maanantai 7. marraskuuta 2022

DIY- käpy kynttilälyhty

 


Muutama viikko sitten bongasin instasta aivan ihanan käpylyhdyn joka oli tehty kertakäyttö puulusikoista. Tämä oli sarjassamme niitä askarteluja jotka itselle iskivät todella kovasti, ja tätähän piti päästä heti miten aloittamaan. 

Joten sunnuntain työpäivän päälle hyppäsin pyörän selkään ja tehtiin yhdessä mukava pyörälenkki ostamaan lusikoita. En yhtään osannut ajatella paljonkohan lusikoita mahtaa kulua, joten tuli ostettua useampi paketti varalle. 

Olin toki varautunut, ettei tämä ole välttämättä ihan yksinkertaista ja että saattaisi käydä niin että luovuttaisin tämän kanssa. :D Illan tuimaan aloin sitten kokeilemaan lyhdyn tekoa ja kyllähän siinä jo ensimmäisellä rivillä hieman hermoja kyseltiin. Kuitenkin halu saada valmiiksi tämä lyhty oli kohtuu kova, joten en antanut periksi vaikka lusikat välillä tippui jne. vaan jatkoin sinnikkäästi loppuun asti. 

Reippaan kahden tunnin jälkeen minulla olikin sitten valmiina ensimmäinen versio ( olisi toki voinut aloittaa vähän pienemmästä lasipurkista! ) näin jälkeen päin ajateltuna. 

Tuli huomattua, että ylärivi on tärkein, että purkista alkaisi sitten muodostua oikeasti kävyn mallinen, ja että seuraavat rivit olisivat helpompia aina tehdä. 

Tässä ekassa versiossa kaikki ei siis mennyt kuin Strömsössä, mutta ihan kelvollinen tämäkin on ja pakko vielä tähän väliin sanoa, että kun sain kuitenkin loppuun, enkä luovuttanut! Se on itselle paljon se. 

Toinen versio ( hieman pienempi ) onnistui jo paremmin tätä ensimmäistä, ja aloin hahmottamaan paremmin kuinka tiiviisti kannattaa lusikoita asetella. Mutta ei sekään ole "täydellinen" josko nyt pitäisi ollakaan. 

Lusikoita olisi vielä aika reippaasti jäljellä, pikkaisen tässä tuntuu että aletaan kysymään itseltäni luonnetta, mutta ehkä vielä sitkeästi jaksan koettaa. 

Jos innostuit tekemään käpylyhtyjä niin tarvitset:

- kertakäyttö puulusikoita

- lasitölkkejä

- kuuma tai pikaliimaa

Idea on siis itsessään tosi yksinkertainen: purkin yläreunasta aloittaen liimaamaan puulusikoita ( varsi leikattu pois! ) ja seuraava rivi aina joka toiseen. Tästäpä sitä pitäisi syntyä käpy lyhtyä! Instassa on nyt useammallakin tilillä videoitakin näistä, jos haluat ensin kurkata sieltä mallia vielä tarkemmin. 

Minusta kuitenkin ihan todella hitti juttu, vaikkakin tosiaan omaa motivaatiota hieman söi ensin saapunut "k" ja sitten kun hirveän pitkäjänteistä hommaa minun ei kannata aloittaa. Mutta katsotaan montako käpyä vielä syntyy täällä päässä! 

Mukavia askartelu hetkiä jos innostuit! :) 
2 kommenttia:

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...