lauantai 11. kesäkuuta 2022

Omenankukkia ja pettymyksiä

 Kun mietin postaukselle otsikkoa, alkoi oikeastaan itseänikin huvittamaan, koska eiväthän aiheet liity millään tavalla toisiinsa, mutta silti ovat nyt tällä viikolla olleet harvinaisen lähekkäin toisiaan, joten sen puolesta otsikko toimii siis oikein hyvin! 

Kesäkuu on pyöräytetty käyntiin ja hieman tahmeasti se on lähtenyt, mutta lomaa odotellessa, ehkä se tästä nyt iloksi muuttuu. Tänä vuonna loma pidetäänkin vaihtelun vuoksi kahdessa osassa, ja ensimmäinen loman osa on jo reilun viikon päästä, jippii! 

Mutta aletaan käymään postauksen otsikkoa läpi ja josko vaikka aloitetaan pettymyksillä, ja suunnataan siitä katse sitten iloisempiin juttuihin :) Meillä on tosiaan tarkoitus uusia hieman pihaa käytännöllisemmäksi, josta täällä blogissakin olen jo hieman vihjaillut. 

Koska pihahommat tässä mielessä on meille kohtuu uusia, niin paljon on pitänyt ottaa selvää ja selvitellä asioita // pyytää lupaa jne. Alkukevät siis menikin näissä merkeissä. 

Aloimme kysellä pihafirmoista tarjouksia, ja ajateltiin että ollaan ihan aikataulussa, mutta pian huomattiinkin, että asiaa olisi voinut viedä eteenpäin jo talvella, ja monilla firmoilla kalenterit olivatkin jo täynnä. Tai ainakin täynnä siltä osin, ettei itse voinut oikein toivoa ajankohtaa tälle pihan muutokselle. 

Vihdoin kuitenkin sitten oli kaikki asiat selvitelty ja löysimme sopivan firman ( vaikka s.postittelu oli toisinaan hieman hankalaa heidän kanssaan ) ja aloimme malttamattomana odotella päivää, jolloin hommat oli tarkoitus aloittaa. 

Kun se päivä koetti viikko sitten torstaina, saimme aamulla viestin firmasta: "joudumme siirtämään töitä viikolla eteenpäin sairastumisen vuoksi." Koska tosiaan s.posti yhteydenpito oli ollut toisinaan haasteellista, niin tämä ei ihan hirveä yllätys ollut, mutta pettymys kuitenkin. Oli seuraavan odotuksen aika. 

Koetti torstai ja olimme sopineet aloitus ajaksi klo 8-9. Ketään ei tullut, viestiä ei tullut. Soitin ko. firmaan, ei vastausta. Laitoin s.postia, ei vastausta. Voitte uskoa, että harmitus alkoi todella nousta. Soitin uudelleen ja mieskin koetti soittaa, mutta ei, vastausta ei tullut. 

Jälleen olisi pitänyt luottaa omaan intuitioon, tämä ei ollut kuitenkaan hyvä valinta, tämä oli monta kertaa käynyt mielessä tässä matkan aikana, mutta niin vain sitä halusi luottaa hyvään kuitenkin. 

Joten ikävä kyllä Tyrni Design yritystä emme voi suositella kenellekään! On todella harmillista, että asiakas tulee näin huijatuksi. Miksi ei voi olla rehellinen ja ilmoittaa jos tulee este tai aikataulu muuttuu tms. Koska kokemuksemme oli todella harmillinen, niin haluan siksi jakaa tätä eteenpäin, etteivät toiset koe mahdollisesti samaa. Mutta välillä käy näin ja nyt sitten etsitään luotettavampi firma tekemään piha kuntoon. Tälläkin varmasti on jokin tarkoitus. Näin ainakin tahdon uskoa :) Mutta heitetään nyt murheet hetkeksi pois, ja siirrytään mukavampiin aiheisiin. 

Viime kesänä pääsimme vihdoin käymään ensimmäistä kertaa Helsingissä sijaitsevalla Malminkartanon omenatarhalla. Olin kuullut tästä useamman kerran, mutta se on tämä kuuluisa juttu, että jos jokin kiva paikka on liian lähellä, niin siellä helposti jää käymättä. 

Viime kesänä kuitenkin tämä otettiin ihan asiaksi, ja paikalla olimmekin ihan parhaaseen omenankukka aikaan. Täytyy sanoa, että näky siellä veti ihan sanattomaksi. Silloin osui vielä todella kaunis alkukesän päiväkin, joten ilmakin suosi kaiken lisäksi. 

Nyt kävimme ihastelemassa omenankukkia viime viikon sunnuntaina, ja olimme ehkä noin viikkoa myöhemmin kuin viime kesänä. Vain muutama puu oli enää täydessä kukassa, suurimmasta osasta kukat olivat jo ehtineet tippua. Joten sitten piti sitä suuremmalla syyllä niitä muutamaa puuta ihailla :) 

Oli kuitenkin aivan ihastuttava katsella kuinka puistossa otettiin valmistujais kuvia vielä näiden muutamien todella kauniisti kukkivien puiden luona. Tälläistä oli jotenkin niin mukava katsella sivusta. 

Ensi vuonna sitten täytyy muistaa olla taas hieman aikaisemmassa, niin saa ihastella oikein runsasta ja kaunista näkyä :) 


Nyt kuitenkin toivottelen iloista viikonloppua ja aurinkoa kaikille sinne ruudun toiselle puolelle! <3

2 kommenttia:

 1. Aivan upeita kukintoja, enpä tiennytkään tuosta paikasta 😍 Onpa kurjaa, että saitte noin huonon kokemuksen ja että etsinnät pitää aloittaa alusta. Tsemppiä pihaprojektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo paikka on kyllä todella hurmaava :) Viime kesänä niin siihen ihastuttiin ja tästä tuli nyt kyllä joka vuotinen kohde :) <3
   Kyllä todella kurjasti nyt kävi pihan kanssa, toivottavasti todellakin uusi ja luotettava tekijä löytyy :) Kiitos kovasti tsempeistä! <3

   Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...