei olekaan sitä ominta aikaani vuodesta ollenkaan, niin tottakai tietyt jutut kesässäkin on aivan mukavia, ja jotenkin esimerkiksi nuita purkkeja katsellessa tulee vaan mieleen k e s ä ja hyvä mieli kuitenkin. Nimi johdattelee samalle itselle mieluisimpaan kesäkuukauteen eli elokuuhun. 

Purkit kotiutuivat meille ihanasta mari-collection myymälästä, jolta löytyy kivijalka myymälä Ylivieskasta, sekä juuri vuoden täyttänyt verkkokauppa! 

Marimekolta on tullut muuten jo ensimmäisiä syksyn uutuuksia (  näitä löytyy myös mari-collectionista! ) myyntiin, ja syksy Marimekolla on kyllä IHANA! Mm. Unikko on saanut mitä hurmaavimman värin, joten kannattaa ehdottomasti kurkkia tuonne verkkokauppaan! 

Eilisen sadepäivän jälkeen tänään näyttää paistavan aurinko, joten nyt vaan päivästä kiinni heti aamusta!


Leppoisaa sunnuntaita! 


2 kommenttia:

 1. Hyvää lomaa! 😊 Meillä töissä oli joku ihme sääntö, että kesäloma täytyi pitää lomakauden aikana ja siitä suurin osa täytyi pitää putkeen. Minua se ei pätkäduunarina koskenut ja muutenkin lomani oli aina murto-osia muiden lomista (esim puolen vuoden jaksolle suhteutettuna). Mutta mietin silti aina, että JOS joskus saisin sen täydet 38 lomapäivää vuodessa, eikä olisi rajoituksia, niin pitäisin lomaa mieluiten tipoittain; kesällä vaikka kaksi viikkoa ja loput esim syyskuusta-maaliskuuhun kaikki perjantait. Olen nykyään perin ihastunut osa-aikaisuuteen ja rakastaisin sitä, jos töitä voisi tehdä vain esim kolmena päivänä viikossa. Ja katsotaan nyt mihin elämä vie. 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :)
   Se on ihan totta, että joissakin työpaikoissa voi olla tiukkojakin sääntöjä lomien suhteen. Itse en sitä kovin hyvänä pidä, kuitenkin loman tarkoitus rentouttaa, niin tiukat raamit tuovat omat haasteet kuitenkin siihen. Tuo muuten taitaa olla ihan suosittu tapa, että pitää juuri pidennettyinä viikonloppuina, ja ihan kivalta se kuulostaa. Näin vuorotyöläisenä se ei toki toimi, mutta "perus työajalla" oikeinkin varteenotettava :) Itsekin jo hetken tehnyt 80% ja se on kyllä ollut yksi elämän parhaimpia ratkaisuja :)
   Mukavaa kesäistä viikkoa sinulle! :)

   Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...